Audio Factory - don't buy in Poland!
A czy bilet do kina (14-16zł), to to samo co oprogramowanie np. za 400zł???
To się nazywa negocjacjami w biznesie, synku...
Tato? Mamo?
Chodziło o porównanie cen Polska - USA.
Co do tego mają Niemcy? Nie pisałem o nich bo nie o tym ta dyskusja.
A czy ja pisalem???? ?? ??
Kolo, o co Ty tak placzesz??? O 10 zlotych??
--
pozdrawia
bitrate
To się nazywa negocjacjami w biznesie, synku...
Tato? Mamo?
Chodziło o porównanie cen Polska - USA.
Co do tego mają Niemcy? Nie pisałem o nich bo nie o tym ta dyskusja.
A czy ja pisalem???? ?? ??
Kolo, o co Ty tak placzesz??? O 10 zlotych??
--
pozdrawia
bitrate
Re: Audio Factory - don't buy in Poland!
A ja zycze przyjemnych zakupow w Ameryce w "dluzszym horyzoncie"

...
Dzięki za życzenia, właśnie tak zrobię!
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
Czy robisz biznes kupujac spodnie? Jesli Ci sie to udaje, to daj mi na to recepture, sam chetie nabede bluze lub MD takaz droga biznesowa.
Tak, w pewnym sensie robię biznes kupując nawet spodnie, gdyż moge je kupić taniej lub drożej. A ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka :)
A tak w ogóle, nie rozumiem, chłopcy,dlaczego mnie obrażacie (z tym powrotem na studia)? Chciałem tylko zwrócić uwagę na inne możliwości niż kupno softu i sprzętu w Polsce i zapłacenie wysokiej ceny. Jak chcecie kupujcie w Polsce, o co chodzi?
A tak w ogóle, nie rozumiem, chłopcy,dlaczego mnie obrażacie (z tym powrotem na studia)? Chciałem tylko zwrócić uwagę na inne możliwości niż kupno softu i sprzętu w Polsce i zapłacenie wysokiej ceny. Jak chcecie kupujcie w Polsce, o co chodzi?...
Alez my wszyscy znamy te mozliwosci i to , ze jesli nie chcemy kupic czegos w Polsce , mozemy sobie sprowadzic .
Z wczesniejszych postow zaczyna wynikac , ze klocisz sie , jak sam to nazwales , o symboliczne 20-30 zl . Przepraszam , czy te glupie 20 zl to powod aby zaraz denerwowac sie na sklep ? Wiele sprzetu bardziej oplaca sie kupic za granica , bo rzeczywiscie wychodzi taniej , ale sa przypadki , gdy roznica wynosi powiedzmy 500zl , po doliczeniu kosztow przesylki okarze sie , ze oszczedziles na tym 150zl . Ale dokladajac te 150zl towar dostajesz szybciej , blizej masz servis etc.
Owszem , niektore roznice cen potrafia zadziwic i przyprawic o bol glowy , ale juz nie klocmy sie o jakis symboliczny gest , czy o 2 zl w kasie kinowej...
Alez my wszyscy znamy te mozliwosci i to , ze jesli nie chcemy kupic czegos w Polsce , mozemy sobie sprowadzic .
Z wczesniejszych postow zaczyna wynikac , ze klocisz sie , jak sam to nazwales , o symboliczne 20-30 zl . Przepraszam , czy te glupie 20 zl to powod aby zaraz denerwowac sie na sklep ? Wiele sprzetu bardziej oplaca sie kupic za granica , bo rzeczywiscie wychodzi taniej , ale sa przypadki , gdy roznica wynosi powiedzmy 500zl , po doliczeniu kosztow przesylki okarze sie , ze oszczedziles na tym 150zl . Ale dokladajac te 150zl towar dostajesz szybciej , blizej masz servis etc.
Owszem , niektore roznice cen potrafia zadziwic i przyprawic o bol glowy , ale juz nie klocmy sie o jakis symboliczny gest , czy o 2 zl w kasie kinowej...
...
## wróć na studia.
Na Twoim miejscu bym nie obrażał innych użytkowników Forum,
## bez obrazy... Nie bierz tego tak do siebie
bo to negatywnie świadczy o twojej umysłowości, Grover, i kontrolowaniu emocji.
Nie popełniłem żadnych błędów w obliczeniach, więc o co chodzi z tym powrotem na studia?
## nie obraź się - jeśli piszesz, że jesteś mgr ekonomii, to powinienś wiedzieć, na czym polegają mechanizmy z lokalizowaniem cen na rynkach lokalnych. Dlaczego Coca-Cola w Polsce jest droższa niż w Czechach? Czy chcąć się napić koli pojedziesz ją kupić do Czech?
Jak chcesz, kupuj w Polsce albo w Niemczech i płać 30 - 50% więcej! To wolny kraj... Ja na pewno nie będę.
## akurat uważam, że są w Polsce logicznie działający dystrybutorzy i do tej liczby na pewno zalicza się AF. A to, że "urwałeś się z choinki" i odkryłeś różnice w cenie w Polsce/Europie i w Stanach? Ok - ale dlaczego wyraziłes to w tak niekontrolowanej emocjonalnie formie na publicznym forum?
Może i ceny Europejskie są wyższe niż amerykańskie, ale ja chciałem zwrócić uwagę na wyższą cenę w Polsce w porównaniu z USA.
## to wiedzą wszyscy...
Pozdro
Groover
## wróć na studia.
Na Twoim miejscu bym nie obrażał innych użytkowników Forum,
## bez obrazy... Nie bierz tego tak do siebie

bo to negatywnie świadczy o twojej umysłowości, Grover, i kontrolowaniu emocji.
Nie popełniłem żadnych błędów w obliczeniach, więc o co chodzi z tym powrotem na studia?
## nie obraź się - jeśli piszesz, że jesteś mgr ekonomii, to powinienś wiedzieć, na czym polegają mechanizmy z lokalizowaniem cen na rynkach lokalnych. Dlaczego Coca-Cola w Polsce jest droższa niż w Czechach? Czy chcąć się napić koli pojedziesz ją kupić do Czech?
Jak chcesz, kupuj w Polsce albo w Niemczech i płać 30 - 50% więcej! To wolny kraj... Ja na pewno nie będę.
## akurat uważam, że są w Polsce logicznie działający dystrybutorzy i do tej liczby na pewno zalicza się AF. A to, że "urwałeś się z choinki" i odkryłeś różnice w cenie w Polsce/Europie i w Stanach? Ok - ale dlaczego wyraziłes to w tak niekontrolowanej emocjonalnie formie na publicznym forum?
Może i ceny Europejskie są wyższe niż amerykańskie, ale ja chciałem zwrócić uwagę na wyższą cenę w Polsce w porównaniu z USA.
## to wiedzą wszyscy...
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
a ja po kupnie Echo mia midi stoje murem za audio factory ,bo dali mi upust 100 zł za dłuższy okres oczekiwania :) ,a to wcale nie jest już głupie 20-30zł...
[addsig]
[addsig]
Bez talentu nie ma rapu
## nie obraź się - jeśli piszesz, że jesteś mgr ekonomii, to powinienś wiedzieć, na czym polegają mechanizmy z lokalizowaniem cen na rynkach lokalnych.
Czyżby na dostosowaniu polityki firmy do warunków lokalnych?
Wszyscy w Polsce zarabiamy w Polsce przecież dużo więcej niż w USA, co nie? (chociaż oczywiście sprawa jest bardziej skomplikowana i nie dotyczy tylko zarobków...)
Właśnie dlatego np. sprzęt firmy Tech21 był przez polskiego dystrybutora swego czasu sprzedawany taniej niż w USA.
- ale dlaczego wyraziłes to w tak niekontrolowanej emocjonalnie formie na publicznym forum?
No nie wiem kto tu nie kontroluje swoich emocji Groover i obraża innych... (zwłaszcza że obliczenia były poprawne :)
I zapewniam Cię, że nie wszyscy wiedzą o tej różnicy w cenach softu i hardware'u Polska/USA. Różnice sięgają czasem połowy ceny. Jak Ty wiesz to dobrze. Tylko się cieszyć :) Sprawa nie dotyczy tylko AF, ale też oczywiście innych polskich dystrybutorów. AF był tylko przykładem.
Wiem, że najlogiczniej byłoby kupować wszystko w Polsce, bo: wsparcie techniczne, szybkość dostawy, itp. Zgadza się, ale jeśli różnica w cenie jest 50% i opłaca się nawet zapłacić wysoką cenę za przesyłkę?
Inny przykład:
Guitar Port: cena w USA 99USD (336,60zł) Polska: Lauda-Audio 790zł
Te 10-20zł to był akurat tylko symbol w przedstawieniu sprawy.
Wracając do kompetentnej obsługi Audio Factory: we wspomnianej rozmowie sprzedawca powiedział, że Cubase SE posiada nowy engine VST 2.3, co jest chyba nieprawdą (ale może powinienem wrócić na studia żeby się douczyć? :)
Pozdrowionka.
i nie gniewaj się Groovuś :) ja nikogo nie obraziłem (a przynajmniej nie chciałem :)
Wracając do kompetentnej obsługi Audio Factory: we wspomnianej rozmowie sprzedawca powiedział, że Cubase SE posiada nowy engine VST 2.3, co jest chyba nieprawdą (ale może powinienem wrócić na studia żeby się douczyć? :)
A to ciekawe, bo ja w zadnej informacji tego nie znalazlem. Co wiecej, jestem klientem AF i nigdy tego nie slyszalem. Pewnie cos przekreciles, albo starasz sie teraz usprawiedliwic w jakis sposob.
Napisze o jednym przypadku, jaki mnie spotkal. Niegdys poprosilem o dodatek do zakupu w jednej z sieci sklepow ze sprzetem komputerowym. Kupowalem monitor LCD i poprosilem o akcesoria do pielegnacji monitora, ktore warte byly 30 zeta. Monitor wart byl 1500 zeta. Sprzedawca spojrzal na mnie spode lba, usmiechnal sie ironicznie i powiedzial, iz to niemozliwe. Zrobilo mi sie wstyd, naprawde wstyd, ze chcialem wysepic tych 30 zeta. I w tym przypadku jest mi wstyd, ale wstyd za Ciebie. Sorrrka, jesli potrzebujesz tych pieniedzy (10 czy 20 zeta), to ja Ci je przesle, jesli podasz mi adres do przekazu....

Ostatnie zdanie to zart, oczywiscie, ale przemysl to, zastanow sie nad soba.
A to ciekawe, bo ja w zadnej informacji tego nie znalazlem. Co wiecej, jestem klientem AF i nigdy tego nie slyszalem. Pewnie cos przekreciles, albo starasz sie teraz usprawiedliwic w jakis sposob.
Pewnie, że nie znalazłeś, bo piszę teraz o rozmowie, a nie o informacji przeczytanej w internecie.
I w tym przypadku jest mi wstyd, ale wstyd za Ciebie. Sorrrka, jesli potrzebujesz tych pieniedzy (10 czy 20 zeta), to ja Ci je przesle, jesli podasz mi adres do przekazu....

Ostatnie zdanie to zart, oczywiscie, ale przemysl to, zastanow sie nad soba....
Nie potrzeba mi Twojej kasy, misjonarzu :) Zarządzam portfelem papierów wartościowych o wartości ok. 100 000zł.
Ale wzruszyłeś mnie Helmer! Masz wielkie serce!. A jeśli chcesz mi przesłać kasę to proszę, i 10 zł nie pogardzę :) Oto nr mojego rachunku:
mBank
27 1140 2004 0000 3402 3578 7960
Z góry dziękuję! :)
P.S. Tylko płać przelewem bo na poczcie zapłacisz jakieś 3,50zł prowizji.

Pewnie, że nie znalazłeś, bo piszę teraz o rozmowie, a nie o informacji przeczytanej w internecie.
I nie zrozumiales Panie magister o czym pisalem....
Nie potrzeba mi Twojej kasy, misjonarzu :) Zarządzam portfelem papierów wartościowych o wartości ok. 100 000zł.
Skad zatem to parcie na dyche czy dwie????
Ale wzruszyłeś mnie Helmer! Masz wielkie serce!. A jeśli chcesz mi przesłać kasę to proszę, i 10 zł nie pogardzę :) Oto nr mojego rachunku:
mBank
27 1140 2004 0000 3402 3578 7960
Z góry dziękuję! :)
P.S. Tylko płać przelewem bo na poczcie zapłacisz jakieś 3,50zł prowizji.
No i co o Tobie myslec???
Daj adres, to przesle Ci kase via poczta. 3,50 wydam z dodatkowa przyjemnoscia.