E-drums w studiu zamiast perkusji
Nie mam tego nru EiS z testem zestawu Fame. Czy ktoś na tym grał? Bo ta rewelacja o której czytam w sieci za taką cenę mi brzmi niewiarygodnie
pozdrawiam
pozdrawiam
drummer
Re: E-drums w studiu zamiast perkusji
...Nie mam tego nru EiS z testem zestawu Fame. Czy ktoś na tym grał? Bo ta rewelacja o której czytam w sieci za taką cenę mi brzmi niewiarygodnie
pozdrawiam...
a jaka cena tego Fame? i jaki to model?
[addsig]
pozdrawiam...
[addsig]
gadu-gadu 4021735
......Nie mam tego nru EiS z testem zestawu Fame. Czy ktoś na tym grał? Bo ta rewelacja o której czytam w sieci za taką cenę mi brzmi niewiarygodnie
pozdrawiam...
...
Fame DD 602 ok 2700
Hymen DD-08 ok 2900
pozdrawiam...
...
Fame DD 602 ok 2700
Hymen DD-08 ok 2900
drummer
Fame DD 602 ok 2700
Hymen DD-08 ok 2900
...
Hayman oczywiście:)
Hymen DD-08 ok 2900
...
Hayman oczywiście:)
drummer
Tak się rozgladam i DTX Yamahy jest w miarę tani. Warto było by też rozpatrzeć taką opcję. Roland cenowo w porównaniu z innymi to kolos cenowy, nawet bałwany statywu nie dorzucają. DDrum odradzam bo uważam, że powoli staje się zabytkiem
drummer
DDrum odradzam bo uważam, że powoli staje się zabytkiem...
Chetnie kupie ten "zabytek" za czapke gruszek.. To jak? Wezme sam brain - reszta mi niepotrzebna
[addsig]
Chetnie kupie ten "zabytek" za czapke gruszek.. To jak? Wezme sam brain - reszta mi niepotrzebna

[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
...DDrum odradzam bo uważam, że powoli staje się zabytkiem...
...
przebiję ci mr Pawello i dodam beret jabłek
[addsig]

...
przebiję ci mr Pawello i dodam beret jabłek

[addsig]
gadu-gadu 4021735
A widzieliście HH i blachy? Przecież to takie gnioty że głowa mała. Nie biorę pod uwagę brzmień bo to mniej istotne, ale triggery blach w ddrumie są tragiczne
drummer
...A widzieliście HH i blachy? Przecież to takie gnioty że głowa mała. Nie biorę pod uwagę brzmień bo to mniej istotne, ale triggery blach w ddrumie są tragiczne...
Ale te gnioty sa o 100 razy lepsze od padow DTX. Pad hh'tu w ddrumie posiada 3 stany blach ktore brzmia, Yamacha tylko open/close jak w radzieckim karabinie . Gram na ddrumie od 3 lat i moim zdaniem caly zestaw dobrze spisuje sie podczas nagran. Jak do kazdego instrumentu trzeba sie tylko przyzwyczaic. Jezeli nie chodzi obrzmienie, to o co chodzi ?
Pozdrawiam Zbyszek
:
[addsig]
Ale te gnioty sa o 100 razy lepsze od padow DTX. Pad hh'tu w ddrumie posiada 3 stany blach ktore brzmia, Yamacha tylko open/close jak w radzieckim karabinie . Gram na ddrumie od 3 lat i moim zdaniem caly zestaw dobrze spisuje sie podczas nagran. Jak do kazdego instrumentu trzeba sie tylko przyzwyczaic. Jezeli nie chodzi obrzmienie, to o co chodzi ?

Pozdrawiam Zbyszek
:
[addsig]
Uwielbiam muzyke, gram troche na perkusji. Fascynuje mnie tajemnicą owiane studio muzyczne. Uwielbiam kręcić gałkami i słuchać co się zmienia ;-)
Pozdrawiam Zbyszek
:
...
Toteż dlatego lepsze są instrumenty Rolanda (CY 12 H z modułem TD20 lub CY 11H z TD12 albo CY 12H do TMC 6). DTX'a nie znam. Jest po prostu tańszy. Brzmienia z modułu nie są istotne, ponieważ można a nawet trzeba zaopatrzyć się w jakiś soft, a wybór dobrych próbek perkusyjnych jest duży.

Pozdrawiam Zbyszek
:
...
Toteż dlatego lepsze są instrumenty Rolanda (CY 12 H z modułem TD20 lub CY 11H z TD12 albo CY 12H do TMC 6). DTX'a nie znam. Jest po prostu tańszy. Brzmienia z modułu nie są istotne, ponieważ można a nawet trzeba zaopatrzyć się w jakiś soft, a wybór dobrych próbek perkusyjnych jest duży.
drummer