Audiophile USB, dlaczego nie mam odsłuchu?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
SoundManiac
Re: Audiophile USB, dlaczego nie mam odsłuchu?

Post autor: SoundManiac » wtorek 16 gru 2003, 23:53

...Od tygodnia posiadam M-Audio Audiophile USB,niestety mam problem z odsłuchem,to znaczy kiedy mam włączone dwa kanały analog in i analog out,nie mogę równocześnie słuchać tego co nagrywam z klawisza.Dopiero po nagraniu (nagrywam w Cool Edit Pro 2.0) mogę posłuchać moich wypocin.Dzwoniłem do AkuTech(tam właśnie nabyłem owy interfejs) i dostałem informację że muszę w programie włączyć odpowiednią funkcję.Niestety nie mam pojęcia dlaczego tak jest,nie wiem też gdzie mam ją właczyć,właściwie to nie bardzo wiem czego szukać.Wydałem niebotyczną sumę,jak na moje finanse i boje się że popełniłem błąd Mam nadzieję że nie będę musiał zmieniać CoolEdit'a na inny program.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam,Bartek....

To nie wina Audiophila USB tylko programu, a dokładniej jego monitoringu.

W Cubasie ta karta pracuje u mnie w full duplexie i nie ma z nią żadnych problemów.Z poprzednimi wynalazkami USB M-audio i jeszcze kilku firm (4 karta w kompie), spisuje sie bez jakichkolwiek zastrzerzeń(nawet przy dużym obciązeniu ASIO).

ODPOWIEDZ