...Dzięki Cyprio
a te pytanka możesz wyjaśnić ?
czym się różni sygnał consumer od -10dBV - dostępne sygnały w audiofilu 24/96 - który lepszy ?
czym tak naprawdę różnią się symetryki od nie-symetryków ?
wiem że chyba poziomem sygnału ale czy to ma duże znaczenie ?
i jeżeli audiofil 24/96 nie ma symetryków tylko owe consumer i -10dBV to jest beee ?
thanx

...
ha! mam od niedawna ta karte... wykozystyje w prawie identyczny jak ty sposob... (podlaczam do soundcraft compcat) i tez kupilem za 350... nawet sie zastanawialem czy nie jestes mną... a jak spytales o te poziomy to juz jestem pewien :) patrz:
Audiophile 2496
tam troche znajdziesz... ja powiem ci ze latwo zaobserwowac ze poziom consumer jest glosniejszy od -10 ... pytanie tylko czy nie powoduje przesteru? bo przeciez kozystne jest aby transportowac kabelkami mocny sygnał.. wiec ja po podlaczeniu karty do soundcraft'a widze ze gdy ustawie na consumer to sygnał nie wychodzi mi powyzej ") dbu" na wskazniku miksera (monitoruje sygnał zaraz po wejsciu do miksera) jest teraz tak ze jesli wskazniki w porgrami czy mikserze karty pokazuja mi -8 to mam w mikserze -8..... pozatym wejscie karty dziala na stale w tym trybie consumer... :) .....
PS : tez miałem wczesniej Audigy .... jak cos to pisz , moze pomoge
PS2: co do gier to udaje sie urochomic nawet starsze tytuly dosowe z Sound setup..... SB or 100% compatible -> autodetect i juz ;) chodz faktycznie czasem trzeszczy