Monitory MACKIE

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Mario1
Re: Monitory MACKIE

Post autor: Mario1 » czwartek 11 wrz 2003, 13:15

Bardzo Mozliwe ze Ob.Sendecki jest Ok... ja nie wiem jak sie nazywał ktos z kim rozmawiałm w 1999 . takze jakisz czas temu

wiem jedynie ze wiecej załatwiłem z Niemcem,

Awatar użytkownika
astro

Post autor: astro » czwartek 11 wrz 2003, 13:48

...

Wródźcie do temat Macki. Myślałem o ich zakupie. Jestem ciekawy co jeszcze o nich sądzicie.
Arek - Radzyń Podlaski

DogHead

Post autor: DogHead » czwartek 11 wrz 2003, 15:04

...824 sa piewszymi z tej serji .czasami mam wrazenie ze za ?adnie w nich s?ychac...

Ciekawa opinia i jestem sklonny sie z nia zgodzic. To ladne brzmienie dotyczy zarowno tonu jak i przestrzeni. Jesli chodzi o ton to jest to slyszalne w zakresie czestotliwosci "wokalnych" i glos jest slyszalny w miksie bardziej "na wierzchu" niz w wielu innych monitorach. Jesli chodzi o proporcje niskich tonow to na pewno Mackie sa to duzo wydajniejsze niz inne monitory ale w zaleznosci od gustu mozna to sobie regulowac trzypozycyjnym przelacznikiem. Stereo charakteryzuje sie szerokim i glebokim "sweet spote'em" przez co miks brzmiacy na Mackie przestrzennie na innych monitorach moze zabrzmiec plasko i wasko.

Na pewno monitory do ktorych trzeba sie przyzwyczaic, chyba bardziej niz do wielu innych modeli.

Wole je jako narzedzie odsluchu niz miksu.

Awatar użytkownika
minimalmusic

Post autor: minimalmusic » czwartek 11 wrz 2003, 20:52

tak, wlasnie ;) moj blad .. cena o ktorej pisalem dotyczy oczywiscie modelu 824 .. dokladnie 950 E , .. w sklepie S-a-D nie ma modeli 624 i 626 , ale jesli rzeczywiscie w USA kosztuja ok 500 $ , to w Niemczech cena nie moze przekroczyc 500 E - a to juz jest dobra wiadomosc :)

jutro bede w S-a-D w Berlinie i po powrocie napisze jakie monitory (z tych ktore tam maja oczywiscie) najbardziej przypadly mi do gustu..

pzdr

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 11 wrz 2003, 22:40

jutro bede w S-a-D w Berlinie i po powrocie napisze jakie monitory (z tych ktore tam maja oczywiscie) najbardziej przypadly mi do gustu..

Nie zapomnij posłuchać ADAM-ów

Awatar użytkownika
Sroka

Post autor: Sroka » czwartek 30 lip 2009, 01:35

Nie zapomnij posłuchać ADAM-ów
...

Mógłbyś rozwinąć tą sugestię. Właśnie jestem na etapie sprzedawania HR 824. Mogę nawet powiedzieć że majac Yamaha MSP 5 effekt końcowy mixu był lepszy.

Znalazłem nawet sklep w USA gdzie mogę kupić ADAM A7 ale nie wiem czy to będzie właściwy wybór. Mackie kosztują więcej prawie o 100 dolców za sztukę od adamów A7.

Czy sugerując ADAMY masz na myśli zamianę z HR824 na A7 czy inny model.

Pozdrawiam, Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 30 lip 2009, 14:48

Mógłbyś rozwinąć tą sugestię. Właśnie jestem na etapie sprzedawania HR 824. Mogę nawet powiedzieć że majac Yamaha MSP 5 effekt końcowy mixu był lepszy.
Znalazłem nawet sklep w USA gdzie mogę kupić ADAM A7 ale nie wiem czy to będzie właściwy wybór. Mackie kosztują więcej prawie o 100 dolców za sztukę od adamów A7.

Czy sugerując ADAMY masz na myśli zamianę z HR824 na A7 czy inny model.
Przede wszystkim nie sugeruję żadnej zamiany. Sugeruję po prostu posłuchać, żeby poszerzyć sobie wiedzę o tym, jak mogą brzmieć monitory. Moim zdaniem Adam i Mackie to zupełnie inne sposoby prezentacji dźwięku i warto znać obie, zanim się wyda pieniądze.

Inna sprawa, że A7 to chyba jednak pułap HR624 niż 824. Gdybym miał wybierać głośniki porównywalne z 824 to wskazałbym P11A.

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » czwartek 30 lip 2009, 15:08

HR624 posiadam od kilku lat, jestem dość zadowolony, miksy które zrobiłem bronią się całkiem dobrze, zrobiłem na nich trochę jingli do całkiem znanych rozgłośni i wszyscy są zadowoleni, do tego ok 3 płyt i mnogość różnych reklamowych produkcji , nikt nie narzekał. Są dość dobre do małych pomieszczeń, kiedy je kupowałem rozważałem ADAM A7 ale miałem tak dobrą ofertę MACKIE że nie mogłem nie skorzystać, prawdę powiedziawszy jeśli będę powiększał zasoby to kupię S3A bo je słyszałem i znam dobre opinie na ich temat, tymczasem czeka mnie dokupienie  jeszcze 3 HR624 i subb. będę miał trochę roboty w 5.1 powoli oswajam się z tematem. Generalnie to bardzo poręczne odsłuchy, do tego mają taki specjalny system że mogą stać zaraz przy scianie.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » czwartek 30 lip 2009, 15:12

z s3a już wkrótce możesz mieć problem chyba że z drugiej ręki

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » czwartek 30 lip 2009, 20:11

...
z s3a już wkrótce możesz mieć problem chyba że z drugiej ręki
...

ADAM S3A już TYLKO z 2-ręki. Teraz są ADAM S3X-H.

Pozdro

Groover

nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

ODPOWIEDZ