Prywatne multisample

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:
Re: Prywatne multisample

Post autor: Tb_Studio » środa 04 sie 2010, 13:01

............Jeżeli chcesz dzielić się plikami powinieneś wykupić sobie serwer i udostępnić pliki tym co chcą, takie rozwiązanie jest najlepsze....    no tak ale nie dość że chce dać za darmo coś przy czym sie sporo napracowałem to jeszcze mam płacić za serwer hmmm... naprawdę nie ma strony w której można udostępnić multisample?...no to zróbmy taka :) ma ktoś kawałek wolnego miejsca na serwerze?...    A ile potrzebujesz miejsca? Jak coś pisz na mail: filip.michalski@gmail.com ... 

nie trzeba dużo miejsca sample są oczywiście mono bo to bas...jakieś 100MB...w każdym razie zbyt wiele żeby to umieścić na darmowej stronie www które oferują duże portale...ale to nie o to chodzi żeby umieścić gdzieś jeden instrument...ja mam tego sporo nawet takie ciekawostki jak butla 54 litry do wyrobu domowego wina heheh całkiem ładne sample jak sie do tego doda pogłos to jest niezły fx...myśle ze jest sporo ludzi robiących multisample i naprawde fajnie by było gdyby mieć taką stronę/magazyn gdzie ludzie za free udostępniają sobie takie rzeczy.....

to luzik - ja mam w tej chwili około 30giga na serwie wolnego - wiec no problem.
Miejsce na bazy jeszcze mam, wiec prosta stronka oparta na word presie i jazda.
Odezwij się na maila co i jak to widzisz- chętnie pomogę
[addsig]
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
luuk

Post autor: luuk » środa 04 sie 2010, 22:28

...............Jeżeli chcesz dzielić się plikami powinieneś wykupić sobie serwer i udostępnić pliki tym co chcą, takie rozwiązanie jest najlepsze....    no tak ale nie dość że chce dać za darmo coś przy czym sie sporo napracowałem to jeszcze mam płacić za serwer hmmm... naprawdę nie ma strony w której można udostępnić multisample?...no to zróbmy taka :) ma ktoś kawałek wolnego miejsca na serwerze?...    A ile potrzebujesz miejsca? Jak coś pisz na mail: filip.michalski@gmail.com ... 

nie trzeba dużo miejsca sample są oczywiście mono bo to bas...jakieś 100MB...w każdym razie zbyt wiele żeby to umieścić na darmowej stronie www które oferują duże portale...ale to nie o to chodzi żeby umieścić gdzieś jeden instrument...ja mam tego sporo nawet takie ciekawostki jak butla 54 litry do wyrobu domowego wina heheh całkiem ładne sample jak sie do tego doda pogłos to jest niezły fx...myśle ze jest sporo ludzi robiących multisample i naprawde fajnie by było gdyby mieć taką stronę/magazyn gdzie ludzie za free udostępniają sobie takie rzeczy.....

to luzik - ja mam w tej chwili około 30giga na serwie wolnego - wiec no problem.
Miejsce na bazy jeszcze mam, wiec prosta stronka oparta na word presie i jazda.
Odezwij się na maila co i jak to widzisz- chętnie pomogę ...

no ta ja sie napewno odezwe na maila..

Montuno

Post autor: Montuno » czwartek 05 sie 2010, 14:18

https://www.dropbox.com/

Zrób sobie tam konto , i masz 2 giga na pliki za free, mozesz również udostpeniać innym linki. 

Fajna opcja jest ztym taka też, że możesz ustawić go jako dysk wirutualny. 

2 Giga moze nie duzo ale na Twoją paczkę 100 MB starczy.

RME, MSP5, Yamacha P-120, Korg R-3, OSX

Awatar użytkownika
luuk

Post autor: luuk » piątek 06 sie 2010, 08:22

...
https://www.dropbox.com/

Zrób sobie tam konto , i masz 2 giga na pliki za free, mozesz również udostpeniać innym linki. 

Fajna opcja jest ztym taka też, że możesz ustawić go jako dysk wirutualny. 

2 Giga moze nie duzo ale na Twoją paczkę 100 MB starczy....

wrzuciłem na dropboxa... i teraz mi wytłumacz jak mam tu napisać link do tego??

Montuno

Post autor: Montuno » piątek 06 sie 2010, 11:31

wrzuciłem na dropboxa... i teraz mi wytłumacz jak mam tu napisać link do tego??.

1) Wejdz na dropboxa (webowego)

2) Na pliku który zamiesciłeś kliknij prawym klawiszem myszki ---- > pojawi sie menu, tam wybierz Copy public Link

3) Nastepnie pojawi sie link. Link ten możesz przeklić komuś w mailu, lub  wkleić na forum, jeżeli regulamin tego nie zabrania. 

4) Plik prawdopodobnie bedzie istniał pod tym linkiem do czasu kiedy nie usuniesz go ze swojego dropboxa.

Pozdrawiam

RME, MSP5, Yamacha P-120, Korg R-3, OSX

Awatar użytkownika
luuk

Post autor: luuk » piątek 06 sie 2010, 20:53

...

wrzuciłem na dropboxa... i teraz mi wytłumacz jak mam tu napisać link do tego??.

1) Wejdz na dropboxa (webowego)

2) Na pliku który zamiesciłeś kliknij prawym klawiszem myszki ---- > pojawi sie menu, tam wybierz Copy public Link

3) Nastepnie pojawi sie link. Link ten możesz przeklić komuś w mailu, lub  wkleić na forum, jeżeli regulamin tego nie zabrania. 

4) Plik prawdopodobnie bedzie istniał pod tym linkiem do czasu kiedy nie usuniesz go ze swojego dropboxa.

Pozdrawiam...

dzięki :)

to jest link

http://dl.dropbox.com/u/9821418/luu.k%20bass.rar

czyste sample nagrane w linie bez korekcji kompresji itd myśle że nadają sie do rocka ,co prawda nie ma warstw velosity ale za to 4 round robin, release i fx...w popowej czy rockowej muzyce i tak najczęściej szarpie sie struny z tą samą siłą a typowy sposób grania to repetycje więc myśle ze takie rozwiązanie o wiele lepiej sie sprawdza.

poza mną nie ma chętnych do dzielenia sie samplami?

włąśnei mam w domu gibsona LP standard kupionego w anglli za 1800 funtów...na biurku jeszcze nie rozpakowane nowe struny...jutro zabieram sie do samplowania:)

ODPOWIEDZ