A jeśli konicznie chcesz mieć coś z TC, to o wiele lepszym i bardziej kreatywnym rozwiazaniem, bedzie dla Ciebie zakup karty TC Power Core i dokupienie wtyczki MD3. Jeśli zainteresujesz się karta, to juz teraz odpowiem na Twoje następne pytanie, odnośnie wtyczki dodawanej do tych kart, a mianowicie MasterX 3. Też zapomnij że cos na niej zdołasz zrobić. Jest tyle samo warta, co sprzętowe finalizery.
PS: Ktoś już o tym wcześniej napisał, zwalonym miksom nie pomoże nikt i nic..., nawet sam Tom Meyer.
TL Audio Fat1 vs TC Finalizer Express
Re: TL Audio Fat1 vs TC Finalizer Express
Zgadzam się z kolegami wyżej. Ja kiedyś ulegałem złudzeniu, że jakieś niesamowite wtyczki są mi potrzebne do uzyskania dobrego brzmienia i przekonałem się, że pomaga tylko wiedza miesiące prób i błedów a do tego dobry korektor i kompresor. Od kilku dni juz nawet żadnego ocieplania nie stosuje. Gdzie kiedyś do przesady pakowałem tych procesorów emulujących lampe i taśme. Mastering powinien być kosmetyką.
" Najgorszemu mixowi nie pomogą godziny masteringu. Najlepszy mix czasem nie potrzebuje masteringu " - napisał, ktoś, gdzieś, kiedyś ;)