Ableton Live 7 i Atmosphere - problem w Win7

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
chantizstudio
Re: Ableton Live 7 i Atmosphere - problem w Win7

Post autor: chantizstudio » środa 01 lut 2012, 08:44

...

A czy omisphere jest w pelni zgodne z systemem Windows 7 64 ?

Podobne problemy jak opisany tutaj wystepuje też z Stylusem ...

Oczywiście, że jest. W końcu sam na nim pracuję i bardzo sobie go chwalę :)
...

Mam jescze jedno pytanie.

Jesli nie m aproblemów z Win 7 to jestem zainteresowaby zakupem. Ale mam jedno pytanie.

Mianowicie jak wyglada ponowna instalacja(reinstal) Omni np  po formacie systemu lub na nowym komputerze(no wymiana na nowy) lub po wymianie dysku twardego, cala procedura poniwnej  rejestracji na numerze seryjnym odbywa sie od nowa bez przeszkód ?

''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » środa 01 lut 2012, 08:54

Mam jescze jedno pytanie.

Jesli nie m aproblemów z Win 7 to jestem zainteresowaby zakupem. Ale mam jedno pytanie.

Mianowicie jak wyglada ponowna instalacja(reinstal) Omni np  po formacie systemu lub na nowym komputerze(no wymiana na nowy) lub po wymianie dysku twardego, cala procedura poniwnej  rejestracji na numerze seryjnym odbywa sie od nowa bez przeszkód ?...

Po formacie dysków nie ma żadnego problemu, natomiast jeżeli wymieniasz komputer, to przyznam, że nie mam pojęcia, gdyż jeszcze tego nie robiłem. Sam chciałbym wiedzieć, jak wygląda ta sprawa po wymianie, gdyż de facto mamy zupełnie inny komputer. Czy koledzy byliby tak uprzejmi i rozjaśnili nam ten temat?

Oczywiście każdy soft ma swój numer seryjny i rejestrujemy go na stronie producenta, tylko nie wiem, czy to wystarczy. Domyślam się, że mając instrumenty East West główną rolę odgrywa w tym przypadku iLock i tu nie powinno być żadnego problemu. A inne softy? Nie wiem, lecz mam nadzieję, że zaraz się dowiem :)

[addsig]
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » środa 01 lut 2012, 13:25

W przypadku zmiany dysku twardego jeżeli licencja nie jest kluczu USB, to po prostu trzeba na stronie gdzie się rejestruje dany program, zaznaczyć opcję zmiany dysku i wtedy prawdopodobnie wyślą nowy kod aktywacyjny na e maila podanego podczas rejestracji (chyba, że wpiszemy inny). Ja tak miałem z każdym softem z licencją nie na kluczu.

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » środa 01 lut 2012, 13:54

Coś mnie ruszyło, żeby sprawdzić to na ich stronce i jednak mnie przeczucie nie zawiodło :). Okazuje się, że produkty Spectrasonics można instalować na tylu komputerach ile się ma :D, czyli defakto po zmianie dysku można bez żadnych chocków klocków zainstolować normalnie tak jak na poprzednim kompie.

Since all Spectrasonics instruments have a "single-user/multiple-computer" license, you can install and use them on as many computers that you own and will be using yourself.

Pod warunkiem, że będzie wciąż ten sam użytkownik :).

Pozdrawiam :)

Początkujący muzyk.

jazzi34

Post autor: jazzi34 » środa 01 lut 2012, 15:12

...
 Coś mnie ruszyło, żeby sprawdzić to na ich stronce i jednak mnie przeczucie nie zawiodło :). Okazuje się, że produkty Spectrasonics można instalować na tylu komputerach ile się ma :D, czyli defakto po zmianie dysku można bez żadnych chocków klocków zainstolować normalnie tak jak na poprzednim kompie.

Since all Spectrasonics instruments have a "single-user/multiple-computer" license, you can install and use them on as many computers that you own and will be using yourself.

...

Atmosphere było i jest dodatkiem do tego co robie,płaszczyzny i plamy dzwiekowe produkuje

sam poprzez wielokrotny sampling kawałków dzwieków lub nagrywam przenosnym rejestratorem cyfrowym w tzw."terenie'( kosciół,dworzec,udało mi się nawet dostac w szczecinie do potężnego zbiornika wodnego dla miasta) a Omnisphere to jest -zgadzam sie

przepotężne narzędzie ale  zawsze "gotowiec"wiem,wiem mozliwości modulacji nie wyczerpią mozliwości do xxII wieku....może jak troszke stanieje...szkoda atmosphere  ale na xp juz  nie przejdę.dziekuję  za kontakt i pozdrawiam

.to sprawia wiele radości i satysfakcji z wytworzonych

fan emulatora e-mu i samplingu,fotografi makro i malarstwa

jazzi34

Post autor: jazzi34 » środa 01 lut 2012, 15:14

...
...

...

Atmosphere było i jest dodatkiem do tego co robie,płaszczyzny i plamy dzwiekowe produkuje

sam poprzez wielokrotny sampling kawałków dzwieków lub nagrywam przenosnym rejestratorem cyfrowym w tzw."terenie'( kosciół,dworzec,udało mi się nawet dostac w szczecinie do potężnego zbiornika wodnego dla miasta) a Omnisphere to jest -zgadzam sie

przepotężne narzędzie ale  zawsze "gotowiec"wiem,wiem mozliwości modulacji nie wyczerpią mozliwości do xxII wieku....może jak troszke stanieje...szkoda atmosphere  ale na xp juz  nie przejdę.dziekuję  za kontakt i pozdrawiam

a miało być tak pieknie 

.to sprawia wiele radości i satysfakcji z wytworzonych ...

fan emulatora e-mu i samplingu,fotografi makro i malarstwa

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » czwartek 02 lut 2012, 10:41

Panowie jeszcze jedno pytanie

Czy Omnisphere zawiera w swojej bibliotece wszystkie brzmienia/presety z Atmosphere ?
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » czwartek 02 lut 2012, 11:39

...Panowie jeszcze jedno pytanie

Czy Omnisphere zawiera w swojej bibliotece wszystkie brzmienia/presety z Atmosphere ?...

Taką informację podaje Spectrasonics i pewnie ma rację :)

[addsig]
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » czwartek 02 lut 2012, 12:22

...Panowie jeszcze jedno pytanie

Czy Omnisphere zawiera w swojej bibliotece wszystkie brzmienia/presety z Atmosphere ?...

Zawiera, tylko zostały one odświeżone, niektóre pewnie też trochę podrasowane. Ale ogólnie  całą bibliotekę z Athmosphere.

Początkujący muzyk.

ODPOWIEDZ