Stylus Rmx

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Cyprio
Re: Stylus Rmx

Post autor: Cyprio » piątek 11 lut 2005, 23:22

nie pamiętam dokładnie, bo nie mam Stylusa- wiem jednak, że te 'fragmenty' loopa w Groove Control powinny zostać sprzężone z plikami midi, które są napisane do danego loopa "rozłożonego na klawiaturze w Groove control"- wtedy prędkością odtwarzania midi sterujesz szybkością loopa... a co do pomocy- dla Twojego dobra będzie lepiej jak obsługę programu rozpoczniesz od czytania manuala- nie dziw się odpowiedziom- jak będziesz leniem, to nikt Tobie na forum nie pomoże- bo niby czemu... jak się komuś coś nie chce, to innym ma się 'chcieć' coś za tą osobę??

Pamiętaj- teoria Darwina- słabsze jednostki odpadają.... jak będziesz leniwy i nie zerkniesz do manuala, to po pewnym czasie 'wylecisz' z obiegu- na rynku pracy pozostaną wszyscy mniej leniwi, a leniwym zostanie dłubanie w nosie i gapienie się w sufit. Proste.

Poza tym- pamiętaj, że najwyższym etapem kształcenia jest 'samokształcenie'- zrozum to!! To nie szkoła podstawowa, gdzie ktoś coś Tobie każe i zadaje prace domowe- nie każdy musi czytać manuale i znać się na obsłudze programów- jest tyle innych, pięknych zawodów

Awatar użytkownika
Dobmatt

Post autor: Dobmatt » sobota 12 lut 2005, 07:18

... wszystko jest w Instrukcji ...

Problem w tym, że Stylus RMX nie jest zaopatrzony w instrukcję obsługi w typowym formacie książeczki lub pliku PDF. Zamiast tego Spectrasonics postanowił zrobić całą serię wideo instruktażowego w formacie MOV, które znakomicie demonstrują wszystkie funkcje programu na osobnym CD. To zapewne zgubił autor postu ... no bo jak inaczej wytłumaczyć kłopoty z obsługą?

MD.

Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.

Awatar użytkownika
Helmer

Post autor: Helmer » sobota 12 lut 2005, 07:21

Problem w tym, że Stylus RMX nie jest zaopatrzony w instrukcję obsługi w typowym formacie książeczki lub pliku PDF. Zamiast tego Spectrasonics postanowił zrobić całą serię wideo instruktażowego w formacie MOV, które znakomicie demonstrują wszystkie funkcje programu na osobnym CD. To zapewne zgubił autor postu ... no bo jak inaczej wytłumaczyć kłopoty z obsługą?

MD.

...

No, jak to wytlumaczyc Panie MD?

Autor postu takiego krazka w zyciu na oczy nie widzial po prostu.

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 12 lut 2005, 09:53

wszystko jest w Instrukcj ..... ...

Ciekawy jestem jak długo myślałeś nad tą poradą?

A instrukcji nie mam bo mi zgineła! ...

no ..... hmmm. chwilke myslalem ,,,, biorac pod uwage ze instrukcja jest na płycie ... to co Ci zgineło ?

Awatar użytkownika
Marc.De.Marx

Post autor: Marc.De.Marx » sobota 12 lut 2005, 10:09

Zapewne kod rejestracyjny i umowe licencyjna tez kolega zgubil

Awatar użytkownika
Marc.De.Marx

Post autor: Marc.De.Marx » sobota 12 lut 2005, 10:11

ale nie ma sie co dziwic, bo w polsce 80% ludzi "gubi" tego tego typu rzeczy.

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » sobota 12 lut 2005, 10:42

...ale nie ma sie co dziwic, bo w polsce 80% ludzi "gubi" tego tego typu rzeczy....

Ja też "gubię" jak te wspomniane 80 % ludzi ( może lepiej 80% zajmujących się tematem). Niestety takie są realia i żeby sobe pozwolić na org. nie każdego stać, albo kaskę można inwestować w inne rzeczy - rozbudowa domowego studia etcetra. - no i opisałem swój stan rzeczy.

3Head

Post autor: 3Head » sobota 12 lut 2005, 11:32

...Zapewne kod rejestracyjny i umowe licencyjna tez kolega zgubil ...

Bo po co takie rzeczy trzymac ?

Bo mam to gdzieś!!!!!!!!!!!!!!

Bardzo na poziomie . Cyprio cos wspominal o samoksztalceniu i podstawowce...

Awatar użytkownika
Budułaj

Post autor: Budułaj » sobota 12 lut 2005, 14:46

......Zapewne kod rejestracyjny i umowe licencyjna tez kolega zgubil ...

Bo po co takie rzeczy trzymac ?

Bo mam to gdzieś!!!!!!!!!!!!!!

Bardzo na poziomie . Cyprio cos wspominal o samoksztalceniu i podstawowce......

Chłopie sam nie umiesz pisać a chciałbyś mój poziom oceniać!

APROPO!!!!!

Chciałbym twoje licencje obejrzeć !

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » sobota 12 lut 2005, 14:55

jeżeli już to A'PROPOS- nie kalecz języka... a tak w ogóle, to poszukaj tych plików midi, jak Tobie radziłem- do każdej barwy 'rozłożonego loopa' powinien być jeden plik midi....

ODPOWIEDZ