wzmacniacze hand - made
Robie to razem z moim kuzynem, ktory jest doswiadczonym elektronikiem i dysponuje takim sprzetem:P
GG: 3867380 *****Gdańsk*****
Re: wzmacniacze hand - made
......mała lampowa końcówka 2-3W (trafo 8 i 16 Ohm) ? coś takiego też jasne, że da sie zrobic lecz w tym przypadklu gra jest niewarta świeczki bo trafo głośnikowe i tak jest nadal drogie np. do 100W lampowca dobrzev zrobione trafo kosztuje ok 900zł a do takiego malca będzie kosztowało ok 600. Więc gdzie tu sens. Propnuje preamp na lampach i małą końcówkę na Mosach. Znacznie to Ci zredukuje koszt a i moc będzie rzędu 50W (nie tzreba od razu z niej kożystać) bo nawet przy 3 W brzminie będziesz miał takie ja na wyjściu preampa. Końcówka jest brzmieniowo obojętna tzn. nie koloruje dźwięku, przenosi to co jej podasz. ...
tylko, że koncepcja pieców 'niskowatowych' nie polega na tym że ich koszt ma być 10 razy niższy od stuwatowców ... tylko na tym że w 2-3 watowym piecu można odkręcić końcówkę na max bez konieczności zabijania wszystkich organizmów żywych w promieniu 10 m. W ten sposób uzyskuje się coś bardzo ważnego - czyli zniekształcenia spowodowane maksymalnym wysterowaniem końcówki mocy - tak cenione przez wielu gitarzystów. I właśnie dlatego chodziło mi o takiego 'małowatowca'
czy mógłbyś podesłać mi na mail orientacyjny koszt takiej końcówki i preampu (osobno) ?
tylko, że koncepcja pieców 'niskowatowych' nie polega na tym że ich koszt ma być 10 razy niższy od stuwatowców ... tylko na tym że w 2-3 watowym piecu można odkręcić końcówkę na max bez konieczności zabijania wszystkich organizmów żywych w promieniu 10 m. W ten sposób uzyskuje się coś bardzo ważnego - czyli zniekształcenia spowodowane maksymalnym wysterowaniem końcówki mocy - tak cenione przez wielu gitarzystów. I właśnie dlatego chodziło mi o takiego 'małowatowca'

czy mógłbyś podesłać mi na mail orientacyjny koszt takiej końcówki i preampu (osobno) ?

Warszawa - 'home' studio