Problem z doborem słuchawek studyjnych

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Zbynia
Re: Problem z doborem słuchawek studyjnych

Post autor: Zbynia » czwartek 01 maja 2014, 23:12

U mnie prawie jak nowe - troszkę Cifu, troszk mydła - wyciskanie i namoczanie

niestety gąbka wewnątrz parcieje (Cif zapewne sporo przyspiesza) a i futerko zmienia barwę

Cóż - cos za coś

Mozna nowe zakupić bez problemu :)

Ale do pałąka ni cholery nie koge sie przekonać

Leff

Post autor: Leff » sobota 03 maja 2014, 09:06

A miał ktoś z Was na głowie AKG K 612?

Dobrze o nich piszą i w testach i na forach, ponoć bardzo udana konstrukcja.

U nas w sklepach akurat ich nie ma, a strasznie jestem ciekaw jak się mają do moich K 501 ;)

Leff - Szczecin

applause

Post autor: applause » wtorek 13 maja 2014, 14:43

Dziękuję za odpowiedzi. Po przemyśleniach zakupiłem AKG K271 MkII i muszę przyznać że w połączeniu z HS5 i monitorowane analizatorem widma sprawdzają się naprawdę przyzwoicie. Dwa kable (prosty i spiralny), dwie poduszki nauszne w zestawie (skórkowa i welurowa) sprawiają ze wygodnie leżą na uszach - mnie osobiście nakłądki welurowe o wiele bardziej przypadły do gustu - a zastosowanie spiralnego kabla sprawia że już nie plącze się pomiędzy kółkami fotela. Dodatkowo niezwykle wygodny jest patent który wyłącza słuchawki po zdjęciu je z głowy. Z początku nie mogłem się przyzwyczaić do tłumienia dźwięków otoczenia przez te słuchawki - po założeniu mysłałem że przytkały mi się uszy, bo efekt jest taki jakbyśmy znaleźli się nagle w kabinie bezechowej.

ODPOWIEDZ