interface audio, miksery i latencja - co i jak?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Zbynia
Re: interface audio, miksery i latencja - co i jak?

Post autor: Zbynia » wtorek 19 sie 2014, 00:26

ok panowie

pisząc 4 ms mialem na mysli tylko i wyłacznie ustawienie w programie/sterownikach - nie brałem pod uwagę faktycznych wartości (wspomniane sumowanie przez kolegę)

tu tez zalezy co nieco od DAW

a jak wiadomo faktyczna też nie jest dokładnie wykazana - dopiero pomiar ja wykaże

co do opóxnienia mikserów analogowych - Matiz ale przeciez nawet miedziany przewód takowe ma - wieksze jak srebrny

to akurat fizyka i tego nie przeskoczysz

a w mikserze dochodzi parę rzeczy jak tranzystory czy rezystory - na pewno jest to zauwazalnie mniejsze opóźnienie anizeli przetwarzanie cyfrowe jednak równiez występuje :)

więc tak - 4ms w driverach karty na usb da się uzyskać - pewnie nie przy duzych projektach z masa wtyczek ale jednak da sie

zresztą - ja nie schodzę poniżej 6 bo nie potrzebuja a i na 10ms pracuje sie calkiem komfortowo w wiekszości wypadków

direct monitoringu bym w to nie mieszał bo w wiekszości wypadków sygnał nigdy nie dochodzi do AD

ODPOWIEDZ