Inspiracje
Witam.
Czy ktoś z forumowiczów zna jakąś dobrą stronę z forum elektronicznym, bo chce zadać posta. W sumie to i zadam go tu, a konkretnie chodzi o to, czy ktoś z Was myślał kiedyś nad zbudowaniem samemu Shaker’a ? Chciałem sobie sprawić taką zabawkę, ale jest to dość kosztowny wydatek, bo ponad 1000zł i tak myślę, może można był oby zrobić coś takiego samemu. Jak ktoś z Was będzie miał jakiś pomocniczy pomysł to bardzo proszę o pomoc.
Dzięki i pozdrawiam.
Czy ktoś z forumowiczów zna jakąś dobrą stronę z forum elektronicznym, bo chce zadać posta. W sumie to i zadam go tu, a konkretnie chodzi o to, czy ktoś z Was myślał kiedyś nad zbudowaniem samemu Shaker’a ? Chciałem sobie sprawić taką zabawkę, ale jest to dość kosztowny wydatek, bo ponad 1000zł i tak myślę, może można był oby zrobić coś takiego samemu. Jak ktoś z Was będzie miał jakiś pomocniczy pomysł to bardzo proszę o pomoc.
Dzięki i pozdrawiam.
Re: Inspiracje
...Witam.
Dzięki i pozdrawiam....
przepraszam POMYŁKA, zadałem posta nie tam gdzie trzeba
Dzięki i pozdrawiam....
przepraszam POMYŁKA, zadałem posta nie tam gdzie trzeba

przeczytałem całość i nie kumam , jak może być kogoś muzyka inspiracją do tworzenia mojej ? inspiracją mogą być jakieś wydarzenia , plenery , obrazy , nawet jakiś dołek psychiczny , czy też odwrotnie radość lub euforia. Ja rozumiem że coś jest na topie i można czuć jak jedno z drugiego się wykluwa , ale wtedy mamy do czynienia z zamierzoną produkcją z czymś co nie ma odbiegac od jakiś standardów praktycznie narzuconych z góry , a nie z tym co płynie z mojej duszy.
...przeczytałem całość i nie kumam....
To proste, bo Ty patrzysz na to jak twórca a większość pozostałych kolegów jako odtwórcy.
To proste, bo Ty patrzysz na to jak twórca a większość pozostałych kolegów jako odtwórcy.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
oczywiście, że muzyka innych może być i jest moją inspiracją. Jakbym dajmy na to nie usłyszał metalliki, floydów czy crimzonów pewnie bym nie sięgnął po gitarę. Inspiracja nie znaczy kopiować kogoś, może mieć różne źródła... Może to być klimat, brzmienie, struktura kompozycji wszystko. Mogę przecież też stworzyć coś na przeciwieństwo czegoś...
PS.a wracając do Sigur Ros, naprawdę chciałem tego posłuchać ale wymiękłem słysząc tak delikatną muzykę tak skompresowaną,żenada...żadnej przyjemności,marnotrastwo.
[addsig]
PS.a wracając do Sigur Ros, naprawdę chciałem tego posłuchać ale wymiękłem słysząc tak delikatną muzykę tak skompresowaną,żenada...żadnej przyjemności,marnotrastwo.
[addsig]
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7
...oczywiście, że muzyka innych może być i jest moją inspiracją. Jakbym dajmy na to nie usłyszał metalliki, floydów czy crimzonów pewnie bym nie sięgnął po gitarę. Inspiracja nie znaczy kopiować kogoś, może mieć różne źródła... Może to być klimat, brzmienie, struktura kompozycji wszystko. Mogę przecież też stworzyć coś na przeciwieństwo czegoś...
Wyjątkowo przytomna uwaga. Od razu przychodzi mi na myśl duet White Stripes - skąd czerpią inspiracje słychać po pierwszych czterech taktach, a jednocześnie ich muzyka jest nowatorska i wartościowa.
Wyjątkowo przytomna uwaga. Od razu przychodzi mi na myśl duet White Stripes - skąd czerpią inspiracje słychać po pierwszych czterech taktach, a jednocześnie ich muzyka jest nowatorska i wartościowa.
...przeczytałem całość i nie kumam , jak może być kogoś muzyka inspiracją do tworzenia mojej ? inspiracją mogą być jakieś wydarzenia , plenery , obrazy , nawet jakiś dołek psychiczny , czy też odwrotnie radość lub euforia. Ja rozumiem że coś jest na topie i można czuć jak jedno z drugiego się wykluwa , ale wtedy mamy do czynienia z zamierzoną produkcją z czymś co nie ma odbiegac od jakiś standardów praktycznie narzuconych z góry , a nie z tym co płynie z mojej duszy....
żeby wyjść poza standardy, najpierw trzeba te standardy poznać. potem można robić tak jak Ty to napisałeś
żeby wyjść poza standardy, najpierw trzeba te standardy poznać. potem można robić tak jak Ty to napisałeś

[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
......przeczytałem całość i nie kumam....
To proste, bo Ty patrzysz na to jak twórca a większość pozostałych kolegów jako odtwórcy....
No nie powiedziałbym tego, ale idąc Twoim tokiem rozumowania, to dzieci nie powinny oglądać żadnych bajek, a w szkołach nie powinny być przerabiane żadne lektury, które to jednak kształtują naszą wyobraźnię i charakter na przyszłość. Bo jak by to mogło się potoczyć, jak by tak z dziecka wyrósł animator, a z ucznia pisarz...
To proste, bo Ty patrzysz na to jak twórca a większość pozostałych kolegów jako odtwórcy....
No nie powiedziałbym tego, ale idąc Twoim tokiem rozumowania, to dzieci nie powinny oglądać żadnych bajek, a w szkołach nie powinny być przerabiane żadne lektury, które to jednak kształtują naszą wyobraźnię i charakter na przyszłość. Bo jak by to mogło się potoczyć, jak by tak z dziecka wyrósł animator, a z ucznia pisarz...
No nie powiedziałbym tego, ale idąc Twoim tokiem rozumowania, to dzieci nie powinny oglądać żadnych bajek, a w szkołach nie powinny być przerabiane żadne lektury, które to jednak kształtują naszą wyobraźnię i charakter na przyszłość. Bo jak by to mogło się potoczyć, jak by tak z dziecka wyrósł animator, a z ucznia pisarz......
myślisz że z kota Filemona narodził się beavis& butthead ? a z Kordiana np. Nigdy w Zyciu ? chyba myslisz pojęcia , obraz , dżwięk to są formy przekazu , podpatrzeć możesz technike ale nie natchnienie jakim był wypełniony autor
Po trosze się z Tobą zgadzam, ale to kwestia gustu. I polecam nagrania koncertowe - więcej w nich przestrzeni, mniej kompresji.
Po trosze się z Tobą zgadzam, ale to kwestia gustu. I polecam nagrania koncertowe - więcej w nich przestrzeni, mniej kompresji.
www.myspace.com/pchelki