Waldorf Blofeld - problem z głośnością

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
dust
Re: Waldorf Blofeld - problem z głośnością

Post autor: dust » środa 19 sty 2011, 17:17

.........Ja posiadam wersję KB i mimo najnowszego patcha problem nadal występuje w przypadku nie któych presetów. Odnośnie aktualizacji blofelda, to jest to najgorszy sposób z jakim się spotkałem. Nie rozumiem czemu nie ma jakiegś dedykowanego oprogramowania do tego celu. U mnie nie dało się ani w dawie, ani w windows media player. Ku memu ździwieniu udało się za pomocą creative media player.   ... 

Wczoraj pomagałem walczyć z tym ustrojstwem bo Blofeld nie był rozpoznawany na USB, a okazało się, że soft w wersji 1.15 kaszani tę komunkację. Wgranie softu 1.13 rozwiązało problem. ...

Hmmm. w jaki sposób przesyłaliście dane?
Czy uprgate w programie spectre spowoduje, że blofeld automatycznie je ściągnie?...

Blofelda widziałem pierwszy raz na oczy.Nie używaliśmy Spectre. Dane przesłaliśmy przez interfejs midi podłączony oczywiście do MIDI IN Blofelda używając playera w MIDI-OX (tu ciekawostka bo po otwarciu playera z menu trzeba zamknąć MIDI-OXa bo nie chce podłączyć wyjściowego poru MIDI).

Redakcja

Re: Waldorf Blofeld - problem z głośnością

Post autor: Redakcja » środa 19 sty 2011, 17:42

...Niekwestionowanym ekspertem w przypadku Blofiego jest tu P. Wojtek Chabinka ...

Chwilka, nie jestem żadnym ekspertem, po prostu zwykłym użytkownikiem Blofelda jakich tu wielu. Przy tym żadna z mych podpowiedzi na tym forum nie wzięła się z innych niż firmowo dostarczanych informacji.

Tak naprawdę cała sprawa banalną jest wręcz do łez, bo po prostu wystarczy czytać ze zrozumieniem to, co fabryka pisze do użytkowników.

Co do zawieszania el-instrumentów - otóż nie znam ani jednego spośród "...dziesięciu", które były moją własnością, a którego nie udało mi się zawiesić. I długo myślałem, że mam tu jakowyś wyjątkowy "talent" . Na szczęście trwało to raptem dotąd, aż nasz forumowy kolega Joachim.K wyleczył mnie od tego swym prawdziwym talentem w tej mierze - jakiś dobry czas już temu i na zawsze (obecnie jest betatesterem najcięższego kalibru światowego softu muzycznego). Oczywista mentalnie jestem mu mocno strasznie za to wdzięczny

Co do samego Blofelda wyszukiwarka naszego forum znajdzie wszystko na jego temat, od kilku miesięcy nic się nie zmieniło w jego sprawie.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Zablokowany