East West

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Zbynia
Re: East West

Post autor: Zbynia » piątek 17 paź 2014, 17:41

jeśli z cubase jest wszystko ok to nie ma prawa nie widzieć dll w katalogu który ma ustawiony jako bank wtyczek/instrumentów

chocbyś mial sam dll musi go widzieć i poprawnie rozpoznać pprzy skanowaniu - nie wazne czy soft będzie działał czy nie z braku plikow - widoczny być musi z samej dll

nie wiem jak cubase się instaluje ale przy reinstalowaniu czyść klucze z rejestru bo potrafia zrobic burdel

będzie w local machine->software lub w current user->software - albo tu i tu 

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » sobota 18 paź 2014, 15:26

Znam ten problem bo coś podobnego miałem tylko z inną wtyką. Spróbuj zrobić tak. Odinstaluj wszystko z eastwest i pousuwaj w folderze Cubase SX/VSTPlugins wszystkie pozostałość. i TERAZ ISTOTNA SPAWA, STWÓRZ W TYM FOLDERZE VSTPlugins NOWY FOLDER i nazwij go -A EAST WEST. I teraz do tego folderu wgraj swoje wtyczki z east west. Potem otwórz Cubase i zobacz czy masz na liście ten folder, jesli bedzie najedz na niego i powinna wysunać się lista z Twoimi wtyczkami. Mi to swojego czasu pomagało. A sprzodu jest po to by folder był an lisćie zaraz z początku.
Napisz czy pomogło.
[addsig]
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » sobota 18 paź 2014, 16:42

Ważne by folderze A EAST WEST zainstalowane były pliki dll z twoich wtyk east west
[addsig]
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » niedziela 19 paź 2014, 00:28

Stawiam, że są na blackliście. Sprawdź w katalogu:

C:\Users\xxx\AppData\Roaming\Steinberg\Cubaseyyyyyy

gdzie xxx to Twoja nazwa użytkownika, a yyyyyy numer wersji Cubase.  To dla wersji Cubase 7.5 i Windows 8.1, ale wczesniejsze wersje mają podobnie. Dla XP zamiast User będzie Documents and Settings. Pliki blacklist mają w nazwie blacklist :) Możesz wymusić update wtyczek w Plugin Information w Cubase (zalecane), albo próbować ręcznie edytować te pliki. Tylko to są pliki XML, więc ostrożnie z edycja. Cubase wrzuca tu wtyczki/VSTi, które nie przeszły testu. Pamiętaj, żeby mieć wtyczki zgodne z wersją Cubase (32/64 bit).

Jacek

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » niedziela 19 paź 2014, 08:27

Bardzo Wam dziękuję za zainteresowanie tematem oraz podpowiedzi. Dzieki Waszym wskazówkom spróbuję ten problem rozwiązać. Może się uda.

[addsig]
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » czwartek 06 lis 2014, 10:43

Wrócę do tematu. Wczoraj wpadł do mnie informatyk. Nie znał ani Cubase, ani VSTi. Zrobił prostą rzecz i wszystko sie naprawiło. DEVICES - PLUG-IN INFORMATION - UPDATE. Aż się nie chce wierzyć Smile

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » czwartek 06 lis 2014, 23:40

...
Wrócę do tematu. Wczoraj wpadł do mnie informatyk. Nie znał ani Cubase, ani VSTi. Zrobił prostą rzecz i wszystko sie naprawiło. DEVICES - PLUG-IN INFORMATION - UPDATE. Aż się nie chce wierzyć Smile
...

Hmmm, a parę tygodni temu napisałem Ci: " Możesz wymusić update wtyczek w Plugin Information w Cubase (zalecane)". Widocznie za małej czcionki użyłem :P

Jacek

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » piątek 07 lis 2014, 07:54

Hmmm, a parę tygodni temu napisałem Ci: " Możesz wymusić update wtyczek w Plugin Information w Cubase (zalecane)". Widocznie za małej czcionki użyłem :P

Jacek...

Qrde - rzeczywiście tak napisałeś, Jacku. Ogromnie przepraszam za "niedoczytanie" (poza tą sugestią zaproponowałeś kilka innych czynności i to najzwyczajniej w świecie mi uciekło Cry) i bardzo Ci dziękuję za trafną diagnozę.

Pozdrawiam - Andrzej

[addsig]

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » piątek 07 lis 2014, 12:04

Qrde - rzeczywiście tak napisałeś, Jacku. Ogromnie przepraszam za "niedoczytanie"

Wyłączaj przepraszanie :) Zwykle to, co jest przed nosem widać najgorzej, no, przynajmniej ja tak mam :)

Miłego dnia!

Jacek

ODPOWIEDZ