Nagrania w dwóch różych programach
nie mam własnej hipotezy poza tym, co napisał Szkudlik, a co wydaje mi się bardzo prawdopodobne. Rzeczywiście Adobe nie używa ASIO tylko WDM. Przy przepróbkowaniu nie tyle może dojść do zgubienia próbek wskutek jakoegoś błędu, co do złego wyliczenia stopnia przepróbkowania, jeśli deklarowana przez sterownik częstotliwość próbkowania odbiega od faktycznej.
Re: Nagrania w dwóch różych programach
jaki zegar by nie byl to i tak plik wynikowy bedzie taki sam - przeciez jest identyczne probkowanie i rozdzielczosc bitowa?
ja bym stawial na jakas funkcje automatycznie dostosowujaca dlugosc do tempa czy cos w tym stylu
a roznice w brzmieniu? - hmm to jest mysl - mozna poprobowac
ja bym stawial na jakas funkcje automatycznie dostosowujaca dlugosc do tempa czy cos w tym stylu
a roznice w brzmieniu? - hmm to jest mysl - mozna poprobowac
...jaki zegar by nie byl to i tak plik wynikowy bedzie taki sam - przeciez jest identyczne probkowanie i rozdzielczosc bitowa?...
Oj, chyba nie doczytałeś.
...a roznice w brzmieniu? - hmm to jest mysl - mozna poprobowac...
Zapomnij.
[addsig]
Oj, chyba nie doczytałeś.
...a roznice w brzmieniu? - hmm to jest mysl - mozna poprobowac...
Zapomnij.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
...jaki zegar by nie byl to i tak plik wynikowy bedzie taki sam - przeciez jest identyczne probkowanie i rozdzielczosc bitowa?
no właśnie sęk w tym, że wcale nie jest to takie pewne
no właśnie sęk w tym, że wcale nie jest to takie pewne
......jaki zegar by nie byl to i tak plik wynikowy bedzie taki sam - przeciez jest identyczne probkowanie i rozdzielczosc bitowa?
no właśnie sęk w tym, że wcale nie jest to takie pewne...
i dodam ze jezeli wystepuje jakies przeprobkowanie to jest to sprawa ktora na pewno hmm, nie pomaga
i warto by to wyelimoniowac.
AISO daje praktycznie pewnosc ze 1 probka z przetowrnika = 1 probka w pliku. Wszystkie inne sprawy w ktorych maczal swoje paluchy Micro$oft to inna historia.
[addsig]
no właśnie sęk w tym, że wcale nie jest to takie pewne...
i dodam ze jezeli wystepuje jakies przeprobkowanie to jest to sprawa ktora na pewno hmm, nie pomaga

AISO daje praktycznie pewnosc ze 1 probka z przetowrnika = 1 probka w pliku. Wszystkie inne sprawy w ktorych maczal swoje paluchy Micro$oft to inna historia.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Ciekawe, czy to wszystko ma coś wspólnego z moim problemem. Pewnie tak...
Rozjechane wave'y z ProTools?
Rozjechane wave'y z ProTools?
słyszałem kiedyś o przypadku, że przy nagrywaniu kilku śladów na raz na jakimś koncercie, ścieżki mimo tego samego czasu nagrywania miały różną długość. Różnice nie były aż tak drastyczne, ale jednak. Przyczyną podobno była mysz obsługiwana przez to samo przerwanie co karta dźwiękowa. Podczas ruszania myszą zdażało się, że gubiły się próbki.