......Na załączonym obrazu widać ze CUBASE SX przecholował !! - przy CPU widać czerwoną lampkę co oznacza wykorzystanie 100% - a wskaźnik u góry pokazuje 50%... żadne inne programy w tym czasie nie działają !...
Troche dziwnie to wyglada, bo obok czerwonej lampki zazwyczaj jest jeszcze niebieski pasek pokazujacy wykorzystanie CPU do obslugi ASIO. Jak zapala sie lampka, to pasek siega zazwyczaj 100 %, a tak wyglada jakby udalo Ci sie uchwycic jakis peak.
Ktora dokladnie masz wersje Cubase'a ?
Jaka masz karte audio i jakie ustawienia ASIO ?
Wylacz HT i zobacz co wtedy. HT powoduje rozne problemy na roznym sprzecie u uzytkownikow SX-a.
Hubi
...
W tym momencie mialem wykorzystanie Cubase`a na MAXA władowalem mase efektów w insert tak aż zapchalem CPU, w tym momencie zapalila sie czerwona lampka a ten niebieski pasek zniknął... i dźwięk też no bo poprostu nie wydolił...
Wył. HT i ta sama sesja z insertami normalnie działa...
Dziwne jest jedynie to, ze CUbase wskakuje mi teraz około 20% wykorzystanie CPU, a menedżer zadań czy wskaźnik CPU u góry około 95-99% -> ZOBACZ OBRAZEK
dziwny ten procek :)
Wersja Cubase - 3.0.2 built 623
Karta - Waveterminal 192L - Stery: v6.0 beta3
bufor 1024 co daje mi latencje 23ms...
2 rdzenie a Cubase SX3
-
Re: 2 rdzenie a Cubase SX3
W może sie zdarzyć ze rdzeń będzie pracował na 100% a mierniki pokażą że jeden z wirtualnych procków ma 100% a drugi 0% => czyli ogólnie 50%
...
kumam :)
Wył. HT i ta sama sesja z insertami normalnie działa...
Dziwne jest jedynie to, ze CUbase wskakuje mi teraz około 20% wykorzystanie CPU, a menedżer zadań czy wskaźnik CPU u góry około 95-99%
W tym nie ma nic dziwnego. To co pokazuje Cubase, to nie jest uzycie CPU przez program tylko to, ile mu zajmuje obsluga ASIO- a to jest duza roznica.
A dlaczego nie masz najnowszej wersji SX3 3.1.1.944 ? Jeszcze jej nie scrackowali
?
Hubi
Dziwne jest jedynie to, ze CUbase wskakuje mi teraz około 20% wykorzystanie CPU, a menedżer zadań czy wskaźnik CPU u góry około 95-99%
W tym nie ma nic dziwnego. To co pokazuje Cubase, to nie jest uzycie CPU przez program tylko to, ile mu zajmuje obsluga ASIO- a to jest duza roznica.
A dlaczego nie masz najnowszej wersji SX3 3.1.1.944 ? Jeszcze jej nie scrackowali

Hubi
-
. ale takie niestety jest życie, i dziękuje panom z H20 za to, ze dają mi możliwość nauki i rozwoju... a jak juz nadejdzie taki dzień że bede miał gruby portfel 8) wejde do sklepu i powiem poprosze cubase sx...
.... ale takie niestety jest życie, i dziękuje panom z H20 za to, ze dają mi możliwość nauki i rozwoju... a jak juz nadejdzie taki dzień że bede miał gruby portfel 8) wejde do sklepu i powiem poprosze cubase sx...
...
To moze kup kradziona beeme, a potem podziekuj panom zlodziejom, ze daja ci mozliwosc pojezdzic
.
Hubi
...
To moze kup kradziona beeme, a potem podziekuj panom zlodziejom, ze daja ci mozliwosc pojezdzic

Hubi