Mel, cos niecos budowałem w życiu i o wykorzystaniu płyt Styroflex do ociepleń nie słyszałem. Za to jako materiał wysokiej klasy do izolacji akustycznej podłóg pływajacych to i owszem bo do tego jest przeznaczony. Moze pomyliłeś cos ze Styrodurem? albo czym innym o podobnej nazwie?
Popytaj fachowców. Zajrzyj do netu, tam cos bedzie. Ulotek nie mam. Tylko troche tych które sam 25 lat temu drukowałem. Mogę Ci parę przesłać.
Zbyszek
Wykończenie na ściany i sufit studia
Obecnie projektant systemów oświetleniowych LED
Re: Wykończenie na ściany i sufit studia
...Mel, cos niecos budowałem w życiu i o wykorzystaniu płyt Styroflex do ociepleń nie słyszałem. Za to jako materiał wysokiej klasy do izolacji akustycznej podłóg pływajacych to i owszem bo do tego jest przeznaczony. Moze pomyliłeś cos ze Styrodurem? albo czym innym o podobnej nazwie?
Popytaj fachowców. Zajrzyj do netu, tam cos bedzie. Ulotek nie mam. Tylko troche tych które sam 25 lat temu drukowałem. Mogę Ci parę przesłać.
Zbyszek...
Tak czy siak, jest to material majacy na celu izolacje akustyczna, w zadnym razie nie moze sluzyc jako absorber.
Podobnie jak betonowa sciana - jest doskonalym izolatorem od chalasow, jednak materialem tlumiącym, zadnym.
pozdrawiam
Zbyszek...
Tak czy siak, jest to material majacy na celu izolacje akustyczna, w zadnym razie nie moze sluzyc jako absorber.
Podobnie jak betonowa sciana - jest doskonalym izolatorem od chalasow, jednak materialem tlumiącym, zadnym.
pozdrawiam
...Irytuje mnie powtarzanie przez niektórych forumowiczów sloganów nie majacych pokrycia w rzeczywistosci.
A mnie irytuje to, że niektórzy forumowicze nie potrafią czytać ze zrozumieniem.
A mnie irytuje to, że niektórzy forumowicze nie potrafią czytać ze zrozumieniem.
Pozdrawiam
...A.Everest - podstawy akustyki czy jakos tak
zainwestu a na pewno ci sie oplaci - gwarantuje sukces z wytlumianiem...
W pierwszym poście autor napisał, że przeczytał już tą książkę...
W pierwszym poście autor napisał, że przeczytał już tą książkę...
Pozdrawiam
......A.Everest - podstawy akustyki czy jakos tak
W pierwszym poście autor napisał, że przeczytał już tą książkę......
tak właśnie przeczytałe ale musze przeczytać jeszcze raz i jeszcze raz-)
pomoglście mi bardzo i już wiem mniej więcej jak zrobić ściany, wiem także że muszę zastosowac w gotowym pomieszczeniu absorbery i rozpraszacze - jakie? , to już w podręczniku jest napisane.
Ale ale jasiek slusznie pyta o podloge i sufit. Nie wiem jak to zrobić jeszcze .Może opiszę co mam.
Na podlodze zwykły lity beton, to piwnica więc pod betonem juz pewnie jest ziemia, no a sufit to po prostu zwykły strop otynkowany. Nie moge zbytnio kombiowac bo mam dosc nisko ale moze jakies roziwiazanie sie nada.
myslalem o grubej wykladzinie na podlodze a pod nia moze jakas drewniana płyte (OSb??)) a na sufit 5 cm wely mineralnej, płyta (jaka) i może korek albo cienka wykładzina.
dzieki za dotychczasowe rady i czekam na jeszcze
michalsiak
W pierwszym poście autor napisał, że przeczytał już tą książkę......
tak właśnie przeczytałe ale musze przeczytać jeszcze raz i jeszcze raz-)
pomoglście mi bardzo i już wiem mniej więcej jak zrobić ściany, wiem także że muszę zastosowac w gotowym pomieszczeniu absorbery i rozpraszacze - jakie? , to już w podręczniku jest napisane.
Ale ale jasiek slusznie pyta o podloge i sufit. Nie wiem jak to zrobić jeszcze .Może opiszę co mam.
Na podlodze zwykły lity beton, to piwnica więc pod betonem juz pewnie jest ziemia, no a sufit to po prostu zwykły strop otynkowany. Nie moge zbytnio kombiowac bo mam dosc nisko ale moze jakies roziwiazanie sie nada.
myslalem o grubej wykladzinie na podlodze a pod nia moze jakas drewniana płyte (OSb??)) a na sufit 5 cm wely mineralnej, płyta (jaka) i może korek albo cienka wykładzina.

michalsiak

michalsiak...
ta płyta OSB to raczej zbędna inwestycja, chyba że chcesz poprawić właściwości izolacji termicznej. Poza tym OSB szybciej wpadnie w drgania niż lita wylewka betonowa. Ja bym pozostał przy grubej wykładzinie na podłodze.
Mam 30 lat. Ukończyłem Politechnikę WrocławskąInteresuje mnie technika nagłośnieniowa i filmowa.