Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
-
Tadeo
-
Kontakt:
Re: Pytania o mix i nie tylko
autor: Tadeo » czwartek 01 wrz 2005, 13:23
Refleksjonisto:
nie wiem dlaczego ograniczasz sie do jednego lokalnego studia: przeciez nic nie stoi na przeszkodzie, aby miksow/masterow dokonywac w innym pokoju naszej globalnej wiosk! Przeciez mamy internet! Poczta polska rowniez dziala! Przeslanie plyty cd z materialem to nie jest duzy problem. Mozesz przebierac wsrod wszystkich specow oraz amatorow (z posrod tych pierwszych mozesz wybrac najlepszych i najtanszych, z posod drugich najbardziej utalentowanych) - wystarczy napisac! Naprawde sa w naszym kraju osoby ktore sie ucza tego wszystkiego i zrobia to albo za friko, albo za piwo (a w praktyce za swoje imie i nazwisko na plycie ;) )
Jesli jednak naprawde chcesz sam sie w to ladowac - zycze powodzenia. Ale badz przygotowany na to, ze najpierw bedziesz musial przeczytac maaaase rzeczy, potem jeszcze wiecej rzeczy przesluchac, a dopiero potem przyjdzie czas na pytania :]
pozdr.
bjortos...
co?
co?
komu mix? komu master?
komu?
na próbe pare taktów zrobie
-
Bartos
autor: Bartos » czwartek 01 wrz 2005, 14:02
co?
co?
komu mix? komu master?
komu?

...
uhm - no widzisz - to nie jest takie smieszne. Jesli ktos naprawde sie uczy i chce sie nauczyc -powinno mu zalezec aby obrabiac jak najwiecej rzeczy. Dzieki temu oprocz doswiadczenia wyrabia sobie imie w srodowisku (pojawia sie na okladkach).
pozdr.
bjortos
-
Tadeo
-
Kontakt:
autor: Tadeo » czwartek 01 wrz 2005, 14:08
...
co?
co?
komu mix? komu master?
komu?

...
uhm - no widzisz - to nie jest takie smieszne. Jesli ktos naprawde sie uczy i chce sie nauczyc -powinno mu zalezec aby obrabiac jak najwiecej rzeczy. Dzieki temu oprocz doswiadczenia wyrabia sobie imie w srodowisku (pojawia sie na okladkach).
pozdr.
bjortos...
doć to właśnie czynie
i tak oto pasja przeradza sie w prace która cały czas pozostaje pasją
-
netes
autor: netes » czwartek 01 wrz 2005, 15:47
mam jeszcze pytanko o tą wtyczke za pomoca której moge sobie zagrać jakies dźwięki na klawiaturze komputerowej jak sie nazywa ta wtyka ?
Skoro robisz na FL to powinieneś wiedzieć, że nawet tam się da, to nie jest żadna wtyka, na górze w pasku masz ikonkę "Typing keyboard to piano", włączasz i po sprawie (gdybyś nie mógł znaleźć - skrót CTRL+T)
Pozdrawiam
-
mywhats
-
Kontakt:
autor: mywhats » czwartek 01 wrz 2005, 15:52
doć to właśnie czynie
i tak oto pasja przeradza sie w prace która cały czas pozostaje pasją

...
nie ma nic wspanialszego
p.s.
ja też moge "OBROBIĆ" pare "kawalków" hahaha :)
MyWhaTs
-
refleksjonista
autor: refleksjonista » czwartek 01 wrz 2005, 16:08
dziekówa netes no tak sie składa ze o tej opcji nie wiedziałem i pewnie o jakis nie bede wiedział bo ciagle odkrywam nowe a angielskiego nigdy sie nie uczywłem wiec wiesz musze wszystko robic na wyczucie dzieki CI
pozdrawiam
-
fabian
-
Kontakt:
autor: fabian » czwartek 01 wrz 2005, 16:25
...dziekówa netes no tak sie składa ze o tej opcji nie wiedziałem i pewnie o jakis nie bede wiedział bo ciagle odkrywam nowe a angielskiego nigdy sie nie uczywłem wiec wiesz musze wszystko robic na wyczucie dzieki CI
po co znac obce jezyki.. przeciez wszystkie najlepsze firmy produkujace hardware/software to polskie firmy.. a sam przemysl muzyczny jest tak rozwiniety, ze umiejetnosci lingwistyczne sa zupelnie zbedne..
kazdy pro program jest wyposazony defaultowo w jezyk polski, a jesli nie jest, to na pewno posiada instrukcje/dokumentacje/manuale oczywiscie w jezyku ojczystym..
the Sun Personality
-
Tadeo
-
Kontakt:
autor: Tadeo » czwartek 01 wrz 2005, 16:33
......dziekówa netes no tak sie składa ze o tej opcji nie wiedziałem i pewnie o jakis nie bede wiedział bo ciagle odkrywam nowe a angielskiego nigdy sie nie uczywłem wiec wiesz musze wszystko robic na wyczucie dzieki CI
po co znac obce jezyki.. przeciez wszystkie najlepsze firmy produkujace hardware/software to polskie firmy.. a sam przemysl muzyczny jest tak rozwiniety, ze umiejetnosci lingwistyczne sa zupelnie zbedne..
kazdy pro program jest wyposazony defaultowo w jezyk polski, a jesli nie jest, to na pewno posiada instrukcje/dokumentacje/manuale oczywiscie w jezyku ojczystym..
...
tak juz jest ze tym ,,ojczystym'' jest najczęściej angielski
-
refleksjonista
autor: refleksjonista » czwartek 01 wrz 2005, 17:52
teraz zadam moze i głupie pytanie ale nigdy nic nie grałem tylko ustawiałem wszystko ręcznie za pomocą myszki jak mam sobie zgrac te dźwieki które wygrywam jak je zarejestrowac
-
Tadeo
-
Kontakt:
autor: Tadeo » czwartek 01 wrz 2005, 18:01
...teraz zadam moze i głupie pytanie ale nigdy nic nie grałem tylko ustawiałem wszystko ręcznie za pomocą myszki jak mam sobie zgrac te dźwieki które wygrywam jak je zarejestrowac
...
po prostu włącz nagrywanie, potem zawęż siatke, zagraj....cos tam, i masz