Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
Łukasz1985
Re: Neumann TLM103 zamiast Oktavy MK319?
autor: Łukasz1985 » piątek 31 lip 2009, 14:02
Kochani borykam sie jeszcze z innym problemem. Chcialbym uzyskac na wokalu taki efekt jak w nagraniach ktore przedstawiam ponizej. Z tego co wiem te dawa zespoly (Meffis,Top-One) nagrywaly w tym samym studiu Hxxx. Nie wiem czy to jakis rewerb na woaklu czy cos innego ale wszystkie zespoly nagrane w tym studio maja na wokalu ten sam specyficzny efekt, bardzo prosze posluchajcie tych mp3 i pomyslcie co to moze byc glownie chodzi mi o efekt na wokalu z meffisu. Bardzo prsze pomozcie
http://olunia33.wrzuta.pl/audio/3G0Yp6sYXZ0/meffis-ten_moj_raj ...
A moze ktos napisać co to za sztuczka ze ten wokal brzmi tak szeroko?, jesli to chorus jak ktos wczresniej napisał to co to za chorus? to raczej nie jest WAVES Doubler... ?
Wedlog mnie to duble szeroko rozstawione w panoramie, nie ma raczej innej mozliwosci.
[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)
-
Respectus
autor: Respectus » piątek 31 lip 2009, 14:04
Wedlog mnie to duble szeroko rozstawione w panoramie, nie ma raczej innej mozliwosci. ...
No wlasnie cos mi to nie brzmi jak duble... Chyba ze tak perfekcyjnie idealnie zaspiewane, w co nie chce mi sie wierzyć....
-
janos
Jeszcze dodam ze chodzi mi o efekt jaki jest na zwrotkach nie na wstepie
...
Po prostu jest on nagrany dwa razy i rozstawiony dosyć wąsko w panoramie
-
janos
No wlasnie cos mi to nie brzmi jak duble... Chyba ze tak perfekcyjnie idealnie zaspiewane, w co nie chce mi sie wierzyć.......
Nożyczki potrafią zdziałać cuda
Poza tym spróbuj posłuchać tego na słuchawkach, słychać bardzo lekkie rozjazdy.