.Jest o wiele więcej aspektów brzmienia stopy, ale to proponuję zgłębić Ci je samodzielnie.
Haha sorry za to zdanie za szybko chciałem napisać :) plus brak sdycji, oczywiście powinno być Jest o wiele więcej aspektów brzmienia stopy w miksie, ale to już proponuję Ci zgłębić we własnym zakresie.
Szeroka stopa
Re: Szeroka stopa
stopa jest hmm jak to powiedziec..brzmi "puuummm" a nie "pyt"...no i nie bez powodu pytalem o etap masteringu bo niestety mam juz nagrana sciezke.....
Poeksperymentuj z kompresją równoległą na samych bębnach a. stopie.
...stopa jest hmm jak to powiedziec..brzmi "puuummm" a nie "pyt"...no i nie bez powodu pytalem o etap masteringu bo niestety mam juz nagrana sciezke.....
Poeksperymentuj z kompresją równoległą na samych bębnach a. stopie. ...
Żeby zastosować comp równoległą, to najpierw wypadało by obrobić ślady :) I wielkich eksperymentów to na tym nie podziała. Na stopie to już lepiej z mutlibandem poeksperymentować...
Żeby zastosować comp równoległą, to najpierw wypadało by obrobić ślady :) I wielkich eksperymentów to na tym nie podziała. Na stopie to już lepiej z mutlibandem poeksperymentować...
......stopa jest hmm jak to powiedziec..brzmi "puuummm" a nie "pyt"...no i nie bez powodu pytalem o etap masteringu bo niestety mam juz nagrana sciezke.....
Żeby zastosować comp równoległą, to najpierw wypadało by obrobić ślady :) I wielkich eksperymentów to na tym nie podziała. Na stopie to już lepiej z mutlibandem poeksperymentować......
a jak nic z tych rzeczy nie pomoże to wymień stopę na taką jaka Ci będzie odpowiadać.
Żeby zastosować comp równoległą, to najpierw wypadało by obrobić ślady :) I wielkich eksperymentów to na tym nie podziała. Na stopie to już lepiej z mutlibandem poeksperymentować......
a jak nic z tych rzeczy nie pomoże to wymień stopę na taką jaka Ci będzie odpowiadać.
Przecież to najzwyklejsza stopa - nie ma tam żadnego BUUUM - poprostu nie zawiera zbyt wiele wyższego pasma
wystarczy filtr/eq i kompresor i można czarować do woli - oczywiście ADSR tez się bardzo może przydać