JoMoX XBase09 - do produkcji bitów hh?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Jajo
Re: JoMoX XBase09 - do produkcji bitów hh?

Post autor: Jajo » niedziela 18 lip 2004, 19:03

Mo'Phatt Emu to porządny moduł perkusyjny stworzony z myślą o hh & RnB - podobno bardzo głębokie basy i wogle ciekawe tła ,leady -ktoś na forum pisał.

MP-7 Emu http://www.music.info.pl/emu/moduly.html podobno ze stacji roboczych to ciekawa propozycja.Ktoś z "czołówki światowej" wyprodukował na niej płyte...

Bo np. akai MPC 4000 mogę kupić w ślepo ,ale szukam alternatyw.
[addsig]
Bez talentu nie ma rapu

Awatar użytkownika
Jajo

Post autor: Jajo » niedziela 18 lip 2004, 19:10

...o żadnym z wymienionych przez Ciebie narzędzi szczerze mówiąc nie słyszałem...co do rejestracji...najelpeij było by pójść śladami legendarnego amerykańskiego studia w którym nagrywał min . Tupac -wieloślad Strudera (temat dopiero co poruszony na forum - "Magnetofony" ) ale jego cena przewyższa calkowity dochód ze wszystkich polskich rap produkcji...ja polecił bym Ci koncepcje studia 33 obroty ( chyba nie musze reklamować brzmienia Noona ...) Szpulowiec przez który przepuszczasz bębny i potem cały miks ,oraz komputer z wmiare rzeżroczystą kartą dżwiękową na który wszystko rejestrujesz i gdzie dokonujesz edycji.Osobiscie nie polecam nagrywania polskich wokali na taśme,ale co kto lubi...może coś tego typu http://allegro.pl/show_item.php?item=28313541 (nie słyszałem więc sie nie wypowiadam) i komputer? ...

a jaka będzie jakość nagranego materiału??na tym szpulowcu??
[addsig]
Bez talentu nie ma rapu

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » niedziela 18 lip 2004, 19:25

o kórym mówisz o Struderze ,czy o tym 4 śladzie ?
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » niedziela 18 lip 2004, 19:28

a co do Emu MP7 ja osobiscie widze 2 powazne,jak dla mnie wady,ale Tobie moze to nie przeszkadzac : to moduł a nie sampler (brak mozliwosci wgrywania własnych brzmień) po 2 : klawiatura...chyba nic nie zastompi padów z MPC (jak do tego kupisz MPD 16 to ten 2 problem znika...)

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » niedziela 18 lip 2004, 19:32

wracając do Emu -AbraDabowi tez nie przeszkadzały...

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » niedziela 18 lip 2004, 19:36

a...Dab ostatecznie zrobił płyte na tym Emu,mówi że maszynka sie sprawdza...jednak powaznie sie zastanow czy nie chcesz samplera

Awatar użytkownika
Jajo

Post autor: Jajo » niedziela 18 lip 2004, 20:39

...o kórym mówisz o Struderze ,czy o tym 4 śladzie ?...

o 4 śladzie

[addsig]
Bez talentu nie ma rapu

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » niedziela 18 lip 2004, 20:57

mówie Ci że niewiem...osobiscie tego modelu nie słyszałem...ale jeśłi chcesz nagrywac na to wokal to baaardzo kiepski pomysł-tego typu użądzenia służą jako "nasycacze"brzmienia -przepuszczasz bebny i gotowy miks żeby dodać saturacji taśmy -wykorzystanie jako rejestrator nie przyniesie zbyt dobrych rezultatów...ale jeśłi chodzi o bebny i gotowy miks to jestem prawie pewien ze spisze sie dobrze...

Awatar użytkownika
MATT669

Post autor: MATT669 » poniedziałek 19 lip 2004, 13:23

he he...ja czasami bębny z automatu albo samplera nagrywam na stary magnetofon szpulowy unitra grundig za bardzo pognieciona taśmą i potem z powrotem sampluje. fajne brzmienie czasem daje sie uzyskać.

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » poniedziałek 19 lip 2004, 17:01

...a co do Emu MP7 ja osobiscie widze 2 powazne,jak dla mnie wady,ale Tobie moze to nie przeszkadzac : to moduł a nie sampler (brak mozliwosci wgrywania własnych brzmień) po 2 : klawiatura...chyba nic nie zastompi padów z MPC (jak do tego kupisz MPD 16 to ten 2 problem znika...)...

Panowie, EMU MP7 to fajna maszynka, ale firma dryfuje w kierunku software + karty. Samplerów sprzętowych już nie produkuje, prawdopodobnie pozostały hardware też wkrótce odejdzie do historii. Support starszych modeli jest taki sobie, dobrze byłoby nie obudzić się z "ręką w nocniku" za rok, dwa. Syndrom "abandonware" jest częsty i bardzo irytujący dla posiadaczy sprzętu, którego producent nie chce już supportować.

Pozdrawiam,

Maciej R.

ODPOWIEDZ