Aardvark

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
walu
Re: Aardvark

Post autor: walu » piątek 24 paź 2003, 12:11

Karte już mam,ale pierwsze wrazenie to po prostu tandeta pod wzegledem wykonania.

Dlaczego ? a dlatego ...

A to koledzy mnie zaskoczyli taką opinią.

Właśnie zamierzam zakupić kartę. Brałem pod uwagę firmy Aardvar i RME,

a tu taka opinia.

( cóż może jeszcze się wstrzymam i poczekam na opinie o Lexiconie Omega )

/www.lexiconpro.com/Omega/index.asp

walu
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO

Paweł

Post autor: Paweł » piątek 24 paź 2003, 12:45

Q10(...)zawodowe preampey itd...

Bez jaj! Do zawodostwa to im daleko.

Brałem pod uwagę firmy Aardvar i RME,a tu taka opinia. ...

To bierz RME, nie będziesz zawiedziony.

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » piątek 24 paź 2003, 13:48

Mój kolega ma Aardvark Direct Pro 24/96. Co do jakości wykonania to nie można mieć zastrzeżeń ale kłopoty z użytkowaniem są straszne. Czasem trzeba resetować komputer, wyciągać wtyczkę z gniazdka na chwilę (!) bo wejścia nie działają, stabilnośc generalnie do bani. Opóźnienia dźwięku w Windows takie że musiał sobie dokupić Livea żeby normalnie w gierki pograć. Oczywiście mozna powiedzieć że to karta nie do zabawy, ale szczerze odpowiem - pocałujcie się w dupę z takim profesjonalizmem skoro są równie profesjonalne karty pozbawione tego problemu. Kaszana. Doskonała jakość konwerterów to fakt - ale obsługa i sterowniki porażka.

Awatar użytkownika
walu

Post autor: walu » piątek 24 paź 2003, 14:33

...Mój kolega ma Aardvark Direct Pro 24/96. Co do jakości .....ale szczerze odpowiem - pocałujcie się w dupę z takim profesjonalizmem skoro są równie profesjonalne karty pozbawione tego problemu. Kaszana. Doskonała jakość konwerterów to fakt - ale obsługa i sterowniki porażka....

No proszę. A wię oprócz wykonania to jeszcze sterowniki.

A w dodatku potrafi człowieka doprowadzić do szału.
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO

Awatar użytkownika
Bitrate

Post autor: Bitrate » piątek 24 paź 2003, 18:10

......Mój kolega ma Aardvark Direct Pro 24/96. Co do jakości .....ale szczerze odpowiem - pocałujcie się w dupę z takim profesjonalizmem skoro są równie profesjonalne karty pozbawione tego problemu. Kaszana. Doskonała jakość konwerterów to fakt - ale obsługa i sterowniki porażka....

No proszę. A wię oprócz wykonania to jeszcze sterowniki.

A w dodatku potrafi człowieka doprowadzić do szału....

Hmm o jakim profesjonalizmie mowisz?

O gierczeniu w gry czy dzialaniach w pro-audio?

Sadzilem ze jesli kupuje karte do "pracy z audio" to raczej

nie bede jej uzywal do gierczenia...

W koncu szanowani produceni informuja ze jesli chcesz sobie pogierczyc to odpal wbudowana karte na plycie glownej !!!

Sterowniki takiej karty pisane sa do innych celow niz

wirtualne pojedynki haha!

To mniej wiecej tak jak kupic sobie np.harleya i jezdzic nim

na zakupy.

Pozdrawiam

bitrate

Awatar użytkownika
Bitrate

Post autor: Bitrate » piątek 24 paź 2003, 18:13

...Q10 była w promocji w Audio Factory za chyba ok 4000pln jest jeden problem z tego co wiem nie ma drajwerów pod MacOS :( ale karta zawodowa zawodowe preampey itd:)

...

Hmm zagladales na strone aardvarka?

To calkiem proste :)

http://www.aardvarkaudio.com/aasd-v1/download/drivers.html

pozdrawiam

bitrate

WG

Post autor: WG » piątek 24 paź 2003, 18:43

Opóźnienia dźwięku w Windows takie że musiał sobie dokupić Livea żeby normalnie w gierki pograć. Oczywiście mozna powiedzieć że to karta nie do zabawy, ale szczerze odpowiem - pocałujcie się w dupę z takim profesjonalizmem skoro są równie profesjonalne karty pozbawione tego problemu.

A ja bym powiedział, że niekoniecznie. Owszem profesjonalne karty dźwiękowe mają przeznaczenie w innym celu a ich sterowniki są pisane całkowicie inaczej niż dla typowej karty muzycznej, która ma obsłużyć przede wszystkim dźwięk przestrzenny dla gier. Coś za coś. Po za tym bierzmy pod uwagę to, że w grach przeważnie obsługiwanym trybem jest DirectSound, który pozwala uzyskać opóźnienia z reguły nie mniejsze niż 21 ms. To również zależy także od prędkości systemu. Ale taką wartość podaje specyfikacja tego standardu stworzona przez Microsoft.

Wątpię aby ktoś korzystał z DirectSound ASIO czy wogóle z DirectSound skoro ograniczenia są po stronie platformowej.

W sumie to wszystko zależy od driverów karty. Chciało by się aby raz zakupiona karta była lekarstwem na wszystko.

Jeżeli chodzi o multimedialne zastosowanie do gier to niespotkałem karty lepszej niż Sound Blaster. W grach sprawdzają się niemal idealnie. Chociaż i w muzyce też nie gorzej

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » sobota 25 paź 2003, 14:06

Sadzilem ze jesli kupuje karte do "pracy z audio" to raczej

Panowie moi drodzy.... A wydawało mi się że wstępnie "uciąłem" takie wypowiedzi. Direct 24/96 jest kartą typu home-studio. Czy w home-studio komputer służy tylko jednemu celowi ? W ogóle jeśli jakiś komponent ogranicza możliwości zastosowania całego komputera ( choćby do zabawy ) to jest to zwykły bubel. Tak samo jakby super profesjonalna drukarka drukowała w wysokiej rozdzielczości kolorowe zdjęcia, a nie radziła sobie z głupim czarno-białym tekstem.

poet-1

Post autor: poet-1 » sobota 25 paź 2003, 19:15

...Sadzilem ze jesli kupuje karte do "pracy z audio" to raczej

Panowie moi drodzy.... A wydawało mi się że wstępnie "uciąłem" takie wypowiedzi. Direct 24/96 jest kartą typu home-studio. Czy w home-studio komputer służy tylko jednemu celowi ? W ogóle jeśli jakiś komponent ogranicza możliwości zastosowania całego komputera ( choćby do zabawy ) to jest to zwykły bubel. Tak samo jakby super profesjonalna drukarka drukowała w wysokiej rozdzielczości kolorowe zdjęcia, a nie radziła sobie z głupim czarno-białym tekstem....

Aardvark Direc Pro jest karta do home-studio ?? od kiedy ?

a jakie karty nie sa typu home-studio ?

ja myslalem ze home-studio to terratec,waveterminal i inne podobne, no chyba ze sie myle

Aardvark jest chyba skierowana na profesjonalny rynek...(?)

p-1
diggin' in the crates

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » sobota 25 paź 2003, 20:50

Aardvark jest chyba skierowana na profesjonalny rynek...(?)

p-1...

A od kiedy home-studio i profesjonalizm się wykluczają ? Jest to karta która z założenia ma zastępować mały mikser i preampy a tych chyba w studiach "profesjonalnych" nie brak ?

A co do Harleya i jeżdżenia na zakupy to dlaczego by nie ? Ma jeździć tam gdzie mi się podoba. Jeśli ktoś ma inne podejście to sam się ogranicza, moim zdaniem to bez sensu - zresztą porównanie było nietrafione bo Harley jeździ na zakupy ( widziałem jednego pod sklepem :) a Aardvark w Windowsie kuleje.

ODPOWIEDZ