Syntezatory programowe do techno, trance

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
AXIS
Re: Syntezatory programowe do techno, trance

Post autor: AXIS » piątek 24 wrz 2004, 21:36

ostatnia plyta The Prodigy powstala calkowicie na Reason,a przeciez jeszcze nie tak dawno Howlett mial sprzetu tyle co miodu kubus puchatek

Reason to doskonały software, jeden z najlepszych w swojej klasie.

A Howlett? Większość muzyków miała w swojej historii "flirt" z VSTi. Czy pozostanie przy sofcie, czas pokaże. Nie uwierzę, że pozbył się swoich ukochanych dwóch Rolandów W30

On jako jeden z najlepszych w tej branzy jest dobitnym przykladem ,ze nie trzeba miec najnowszego hardware zeby uciulac dobry song czy tez cala plyte.

Ależ nic takiego nie miałem na myśli. Oczywiście, że można zrobić super płytę na VSTi. Po prostu, jeśli ma się bzika na punkcie syntezatorów (a większość producentów techno i dance ma takowego bzika) to przychodzi moment kiedy "wirtualny seks" przestaje wystarczać i chce się mieć "prawdziwą kobietę"

Posiadanie prawdziwych syntezatorów to niestety spory wydatek i dlatego jest to domeną tych producentów, którzy mogą sobie na to pozwolić. Byłem dzisiaj na stronach Blank&Jones i Darude. Mają wspaniale wyposażone studia gdzie stoją prawdziwe syntezatory. Ale Darude pisze, że pierwsze demo "Sandstorm" nagrał na kompie z VSTi.

Tak więc można i tak i tak, aczkolwiek ja nie widzę jakiejś przewagi VSTi nad prawdziwym sprzętem poza ceną.

Na marginesie, zarówno Darude jak i B&J mają w studio Mac'a nie Peceta - dziwacy jacyś

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » sobota 25 wrz 2004, 21:36

Na marginesie, zarówno Darude jak i B&J mają w studio Mac'a nie Peceta - dziwacy jacyś

..B&J maja tez cos co nalezy do pana Wlodka... ...tak na marginesie to jakie ograniczenia w demo ma VANGUARD,oprocz zanikania dzwieku co pewnien okreslony czas?...
[addsig]
-->play your reason system<--

MagicStudio

Post autor: MagicStudio » wtorek 28 wrz 2004, 21:25

...Na marginesie, zarówno Darude jak i B&J mają w studio Mac'a nie Peceta - dziwacy jacyś

..B&J maja tez cos co nalezy do pana Wlodka... ...tak na marginesie to jakie ograniczenia w demo ma VANGUARD,oprocz zanikania dzwieku co pewnien okreslony czas?...

...

Mam pelna wersje i nie rozni sie niczym wiecej. U mnie nie wyskakuje menu EDIT i SETUP, ale nie wiem jak na innych kompach. U Was wszystko dziala??? Mam taki blad i w wersji full i demo.

MagicStudio

Post autor: MagicStudio » wtorek 28 wrz 2004, 21:30

Chce jescze dodac, ze bardzo ciekawymi synthami sa ReFX PlastiCZ, Spectrasonics Stylus i Atmosphere. Cala "Trylogia" Spectrasonics'a byla opisana w EiS.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » wtorek 28 wrz 2004, 22:10

...Chce jescze dodac, ze bardzo ciekawymi synthami sa ReFX PlastiCZ, Spectrasonics Stylus i Atmosphere. Cala "Trylogia" Spectrasonics'a byla opisana w EiS.

Spectrasonics - piękne brzmienia, ale to są ROM-plery a nie syntezatory.

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » środa 29 wrz 2004, 15:46

...Czy Znacie moze jakies ciekawe syntezatory programowe z brzmieniami techno, trance, dance? Obecnie pracuje na FL 4 Studio Producer z ssynthem V-Staion, Bass Station i kilkoma innymi. Chcialbym ukierunkowac sie ze swoja muzyka na styl ATB, Rocco, czy wiecie moze na czym oni pracuja??? Napewno nie pracuja na synthah softowych ale sa moze jakies "odpowiedniki"????

Bardzo prosze o pomoc

Z gory dziekuje i pozdrawiam....

fm7,b4,junox,plasticz

Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)

MagicStudio

Post autor: MagicStudio » środa 29 wrz 2004, 18:31

fm7,b4,junox,plasticz

...

fm7, junox i plasticz mam, sa ciekawe. A co to, to b4?

Ryba

Post autor: Ryba » środa 29 wrz 2004, 18:48

A czy nie zapomnieliście o REAKTOR' rze NI . Był opisywany na łamach EiS . Nieograniczone możliwości , świetne synty , efekty etc. ryba

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » wtorek 05 paź 2004, 09:20

pozwole sobie na odswiezenie topica i z czystej ciekawosci spytam czy ktos wie jakiego instrumentarium uzywa Nick Bracegirdle ukrywajacy sie pod nazwa CHICANE??
[addsig]
-->play your reason system<--

Awatar użytkownika
BassFun

Post autor: BassFun » wtorek 26 paź 2004, 16:00

...pozwole sobie na odswiezenie topica i z czystej ciekawosci spytam czy ktos wie jakiego instrumentarium uzywa Nick Bracegirdle ukrywajacy sie pod nazwa CHICANE??

...

cześć

Nick Bracegirdle pracuje z Nord lead ma kilka sztuk oraz SH-101 tez kilka sztuk.Ma jp 8000 i pewnie ma cos jeszcze ale nie pamietam dokladnie kiedys czytałem w future music.

ODPOWIEDZ