tworzenie studia

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
TeeR
Re: tworzenie studia

Post autor: TeeR » czwartek 19 sie 2010, 07:59

...Chodziło mi o te bramki, bo wszędzie trąbią, że rozsądne minimum to jednak 25sztuk...:)... 

No masz rację. Ale to przy dużym studio. Na użytek własny styknie na początek 17.

Awatar użytkownika
KM77

Post autor: KM77 » czwartek 19 sie 2010, 13:20

...
...Chodziło mi o te bramki, bo wszędzie trąbią, że rozsądne minimum to jednak 25sztuk...:)... 

No masz rację. Ale to przy dużym studio. Na użytek własny styknie na początek 17.
...

Bez porządnego wyklejenia studia w całości pianką lub styropianem, bramki nie spełnią swojej funkcjii. Można to obejść, wpinając jedną bramkę za drugą. Koszty niestety rosną.

[addsig]
Jem,śpię i robię muzykę

TeeR

Post autor: TeeR » czwartek 19 sie 2010, 13:38

Bez porządnego wyklejenia studia w całości pianką lub styropianem, bramki nie spełnią swojej funkcjii. Można to obejść, wpinając jedną bramkę za drugą. Koszty niestety rosną. ... 

No niby tak ale przynajmniej jako ekspander 8:1 zadziała taka bramka bez wygłuszenia. Ale... Jak połozysz wytłoczki po jajkach na ściany to już będzie działać jak 12:1 i wtedy jest git. Do tego warto kilka jajek kupić i pendzelek. Jak białkiem starannie "pomalujesz" wytłoczki to zaklejasz im pory, wzracta sztywność i gęstość. Tłumią wtedy sporo lepiej. A z żółtek zrobisz sobie kogel-mogel. Pychotka :)

Awatar użytkownika
KM77

Post autor: KM77 » czwartek 19 sie 2010, 17:24

No niby tak ale przynajmniej jako ekspander 8:1 zadziała taka bramka bez wygłuszenia. Ale... Jak połozysz wytłoczki po jajkach na ściany to już będzie działać jak 12:1 i wtedy jest git. Do tego warto kilka jajek kupić i pendzelek. Jak białkiem starannie "pomalujesz" wytłoczki to zaklejasz im pory, wzracta sztywność i gęstość. Tłumią wtedy sporo lepiej. A z żółtek zrobisz sobie kogel-mogel. Pychotka :)
...

Tak, lecz ze względów BHP, zrezygnowałbym z koglamogla, po salmonelli zmienia się kierunkowość słyszenia.

[addsig]
Jem,śpię i robię muzykę

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » czwartek 19 sie 2010, 18:01

Ludzie! Opamiętajcie się! Bo jeszcze jakiś newbie to przeczyta i to sobie do serca weźmie
Stay Psychedelic People!

Matiens

Post autor: Matiens » czwartek 19 sie 2010, 20:53

Kurde!!! Już dawno się tak nie uśmiałem:)

A teraz poważnie!!! Jakby co to mam 15 bramek do sprzedania i 2 miksery. Bo przechodzę z PRO na studio na własny użytek:)

gram, komponuję, koncertuję itp.

Awatar użytkownika
WhiteFrog

Post autor: WhiteFrog » piątek 20 sie 2010, 10:09

...Kurde!!! Już dawno się tak nie uśmiałem:)
A teraz poważnie!!! Jakby co to mam 15 bramek do sprzedania i 2 miksery. Bo przechodzę z PRO na studio na własny użytek:) ...

Cześć!
Powiedzcie mi na serio - ile tych bramek potrzeba, żeby nic mi nie trzeszczało? Bo mam dobre kable Vivanco, z przejściówkami nakręcanymi, więc to nie tutaj jest problem.

Drugie pytanie - czy jak postawię 2 bramki na sobie (lub obok), to będą tłumiły dźwięki z podwójną mocą? A może będą się wzajemnie mocniej wspierać? DZIĘKI!

A i pomyslalem, ze zepne je razem tym:
http://www.thomann.de/pl/tdrum_rimnoise_eliminator.htm
Czy zadziala? I czy odpowiednio?

Dziekuje za wszystkie wypowiedzi!

Awatar użytkownika
KM77

Post autor: KM77 » piątek 20 sie 2010, 13:43

Cześć!
Powiedzcie mi na serio - ile tych bramek potrzeba, żeby nic mi nie trzeszczało? Bo mam dobre kable Vivanco, z przejściówkami nakręcanymi, więc to nie tutaj jest problem.

Drugie pytanie - czy jak postawię 2 bramki na sobie (lub obok), to będą tłumiły dźwięki z podwójną mocą? A może będą się wzajemnie mocniej wspierać? DZIĘKI!

RATUNKU! Ta zaraza się rozprzestrzenia w zastraszającym tempie. Ratuj się kto może!

[addsig]
Jem,śpię i robię muzykę

ODPOWIEDZ