Problem z VST - brak odtwarzania instrumentów

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Pietro
Re: Problem z VST - brak odtwarzania instrumentów

Post autor: Pietro » środa 01 kwie 2009, 13:47

Niestety nie mam takiej mozliwosci, gdybym mial to pozyczenie i wyprobowanie to bylaby pierwsza rzecz ktora bym zrobil. Niestety nikt ze znajomych nie ma karty na usb.
Gdybym chcial kupic karte to jaka bys polecal?
Bralem pod uwage: E-mu TrackerPre, M-Audio Fast Track Pro i Tascam US-144, ewentualnie E-mu 0404 ale to juz troche drozsza sprawa.
Tak jak mowisz - w karte pewnie i tak chcialbym pozniej zainwestowac, tym bardziej ze nagrywam rowniez z syntezatora, a byc moze i przyda sie do nagrywania wokalu. Inna sprawa, ze gdybym rozbudowywal swojego kompa stacjonarnego, to zastanawialbym sie nad karta na PCI, bo stosunek mozliwosci do ceny jest tu zupelnie inny w porownaniu do kart na USB. Tylko z kolei jest to kosztem mobilnosci, co utrudnia wybor...

Pozdrawiam,
Krzysiek...

Podejrzewam, że każda z tych kart da radę. Ja do stacjonarnego kompa kupiłem 0404 na USB, bo jest to dla mnie wygodniejsze. Monitory i słuchawki mam podłączone jackami, mam osobną kontrolę głośności obu wyjść, wejścia mikrofonowe jack/xlr z phantomem. Oszczędza mi to sporo chrzanu w stosunku do kart na PCI o podobnej cenie (i dostępnych w momencie kiedy kupowałem).

Karta i co za tym idzie - niższa latencja - powinna nieco pomóc, ale nadal dysk w laptopie będzie "stawiał opór" ze swoimi ponad 20ms czasu dostępu, więc w Twoim przypadku sprawa aż tak prosta nie jest. Laptop skazany jest niestety na porażkę z dużymi bibliotekami sampli - chyba, że masz dyski zewnętrzne podpięte przez eSata lub FW800 i z nich strumieniujesz sample.

- Piotr

ODPOWIEDZ