Sprzęt Line6 - ocena

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:
Re: Sprzęt Line6 - ocena

Post autor: pawello » poniedziałek 24 sty 2005, 10:41

Witam

Podczas ostatniej sesji w studio mialem do czynienia z TYM. Symulacja to symulacja jak to juz ktos wspomnial - ale trzeba przyznac ze wzmacniacz zachowuje sie dynamicznie i ma bardzo mila odpowiedz na niuanse artykulacyjne podczas gry.. Brzmienie jest jakby "ZBYT STERYLNE" jak dla mnie - moze to przyzwyczajenie do lampowych konstrukcji - ale dla niektorych moze to byc zaleta.. Zabawne jest to ze dla mnie osobiscie lepiej od tych PODow WAMPow itp lepiej brzmia wtyczki komputerowe - np Amplitube - one juz nie sa takie sterylne - moze algorytm modelowania jest lepszy.. Wracajac do Line6 - nie oczekiwalbym od symulacji ze bedzie wierna kopia oryginalu - to droga do nikad! Lepiej samemu na podstawie jakiejs symulacji wypracowac sobie swoje ulubione brzmienie krecac galkami.. Jak dla mnie to nieistotne czy to jest brzmienie a'la Mesa czy Marshall albo Fender czy Peavey.. Wazne jest ze to co SLYSZE jest tym czego chcialem I pod tym katem radze przygladac sie Line6..
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 24 sty 2005, 10:46

Zapomnialem!

Na tej STRONIE znajdziesz opis POD XT Pro.. Zawiera on bardzo duzo uzytecznych informacji! Jest przygotowany przez naszego kolege z forum - Jacka H - ktory slynie z bardzo konkretnego i rzeczowego podejscia do kazdego tematu! Bardzo polecam lekture tego testu skoro przygladasz sie Line6..
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
acoto

Post autor: acoto » poniedziałek 24 sty 2005, 11:34

tak się składa że mam spidera II, uzywam wyłacznie clean'ów i pokładowych efektów modulacyjnych. Jak dla mnie fajne rozwiązanie.

Niezbyt podobają mi się przestery, może dlatego że mam dość bogaty

pedalboard i brzmienia jakie tam mogę ukręcić podobają mi się bardziej.

W powyższym dość ważną rolę odgrywa tech21 sansamp GT2 /to wkońcu

niby też symulacja/. Uważam że Line6 to świetna sprawa bo z kilkudziesięciu możliwości ,każdy jest w stanie znależć te dwa,trzy brzmienia odpowiadające mu najbardziej a o reszcie poprostu należy zapomnieć.

Awatar użytkownika
naph

Post autor: naph » poniedziałek 24 sty 2005, 13:23

... Line6 to świetna sprawa bo z kilkudziesięciu możliwości ,każdy jest w stanie znależć te dwa,trzy brzmienia odpowiadające mu najbardziej

...

Bardzo ladna i trafna puenta. A gral ktos albo slyszal 'z bliska' PSA1 sans ampa ten na 1U. Ponoc brzmieniowo cios a tez symulator.

Zaraz zrobic sie of top symulacja czy oryginal.

pozdroo

Acha. Porownnywalem jakis czas temu 'jaśka' XT z tym starszym i XT zdecydowanie lepiej wypadl w sekcji efektow ( np.dosc udane symulatory :) dileji tasmowych czy reverby) ale sekcja przestera jak dla mnie żenua. Poza tym XT wymaga wiecej ingerencji i miąchania przy brzmieniu - jest bardziej skomplikowany od swojego starszego brata co nie zawsze daje lepsze rezultaty.

3Head

Post autor: 3Head » poniedziałek 24 sty 2005, 14:17

Jakby stawiac oryginal kazda symulacja by wysiadla ...

A czy można wiedzieć na jakim grasz orginale?...

Obecnie uzywam ENGL Richie Blackmore . Ma to cos do rzeczy ?

ODPOWIEDZ