Monitory raz jeszcze

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:
Re: Monitory raz jeszcze

Post autor: JoachimK » poniedziałek 04 wrz 2006, 02:58

Pierwszy raz w życiu zapłaciłem za przeczytanie tekstu w internecie (reckę HS80M) i stwierdziłem że je biorę. ...

Na podstawie recenzji chcesz kupic glosniki, nie sluchajac ich uprzednio? Odwazna decyzja...
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » poniedziałek 04 wrz 2006, 03:13

Przyznam szczerze, ze zazdroszcze (i pewnie nie ja jeden....) Monkowi ze zaczyna od monitorów i to zacnej f-my, jakie by nie byly sa lepsze od mini-wież, a nawet kolumn audiofilskich (znam to z autopsji).

Monk, tak z ciekawosci - bo moze przeoczylem - jakiej wielkosci masz pokoj, sa ksiazki, szafy?

Awatar użytkownika
Monk

Post autor: Monk » poniedziałek 04 wrz 2006, 10:17

...Przyznam szczerze, ze zazdroszcze (i pewnie nie ja jeden....) Monkowi ze zaczyna od monitorów i to zacnej f-my, jakie by nie byly sa lepsze od mini-wież, a nawet kolumn audiofilskich (znam to z autopsji).

Monk, tak z ciekawosci - bo moze przeoczylem - jakiej wielkosci masz pokoj, sa ksiazki, szafy?...

To zależy od tego za który pokój się wezmę w domu. Mam swoją klitkę bowiem małą (~9m2), ale istnieje też opcja przeprowadzki do nieco większego pokoiku tak ze dwa razy większego. W jednym i drugim są meble (jeśłi warunku mieszkalne pozwolą ulokuję się w tym większym), a także jak pisałem już - zamierzam wstawić przynajmniej panele - piramidki by nieco poprawić efekt. Nie ma co zazdrościć Grembo - na wszystko muszę najpierw ciężko zarobić pieniążki, z nieba nie spadają

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » poniedziałek 04 wrz 2006, 10:54

Alez ja tak pozytywnie zazdroszcze :)

na 9m2 moga byc troche zbyt duze, maja na szczescie z tylu mozlwosc regulacji basów w kontekscie warunków akustycznych pomieszczenia.

Jak masz mozliwosc metrów 18-stu, to od razu tam - nawet łatweiej pracowac!!!!!!!!!!!

KARKATAM

Post autor: KARKATAM » poniedziałek 04 wrz 2006, 14:36

Mam jednak problem z monitorami. Spory problem. Mogę na nie przeznaczyć kwotę - 2000 do max 2500 zł (za parkę aktywnych lub rozwiązanie pasywne + wzmak).

Za tą kaske to ja bym kupił Genelec 8020A ( około 1100zł szt.)
Jeszcze później dokoptować suba Genelec 7050B
Testy zestawu są w eis 05.2006
Teraz kupując wybrał bym właśnie to, bo słyszałem to w akcji.

Najlepiej aby Twoje monitory grały jak najbardziej płasko i szeroko w charakterystyce jak to tylko możliwe.
To Ty masz kierować dźwiękiem.

ODPOWIEDZ