Przedwzmacniacz domowej roboty lepszy od firmowego?
...Poza tym są jeszcze jakieś tam symulacje PC itd.. połowa roboty odpada...
Oj Monter, chyba zapominasz, że Ty już o tym wiesz, znasz, umiesz. I przecież nie powiesz, iż nauczyłeś się tego w tydzień.
Oj Monter, chyba zapominasz, że Ty już o tym wiesz, znasz, umiesz. I przecież nie powiesz, iż nauczyłeś się tego w tydzień.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
Re: Przedwzmacniacz domowej roboty lepszy od firmowego?
Zresztą ta dyskusja już była, obracamy w gębie wciąż te same kluski:
Gadanie... gadanie...gadanie...
Jedni za, drudzy przeciw...Jak w Sejmie...Co z tego że juz była dyskusja jak z niej nic nie wynikło...Teraz też: słowa...słowa ...słowa... zadnych praktycznych dowodów na poparcie tych wywodów...
Jeśli ktoś zrobił preamp za 200 zl jakości powiedzmy Studio Project VTB1 i naprawde brzmi on jednakowo dobrze to niech o tym powie, a nie ...lanie wody...Jest ktoś taki???????
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.
...Jasne że nie w tydzień, dobrych kilka lat mi zajęło ...
Ano własnie. Przełóż to teraz na kasę i zamknijmy temat "taniego" (lepszego od firmowego!) sprzętu domowej roboty.
Ano własnie. Przełóż to teraz na kasę i zamknijmy temat "taniego" (lepszego od firmowego!) sprzętu domowej roboty.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
-
Witam,
Gdybyś podrzucił schemat tego Studio Project VTB1 to by się wyceniło za ile idzie to zrobić....
Gdybyś podrzucił schemat tego Studio Project VTB1 to by się wyceniło za ile idzie to zrobić....
...Witam,
Gdybyś podrzucił schemat tego Studio Project VTB1 to by się wyceniło za ile idzie to zrobić.......
Nie bardzo wiem skąd go wziąc!
Może ktoś z życzliwych uczestników forum jest w posiadaniu schematu do tego preamp'u?
Gdybyś podrzucił schemat tego Studio Project VTB1 to by się wyceniło za ile idzie to zrobić.......
Nie bardzo wiem skąd go wziąc!
Może ktoś z życzliwych uczestników forum jest w posiadaniu schematu do tego preamp'u?
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.
...Nie ma takowego udostępnionego...
Ale to typowy preamp 4 tranzystory + op-amp + lampa
...
A ile mogą kosztowac materiały do zrobienia takiego preamp'u ?
Ale to typowy preamp 4 tranzystory + op-amp + lampa
...
A ile mogą kosztowac materiały do zrobienia takiego preamp'u ?
A ile mogą kosztowac materiały do zrobienia takiego preamp'u ?...
Najdroższy będzie z tego halogenik

o6 dB stosunek sygnal-szum?tyle to ma kaseta z Doby S.....
ty mialem kilka kitow z avt i byly to '"kity"
nie mysl sobie ze preamp za 50 pln bedzie takiej samej klasy jak gowno za 500 pln tylko dlatego ze cos ma marke i obudowe.....
jak by to bylo takie proste to nie mialbys przetwornikow i innych efektow za 3000 usd...
pozatym sam preamp to tylko wieczne klopoty z equalizacja i kompresja.........
tak wiem wtyczki...
jak ktos lubi marnowac swoj czas
ty mialem kilka kitow z avt i byly to '"kity"
nie mysl sobie ze preamp za 50 pln bedzie takiej samej klasy jak gowno za 500 pln tylko dlatego ze cos ma marke i obudowe.....
jak by to bylo takie proste to nie mialbys przetwornikow i innych efektow za 3000 usd...
tak wiem wtyczki...
jak ktos lubi marnowac swoj czas
tak wiem wtyczki...
jak ktos lubi marnowac swoj czas...
CO !!!!
jakie kłopoty ? cos kolega tutaj sie zagalopował hehehe ,
-
co do tego halogenika to ni prawda w zasadzie. Najdroższe będze trafo zasilające. Sama lampa np produkcji telam, polam lub RFT to kwestia 6-10zł