Panowie!
Ależ rozgorzała dyskusja..
Dzięki za wskazówki. Nie pamiętam już wszystkich pytań, które się przewinęły w waszych postach, ale postaram się sprecyzować.
To, że taką rzecz da się zrobić to wiem i to dobrze, jednak moje pytanie polegało na znalezieniu osoby która łapie się w temacie na (sorki) trochę wyższym poziomie. Ja sam nie mogę tego zrobić bo zwyczajnie brak mi czasu, chodziło o kogoś kto poza pomysłem ma do tego sprzęt (poprzednie miejsce jest daleko od mojego miejsca zamieszkania i nie mogę tam często bywać a czas nagli) a rzeczywiście jest z tym trochę roboty ale na Zeusa - nie tyle ile próbował nam wmówić kolega P!!!
Brzmienie ma być jak najlepsze (MIDI brzmi jak MIDI a nie jak żywe instrumenty - chyba każdy uważny, nawet mniej zorientowany słuchacz pozna różnicę) podkłady mają służyć WYŁĄCZNIE mi i moim słuchaczom (ja śpiewam a koledzy dogrywają na żywo niektóre instrumenty) nie zamierzam nimi handlować.
A moje prywatne przemyślenia są takie: LUDZISKA - jeżeli na moją ofertę (która niewątpliwie była ofertą płatnego zajęcia) zareagowano bulwersacją że ja chcę się kimś wyręczyć to wniosek że Polska dalej będzie krajem nierobów którym nie chcę się pracować....! Biedna Polska - wstyd!
Pozdrawiam kolegę O i dziękuję za odzew. Liczę że jednak uda mi się znaleźć kogoś w temacie.
Ps: Yamaha Motif, dobra karta dźwiękowa kompa to chyba większość tego co potrzeba - choć szczerze mówiąc ja śpiewam i nie muszę się na tym znać! Na tej stronie na pewno są specjaliści. Pozdrawiam
Pomóżcie!
Re: Pomóżcie!
...Panowie! Ależ rozgorzała dyskusja..
Rozpisałeś się teraz? A nie możnaby tak od razu, że chodzi Ci o prostą sprawę jaką jest odpłatne zrobienie podkładów audio z plików MIDI? Problem z tym, że tego nie robi się na Forum.
I niech mi ktos powie, że nie miałem racji. Czekam.
...LUDZISKA - jeżeli na moją ofertę (która niewątpliwie była ofertą płatnego zajęcia) zareagowano bulwersacją...
Patrz wyżej.
...że ja chcę się kimś wyręczyć to wniosek że Polska dalej będzie krajem nierobów którym nie chcę się pracować....!
Bo co? Patrz wyżej.
...Biedna Polska - wstyd!...
Odpuść sobie naszą Polskę i przeczytaj regulamin Forum (ogłoszenia) i FAQ (tytułowanie i postowanie).
...choć szczerze mówiąc ja śpiewam i nie muszę się na tym znać! Na tej stronie na pewno są specjaliści...
Oczywista.
Rozpisałeś się teraz? A nie możnaby tak od razu, że chodzi Ci o prostą sprawę jaką jest odpłatne zrobienie podkładów audio z plików MIDI? Problem z tym, że tego nie robi się na Forum.
I niech mi ktos powie, że nie miałem racji. Czekam.
...LUDZISKA - jeżeli na moją ofertę (która niewątpliwie była ofertą płatnego zajęcia) zareagowano bulwersacją...
Patrz wyżej.
...że ja chcę się kimś wyręczyć to wniosek że Polska dalej będzie krajem nierobów którym nie chcę się pracować....!
Bo co? Patrz wyżej.
...Biedna Polska - wstyd!...
Odpuść sobie naszą Polskę i przeczytaj regulamin Forum (ogłoszenia) i FAQ (tytułowanie i postowanie).
...choć szczerze mówiąc ja śpiewam i nie muszę się na tym znać! Na tej stronie na pewno są specjaliści...
Oczywista.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
Co nie zmienia faktu że padło tam też pytanie, które miało prawo znaleźć się na forum.
Pozdrawiam i zaraz wyjaśniam o co chodzi.
Moja metoda polegała (opiszę jak na laika przystało):
1. utwór MIDI w Cubase SX rozbijam na traki
2.usuwam lokatory i programuję , żeby grał barwami zewnętrznymi np. z Motifa Yamahy
3. ustawiam brzmienia jakie sobię życzę
4. zgrywam na nośnik I JUŻ!
Całość zajmuje przy dobrej organizacji jakieś 20 min. na utwór.
Szukam po prostu kogoś kto może zna łatwiejszy sposób.
I rzeczywiscie mało było informacji na początek - już sprostowane!
Pozdrawiam
2.usuwam lokatory i programuję , żeby grał barwami zewnętrznymi np. z Motifa Yamahy
Pozdrawiam
...Szukam po prostu kogoś kto może zna łatwiejszy sposób...
Robisz to na swój sposób prawidłowo. Rzecz w tym, że nie ma łatwiejszego. Każdy inny realizator będzie miał swój zestaw do tej operacji i tu zaczynają się schody... kosztowne!
Robisz to na swój sposób prawidłowo. Rzecz w tym, że nie ma łatwiejszego. Każdy inny realizator będzie miał swój zestaw do tej operacji i tu zaczynają się schody... kosztowne!
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
...Co nie zmienia faktu że padło tam też pytanie, które miało prawo znaleźć się na forum.
Pozdrawiam...
mysle ze samplery odtwarzaja midi lub jak np ja mam Rolanda VA76 który jest aranzerem i ma niespozyte mozliwosci brzmieniowe jezeli masz taka mozliwosc to przetestuj te opcje mysle ze byla by najszybsza powodzenia Go
Pozdrawiam...
mysle ze samplery odtwarzaja midi lub jak np ja mam Rolanda VA76 który jest aranzerem i ma niespozyte mozliwosci brzmieniowe jezeli masz taka mozliwosc to przetestuj te opcje mysle ze byla by najszybsza powodzenia Go