Sonar 7 - problem

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Pan_Jabu
Re: Sonar 7 - problem

Post autor: Pan_Jabu » wtorek 08 kwie 2008, 20:59

instalka na nowym kompie Emu 1212m, intel core duo 2,2 wypas karta graficzna, 4 gb ram, chodzi bez problemu tylko na ASIO, na WDM przerywa a na MME są dropy.

Co do sugestii konfliktu z Core2Duo, to ja nie miałem takich poważnych problemów jak koledzy, ale... faktycznie tylko na ASIO. Bo w innych trybach były problemy, dopiero po ustawieniu na ASIO wszystko zaczęło śmigać bez kłopotów. Karta to EMU 1820.

WG

Post autor: WG » środa 09 kwie 2008, 00:53

A fatal error has occurred.
Exception code: C0000005
Address: 00CAF304:053AF9A4:053AF9DC
Nie masz tam czasem virusa albo trojana.
Tak patrząc w google na symptomy tego błędu "nieautoryzowany dostęp do pamięci" tak skrótowo na logikę pisząc)
- to nakierowują one na obecność jakiegoś virusa, trojana.
Oczywiście wcale nie jest powiedziane, że tak musi być.

Inna sprawa: Sprawdź pamięci może któraś kość "wariuje".

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » środa 09 kwie 2008, 07:38

Ja ekstremalnie: nie mam żadnych (słownie: żadnych) problemów z Sonarem 7( ani z żadną poprzednią wersją i przesiadkami na wyższe, kolejne). Komputer (a jakże) oczywiście Intel Core Duo (na dodatek na Mac'u i BootCampie): Nic nie dropi, nic nie czka (bufor 128-256 sampli). Jednyny warunek: wyłączyć wszelkie aktualne połączenia sieciowe (z internetowym włącznie)
pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

undereason

Post autor: undereason » środa 09 kwie 2008, 09:33

...A fatal error has occurred.
Exception code: C0000005
Address: 00CAF304:053AF9A4:053AF9DC
Nie masz tam czasem virusa albo trojana.
Tak patrząc w google na symptomy tego błędu "nieautoryzowany dostęp do pamięci" tak skrótowo na logikę pisząc)
- to nakierowują one na obecność jakiegoś virusa, trojana.
Oczywiście wcale nie jest powiedziane, że tak musi być.

Inna sprawa: Sprawdź pamięci może któraś kość "wariuje"....
Dzięki za sugestie.
Problem występuje też na świeżo zainstalowanym systemie z wyłączonym dostępem do sieci więc wirus odpada.
Ten sam problem występował u mnie na poprzednich kościach pamięci, więc raczej też nie.
Microsoft zwykle opisuje podobne bęedy jako problemy z c++ czy jakoś tak. Co to znaczy nie wiem, ale piszę, bo może coś pomożecie.

undereason

Post autor: undereason » środa 09 kwie 2008, 09:45

...Ja ekstremalnie: nie mam żadnych (słownie: żadnych) problemów z Sonarem 7( ani z żadną poprzednią wersją i przesiadkami na wyższe, kolejne). Komputer (a jakże) oczywiście Intel Core Duo (na dodatek na Mac'u i BootCampie): Nic nie dropi, nic nie czka (bufor 128-256 sampli). Jednyny warunek: wyłączyć wszelkie aktualne połączenia sieciowe (z internetowym włącznie)
pozdrowienia...
Używasz zewnętrznych etyczek? Używasz audiosnap? W jakiej częstotliwości masz sesje?

WG

Post autor: WG » środa 09 kwie 2008, 10:09

Nie za łatwa sprawa z tym błędem. W google można się dowiedzieć, że wyskakuje przy bardzo różnym okazjach nawet przy sterowniku od drukarki. W sumie niekoniecznie musi to być win cakewalka ale ciężko to stwierdzić i pewnie spece od cakewalka też mogą nie wiedzieć co jest grane, bo M$ coś skopał w środku. Faktem jest, że jakieś działania w kodzie sonara doprowadzają do tego błędu.

Service Pack 2a masz zainstalowany ?

Może gdzieś na forum cakewalk'a ktoś złapał przyczynę tego błędu,
chyba chodzi o coś w ten deseń

undereason

Post autor: undereason » środa 09 kwie 2008, 10:27

...Nie za łatwa sprawa z tym błędem. W google można się dowiedzieć, że wyskakuje przy bardzo różnym okazjach nawet przy sterowniku od drukarki. W sumie niekoniecznie musi to być win cakewalka ale ciężko to stwierdzić i pewnie spece od cakewalka też mogą nie wiedzieć co jest grane, bo M$ coś skopał w środku. Faktem jest, że jakieś działania w kodzie sonara doprowadzają do tego błędu.

Service Pack 2a masz zainstalowany ?

Może gdzieś na forum cakewalk'a ktoś złapał przyczynę tego błędu,
chyba chodzi o coś w ten deseń...
Wielkie dzięki za Twój czas.
Na forum cakewalk jest co najmniej kilka wątków na ten temat. żaden nie wskazuje rozwiązania.
wysyłałem raport błędu do pomocy technicznej cakewalk. załączałem pliki sesji i takie tam. bez odpowiedzi.

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » środa 09 kwie 2008, 11:13

Używasz zewnętrznych etyczek?
==============
Jeśli masz na myśli wtyczki inne niż wbudowane w Sonar (Sonitus, Cakewalk, itd....) to tak: PSP, DSound, GuitarRig, Steinbergów VSTi kilka, REA (z Reapera) i wiele, wiele innych

Używasz audiosnap?
==============
czasem zdarza mi się - ale tu również bez zaburzeń

W jakiej częstotliwości masz sesje?
==============
Wyłącznie 44.1kHz

Z pozostałych parametrów: włączony tryb 64-bit processing, oraz Dithering OFF (włączam go dopiero przy Renderowaniu)
Cała reszta domyślnie

pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

undereason

Post autor: undereason » środa 09 kwie 2008, 19:10

...Używasz zewnętrznych etyczek?
==============
Jeśli masz na myśli wtyczki inne niż wbudowane w Sonar (Sonitus, Cakewalk, itd....) to tak: PSP, DSound, GuitarRig, Steinbergów VSTi kilka, REA (z Reapera) i wiele, wiele innych

Używasz audiosnap?
==============
czasem zdarza mi się - ale tu również bez zaburzeń

W jakiej częstotliwości masz sesje?
==============
Wyłącznie 44.1kHz

Z pozostałych parametrów: włączony tryb 64-bit processing, oraz Dithering OFF (włączam go dopiero przy Renderowaniu)
Cała reszta domyślnie

pozdrowienia...
czyli generalnie reguł nie ma żadnych. dzięki za informacje.

Awatar użytkownika
pixel

Post autor: pixel » czwartek 10 kwie 2008, 13:37

Mi smierdzi tu ten na PC.
Jak ktos pisal wyzej na starym Athlonie dzialal bez problemu - u mnie tez (athlon 1,2ghz i 256 ramu).
Na nowszym kompie z core2duo cielo - u mnie tez (2gb ramu i e4500 2,2ghz).
Na golym systemie i bez zadnych pluginow.
Dodam ze obcizaenie procka=0-1% a wolnego ramu pod dostatkiem.
Jedna probka audio (1sekunda) i cielo okrutnie.

Jest tu jakis konflikt Sonar - sprzet moim zdaniem.

ODPOWIEDZ