Karta dźwiękowa do laptopa

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
dejote
Re: Karta dźwiękowa do laptopa

Post autor: dejote » poniedziałek 07 lut 2005, 19:00

......A dlaczego z dźwiękiem nagranym przez USB miałoby być coś "nie tak" ?...

Podobno ten przesył jest stratny, więc i dźwięk po nim pewnie nie najlepszy. Nie sprawdzałem tego, ale tak gdzieś czytałem. Wole dmuchać na zimne, bo nie małą kasę trzeba wydać na kartę....

he ,he ,mhe ...daweno mnie tu nie bło i nie pamiętąłem że można tu isę tak pośmiać . Kto Ci nagadał takich głupot ?:> Nie tak jest tylko to ,że standard usb nie oferuje dobrej,niskiej latencji...
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » poniedziałek 07 lut 2005, 19:02

...A mogę podłączyć do laptopa starego, stacjonarnego blaszaka z kartą EMU i używać tej karty ale programy typu Cubase i VST odpalać z laptopa? Jest w ogóle możliwe takie połączenie?

Barry ...

Pisali o tym kiedys w eis... to się nazywa "VST System link" czy jakoś tak , i jest możliwe, zachęcam do poszperania po starych numerach...

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » poniedziałek 07 lut 2005, 19:11

...

TerraTec Phase 88 Rack FireWire

...a może coś poniżej 2000zł? Nie orientuję się również w cenach i w necie nic ciekawego nie mogę znalźć....

hmmm...ciężko będzie... chyba że jakiś badziew totalny za taką cenę ... ja osobiście radzę sie zastanowić nad czymś, na co sam zbieram....Tascam FW-1804 , ale to tylko jeśli 4 z Twoich wejść będą wymagały przedwzmacniacza mikrofonowego ,albo te 8 kanałów chcesz transportować ADATem , ale dość grubo przekrroczysz 2000 pln ... link do dystrybutora Tascama - http://www.polsound pl . Może ,jeśli masz taką możliwość finansową warto zainteresować się urządzeniem którego test zamieszczono w najnowszym numerze Eis -Rme Fireface 800 ,nazwa producenta chyba już świadczy o klasie... ale niestety cena promocyjna ... 5.490 zł ...

3Head

Post autor: 3Head » poniedziałek 07 lut 2005, 19:34

Rme Fireface 800 ,nazwa producenta chyba już świadczy o klasie... ale niestety cena promocyjna ... 5.490 zł ......

Ale niestety , cena takiej wielkosci interfejsow waha sie w tych granicach cenowych . RME jest znakomita karta , z tanszych rozwiazan mozna pomyslec o niezwykle popularnym MOTU 828mkII lub Traveler , albo np. PreSonus FirePod . To juz mniejsze wydatki , ale bardzo dobra jakosc . Na taki sprzet trzeba miec od 2500 do 5000zl .

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » poniedziałek 07 lut 2005, 19:36

Tascam FW-1804 , ale to tylko jeśli 4 z Twoich wejść będą wymagały przedwzmacniacza mikrofonowego ,albo te 8 kanałów chcesz transportować ADATem , ale dość grubo przekrroczysz 2000 pln ... link do dystrybutora Tascama - http://www.polsound pl . Może ,jeśli masz taką możliwość finansową warto zainteresować się urządzeniem którego test zamieszczono w najnowszym numerze Eis -Rme Fireface 800 ,nazwa producenta chyba już świadczy o klasie... ale niestety cena promocyjna ... 5.490 zł ......

Moja karta może wcale nie mieć przedwzmacniaczy, bo i tak chcę kupić oddzielny preamp. Chcę nagrywać bębny akustyczne na 8 śladów.

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » poniedziałek 07 lut 2005, 19:51

he ,he ,mhe ...daweno mnie tu nie bło i nie pamiętąłem że można tu isę tak pośmiać . Kto Ci nagadał takich głupot ?:>

Widocznie źle zrozumiałem. Takie już są początki, że czasem jest się powodem poprawienia humoru innym;) Dzięki za pomoc!

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » poniedziałek 07 lut 2005, 20:20

Faktycznie ,poprawiłeś mi dzisiaj humor ;) Proszę bardzo...cąła przyjemność po mojej stronie...żeby się nie narodizł kolejny młody realizator twierdzący , iż Maki brzmią lepiej od Pctów...;) Dak jak napisał kolega "3 Head" czy jak mu tam niestety , poniżej tej stawki nic konkretnego nie znajdziesz...

3Head

Post autor: 3Head » poniedziałek 07 lut 2005, 21:34

żeby się nie narodizł kolejny młody realizator twierdzący , iż Maki brzmią lepiej od Pctów...;) Dak jak napisał kolega "3 Head" czy jak mu tam niestety , poniżej tej stawki nic konkretnego nie znajdziesz......

Rzeczywiscie , 3Head

Skutki tej libacji...?

Ale co maja Maki do tego tematu ?

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » poniedziałek 07 lut 2005, 21:41

...żeby się nie narodizł kolejny młody realizator twierdzący , iż Maki brzmią lepiej od Pctów...;) Dak jak napisał kolega "3 Head" czy jak mu tam niestety , poniżej tej stawki nic konkretnego nie znajdziesz......

Rzeczywiscie , 3Head

jednak pamiętałem ;)

Skutki tej libacji...?

nie...raczej tego ,ze straciłem chęć do życia , przez to że straciłem mozliwość walki...kobieta uznała że to nie ma sensu... i teraz prawie płacze :]

Ale co maja Maki do tego tematu ? ...

nie wiele...poprostu siedze na tym forum głównie dla tego ,żeby potem nie czytac w eis ,czy w internecie takich bzdór :]

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » poniedziałek 07 lut 2005, 23:14

obawiam się, że dzisiejsza ilość BZDÓR w internecie pobiła wszelkie rekordy

ODPOWIEDZ