Jaki interfejs USB lub FireWire?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Davi
Re: Jaki interfejs USB lub FireWire?

Post autor: Davi » poniedziałek 27 cze 2005, 22:34

......poniweaz bede wgrywal wszystko na plyte w domu pozniej zabiore do studia gdzie go fachowiec zmiksuje na programie Nuendo...

Z tego co piszesz może lepiej by było gdybyś nic już w domu nie robił. Zasuwaj od razu do faceta od Nuendo i niech on to wszystko nagra. Będzie o wiele taniej a i stresów sobie zaoszczędzisz.

............................................................................

to bylo by wedlog mnie malo elastyczne ta chistorje juz przeszedlem i czuje sie BANKRUT , po pierwsze juz po kilku utworach takie urzadzenie mi sie zwraca po drugie moge nagrywac moich przyjaciol po trzecie na spokojnie w domu moge uzyskac o niebo leprze efekty nie porownywalne z niczym ... a mam czasu duzo...stad walcze o komfort pracy ja rozumie ze 400 $ to nie wiele ale narazie musze zejsc na ziemie pozatym gdyby nie ten singiel dzis mialby o 2000 zl wiecej w kieszeni a tak to lapie powoli depresje...powaznie zycie jest ciezkie a ja przeciez chce sie dzielic moja tworczoscia !! stad potzreubuje Waszej pomocy

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » poniedziałek 27 cze 2005, 22:51

.........poniweaz bede wgrywal wszystko na plyte w domu pozniej zabiore do studia gdzie go fachowiec zmiksuje na programie Nuendo...

Z tego co piszesz może lepiej by było gdybyś nic już w domu nie robił. Zasuwaj od razu do faceta od Nuendo i niech on to wszystko nagra. Będzie o wiele taniej a i stresów sobie zaoszczędzisz.

............................................................................

to bylo by wedlog mnie malo elastyczne ta chistorje juz przeszedlem i czuje sie BANKRUT , po pierwsze juz po kilku utworach takie urzadzenie mi sie zwraca po drugie moge nagrywac moich przyjaciol po trzecie na spokojnie w domu moge uzyskac o niebo leprze efekty nie porownywalne z niczym ...

Czyli trafiłes nie do fachowca, lecz do jeszcze jednego dupka na "naszym" rynku. Współczuję i cofam wszystko co napisałem
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Davi

Post autor: Davi » poniedziałek 27 cze 2005, 23:05

Czyli trafiłes nie do fachowca, lecz do jeszcze jednego dupka na "naszym" rynku. Współczuję i cofam wszystko co napisałem ...

..................................................................................

apsolutnie nie !! nic nie cofaj ! potrzebuje pomocy ! porad ! gdyby tak nie bylo nie pisal bym na tym forum ! sugeruje tylko ze nie stac mnie na aranzowanie ( wbijanie pomyslow w audio i midi wiec spokojne ,czasem spontaniczne - mysli mysli mysli..) w obcym studiu placi sie za godziny i chodzi o to ze mnie nie nie stac juz tak zaeksperymentowalem i troszke zaluje, ale nie do konca w sumie duzo kasy mnie to wyszlo ale duzo sie tyez nauczylem ! wiec czas zawalczyc z tym zagadnieniem ( wlasna wizja brzmienia , kompozycja, aranzacja - za sam miks i master zabule troche wiecej niz za sama karte skoro mam juz monitory i mikrofon i kabinke i pare innych rupieci tak bedzie dla mnie wlasnie " mniej stresowo " prosze Cie Pewu i innych czytajacych ten temat kolegow o porady ? jaki interfejs a moze karta Echo Gina 3G ? przyznam sie programu nie mam ( ale tak po cichutku ma... - moze czas GO MIEC ) i nie patrzec na przetworniki preampy super komfortowe sterowniki ?

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » poniedziałek 27 cze 2005, 23:22

...

Czyli trafiłes nie do fachowca, lecz do jeszcze jednego dupka na "naszym" rynku. Współczuję i cofam wszystko co napisałem ...

..................................................................................

apsolutnie nie !! nic nie cofaj ! potrzebuje pomocy ! porad ! gdyby tak nie bylo nie pisal bym na tym forum ! sugeruje tylko ze nie stac mnie na aranzowanie ( wbijanie pomyslow w audio i midi wiec spokojne ,czasem spontaniczne - mysli mysli mysli..) w obcym studiu placi sie za godziny i chodzi o to ze mnie nie nie stac ...

A widzisz, czyli co, nie był dupkiem?

Hmm... A może on wziął kase bo studiował to z pięć lat, a może wziął bo pracuje tam z 10 lat, a może wziął bo wogóle pracował? A może to własnie Ty jesteś tym dupkiem?

Davi

Post autor: Davi » poniedziałek 27 cze 2005, 23:31

A widzisz, czyli co, nie był dupkiem?

Hmm... A może on wziął kase bo studiował to z pięć lat, a może wziął bo pracuje tam z 10 lat, a może wziął bo wogóle pracował? A może to własnie Ty jesteś tym dupkiem? ...

hehe widzisz nie byl dupkiem ja nie z tych co napie.....na kolesi co prac uja zawodowo wiele lat ciezko doswiadczajac ! takich szanuje ale ja tez 8 lat doswiadczam w pewnym momencie pomyslalem moze warto do kogos bardziej doswiadczonego tylko widzisz cos sie zepsulo projekt sie zmienil publika w szoku ! inna tworczosc kiebsko w porfelu wiec co to ja jestem dupkiem ?? mysle ze nie ani ty ani ja nim nie jestem !! moze jak juz bede mial dobra kase z mojej tworczosci przyjde do Ciebie bys mi pomogl taki material wyprodukowac i tyle byc moze nie ? wszystko zalerzy od tego co bedzie kiedys dzis musze jak najwiecej sam robic w ten sposob cos mi na chlebus zostaje dzieki ze wciaz piszesz .. jezeli znacz w temacie wymienione urzadzenia prosze o porady w co lepiej zainwestowac i uzasadnij swoja podpowiedz pozdrawiam cie Pewu

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » poniedziałek 27 cze 2005, 23:48

... prosze o porady w co lepiej zainwestowac i uzasadnij swoja podpowiedz pozdrawiam cie Pewu...

Może już nie dziś, bo za kiego nic nie załapuję z tego co raczyłes napisać. Może za mało wypiłem? Niestety, nie mogę też obiecać, że jutro się bardziej postaram

Davi

Post autor: Davi » poniedziałek 27 cze 2005, 23:54

spoko Pewu powiem ci szczeze ja 2 lech... walnol... ale tak znowu po cichuu...mimo wszystko stary postawilbym ci szczeze zebys gadal dalej bo znasz swoje i to sie ceni !! ale skoro trzeba spac to trzeba nic sie nie przejmuj to znaczy mowie tez to do siebie ... muzyka to ciezki chlebus oj ciezki ale za to cieszy tak jak jazda o np ... BMW 320 i mam takie i choc 2,5 Litra dalo by wiecej satysfakcji z 2 Litrowy tez sie ciesze wybacz ze pisze co mi na mysl przychodzi ale jest kul

Wielkie Pozdrowko i Dobranoc

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » wtorek 28 cze 2005, 08:59

...spoko Pewu powiem ci szczeze ja 2 lech... walnol... ale tak znowu po cichuu...mimo wszystko stary postawilbym ci szczeze zebys gadal dalej bo znasz swoje i to sie ceni !! ale skoro trzeba spac to trzeba nic sie nie przejmuj to znaczy mowie tez to do siebie ... muzyka to ciezki chlebus oj ciezki ale za to cieszy tak jak jazda o np ... BMW 320 i mam takie i choc 2,5 Litra dalo by wiecej satysfakcji z 2 Litrowy tez sie ciesze wybacz ze pisze co mi na mysl przychodzi ale jest kul

Wielkie Pozdrowko i Dobranoc ...

Davi przede wszystkim to pisz poprawnie, a nie bez interpunkcji, wielkich liter itp. Czy ty choć raz przeczytałeś to co naprodukowałeś na klawiaturze? Jeżeli tak samo tworzysz muzykę to nie chciałbym nigdy usłyszeć tego singla, czy tam płyty... wszystko jedno.

A co do kart, to mi się obiło o uszy, że interfejs USB to pomyłka jeśli chodzi o audio...
Pozdrawiam

Fant

Post autor: Fant » wtorek 28 cze 2005, 09:44

A co do kart, to mi się obiło o uszy, że interfejs USB to pomyłka jeśli chodzi o audio......

Jeśli chodzi o nagrywanie wielokanałowe to lepszym rozwiązaniem będzie FireWire,a jak chcesz nagrywać 2 kanały,to USB powinno dać radę (USB 2.0 ofc.)
[addsig]
from one source all things depend....

EMD

Post autor: EMD » wtorek 28 cze 2005, 10:00

...A co do kart, to mi się obiło o uszy, że interfejs USB to pomyłka jeśli chodzi o audio......

Jeśli chodzi o nagrywanie wielokanałowe to lepszym rozwiązaniem będzie FireWire,a jak chcesz nagrywać 2 kanały,to USB powinno dać radę (USB 2.0 ofc.)

...

Ja mam USB BCA-2000 i jestem zadowolony. Dwa audio + dwa cyfrowe kanaly 48kHz/24 bity - bez problemu.

Kwestia jest driverow takze nie wybieraj nowego urzadzenia bez n-tej wersji sterownikow...

ODPOWIEDZ