...
...
Tak było milion razy tylko co to jest petla mas?? Bo wg mnie u mnie to nie ma miejsca..tym bardziej że przed chwilą sprawdzałem po włożeniu karty Esi Juli@ problem znika a takie samo połączenie..
Ja sobie zdaje sprawe, że jeśli takie problemy kogoś osobiście nie dotykają to specjalnie nikogo to nie obchodzi co i jak i najlepiej by odesłał do elektryka ale konkretny problem i konkretna sprawa..
Po prostu wg mnie albo jest coś z przedłużaczami/gniazdkiem albo obudowa karty lub jej jakas prymitywna budowa powoduje takie zakłócenia, no bo cudów nie ma.
Dobra sprawdze to samodzielnie w jakiś sposób - ale już wiem że to kwestia zasilania. W najgorszym wypadku zrezygnuje z RME i wróce do Julii. No cóż może i RME to karty lepsze ale w takich warunkach się pracowac nie da, a raczej nie bede robil rewolucji typu nowy komputer, czy jakieś zmiany w instalacjach....
Kolego, jakby nie patrzec.... studio nagrań to powazna sprawa... takie obiekty projektuje sie od podstaw - nie mówie tu nawet o geometrii, bo to oczywiste, ale dotyczy to także instalacji wentylacyjnych i elektrycznych....
Adaptacja " byle jakiego " pomieszczenia zarówno od strony akustycznej jak i elektrycznej zawsze bedzie trudna, a często niemozliwa...
Mimo to mam nadzieję, że rozwiążesz swój problem.
determinacja i nie poddawaj się.
...
Słuchaj tego co mówią: Monter i Zbynia. to prawie na 100% kwestia pętli mas.
Odpowiednie połaczenie odpowiednie kable i bedzie git.
Pomyśl może jeszcze o jakims dobrym UPS-ie.