zdecydowanie polecam sprobowanie mikrofonu wstegowego (na poczatek moze byc obojetnie jaki - chodzi o idee odwzorowania dzwieku)
od kiedy uslyszalem taki w akcji, w wiekszosci przypadkow nie wyobrazam sobie grania na jakikolwiek membranowy
Mikrofon do trąbki
fan dobrego brzmienia ;)
Re: Mikrofon do trąbki
...zdecydowanie polecam sprobowanie mikrofonu wstegowego (na poczatek moze byc obojetnie jaki - chodzi o idee odwzorowania dzwieku)
od kiedy uslyszalem taki w akcji, w wiekszosci przypadkow nie wyobrazam sobie grania na jakikolwiek membranowy...
Słyszałem juz kilka realizacji nagran trąbki tak fatalnych, że trąbką brzmi w nich jak plastikowa butelka zawinieta w szmate z jakimis smiesznymi rezonansami. A nagrywanie z lekkiego ukosa to tez dobra rzecz. Wstęgowca nie było mi jeszcze dane potrzymać w ręku...:)
od kiedy uslyszalem taki w akcji, w wiekszosci przypadkow nie wyobrazam sobie grania na jakikolwiek membranowy...
Słyszałem juz kilka realizacji nagran trąbki tak fatalnych, że trąbką brzmi w nich jak plastikowa butelka zawinieta w szmate z jakimis smiesznymi rezonansami. A nagrywanie z lekkiego ukosa to tez dobra rzecz. Wstęgowca nie było mi jeszcze dane potrzymać w ręku...:)