Behringer Truth B2030P - jaki wzmacniacz?
[addsig]
MEGafon
Re: Behringer Truth B2030P - jaki wzmacniacz?
Z tym, że taki kit pewnie będziesz musiał sam sobie już gdzieś w miarę ładnie i z sensem zabudować, a to kosztuje dziś znacznie więcej niż cała owa elektronika.
[addsig]
Kup jakiś porządny wzmacniacz np. sony ES, Denon wyższe serie czy pionieer.Bedzie ok - za tą kase masz naprawdę niezłe kolumny
wiadomo nie zagra to tak dobrze jak monitor aktywny gdzie masz idealnie dopasowany wzmacniacz no ale cos za coś(koszta)
1030?nieeeee....juz lepiej dopłacic do 2031A albo do 3031A(800 za sztukę gdzie 1030 prawie 500 za sztukę)
1030?nieeeee....juz lepiej dopłacic do 2031A albo do 3031A(800 za sztukę gdzie 1030 prawie 500 za sztukę)...
No i ponownie zapytam: "jak to jest z tą średnicą w kolumnach dwudrożnych z 8" i większym wooferem?". Bo spotkałem się z opinią że wszystkie monitory dwudrożne z 8"+ basem mają tą średnicę nierozdzielczą/wciagnietą czy coś w tym stylu.
Różnie to bywa :) - dużo zależy od możliwości głosników i przedewszystkim zwrotnicy.Ustawienia dostepne w wielu monitorach(te obcinające lub podbijające pasma) są w stanie zniwelować niektóre niedogodności.
Moje Event TR8 również mają średnicę nieco wycofaną ale współpracują z subem i obcięcie dolnego pasma na monitorach w okolicach 95 Hz(aż!!!) wpłynęło zdecydowanie na poprawe środka.Przestały sie tak dusić.
Sub odcięty został w okolicach 80 przez co mam dziurę w zakresie do 95 ale to akurat świetnie się złozyło z akustyką pokoju bo ten zakres mam podbity :)
Można coś ukręcić:) - wiadomo nie są tak podbite jak NS10 ale za to jest lepsza kontrola dołu