Szukam egzorcysty...

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Tureakh
Re: Szukam egzorcysty...

Post autor: Tureakh » poniedziałek 20 paź 2008, 20:29

Słyszałem, że w muzie był "ukryty" tekst typu idź sie zabij itp i faktycznie ludzie po dyskach popełniali samobójstwa....
Nie bede zamieszczal tu zadnych bluznierstw, ale wystarczy w necie poszukac tekstow Cannibal Corpse, Morbid Angel, Deranged, Slayer i n.p. tych szczegolnie satanistycznych jak Deicide, czy nawet polski Kat i dlugo by tu wymieniac inne... Zaczalem tych kapel sluchac jeszcze w podstawowce, wychowywalem sie na nich. Dlugo po skonczeniu szkoly nie mam ochoty kogos lub siebie zabic, zagrzebac komus genitaliami w watrobie, zjesc czyjs mozg, czy upuscic krew z dziewicy. I znam wiele osob sluchajacych, czy tworzacych taka muzyke (sam mam przyjemnosc), ktorym rowniez sie nic nie stalo. Wiec moze dlatego nie wierze.

W sprawie egzorcyzmow i opetania, to znalem kiedys dziewczyne, z ktora psychologowie nie mogli sobie poradzic, wiec wyslali ja do egzorcystow...Nie z powodu wiary...Cos w rodzaju Placebo...Tez bala sie 'szatanskiej muzyki', ktora robi jej krzywde.

Jestem przyjaznym ateista w razie czego:)
Rowniez pozdrawiam:)

Leff

Post autor: Leff » poniedziałek 20 paź 2008, 20:50

Czym bliżej Boga tym większe ataki sztana!
Rezkłbym raczej, że jest dokładnie odwrotnie - ale to już temat na inne forum :)
Leff - Szczecin

Awatar użytkownika
Tureakh

Post autor: Tureakh » poniedziałek 20 paź 2008, 20:51

Słyszałem, że w muzie był "ukryty" tekst typu idź sie zabij itp i faktycznie ludzie po dyskach popełniali samobójstwa....
Mam jeszcze pytanie co do tego:
Jak ukrywa sie takie teksty w muzyce?
Jak mniemam na tym forum wypowiada sie wiele specjalistow w dziedzinie realizacji muzyki...Przeciez to musi przejsc przez ich rece zanim trafi do samobojcy... Czy ktos z Was ma jakies doswiadczenie w tym temacie? Chodzi mi glownie o to, gdzie mozna posiasc taka wiedze tajemna...

senjin
Kontakt:

Post autor: senjin » poniedziałek 20 paź 2008, 20:56

Odpowiedź jest w artykule, do którego link podałeś:
"Chodzi o to, że jeśli umysł człowieka odbierze jakąś ideę poniżej progu słyszalności, przyjmuje ją tak, jakby pochodziła z jego osobowego ja."

Warto więc zauważyć, że słuchanie muzyki w formacie mp3 lub innym stratnym powinno być bezpieczne, bo dźwięki poniżej progu słyszalności są w tych formatach usuwane.

Awatar użytkownika
Tureakh

Post autor: Tureakh » poniedziałek 20 paź 2008, 21:00

...Jak ukrywa sie takie teksty w muzyce?
Odpowiedź jest w artykule, do którego link podałeś:
"Chodzi o to, że jeśli umysł człowieka odbierze jakąś ideę poniżej progu słyszalności, przyjmuje ją tak, jakby pochodziła z jego osobowego ja."

Warto więc zauważyć, że słuchanie muzyki w formacie mp3 lub innym stratnym powinno być bezpieczne, bo dźwięki poniżej progu słyszalności są w tych formatach usuwane....
Audiofile powinni miec najwieksza umieralnosc Wybacz, nie moglem sie powstrzymac... Ale mi glownie chodzi o to, jak sie taka idee zamieszcza...

Awatar użytkownika
smiechu

Post autor: smiechu » poniedziałek 20 paź 2008, 21:07

Czym bliżej Boga tym większe ataki sztana!
Przypadki były ale muzyka muzyką, wiara wiarą...
Dobrze godosz :D...
Dobrze to gadał ten ksiądz... dobrze ze jeszcze co jakis czas poządni sie zdazają...

Tu nie do konca chodzi o sama wiare...ale o otwieranie umysłu na swiat "nadprzyrodzony" przed wpływem, którego człowiek nie do konca potrafi sie bronic... szczegołnie taki o bardzo słabej psychice...

A tak zartem...
Co innego jak ktoś sie wprowadza w trans sluchając ambientu... tutaj można by zacząc sie zastanawiać...

Awatar użytkownika
Tureakh

Post autor: Tureakh » poniedziałek 20 paź 2008, 21:14

Tu nie do konca chodzi o sama wiare...ale o otwieranie umysłu na swiat "nadprzyrodzony" przed wpływem, którego człowiek nie do konca potrafi sie bronic... szczegołnie taki o bardzo słabej psychice...

A jeszcze do tego dodac propagande antyciezkogitarowa, ze to szatan, pieklo i po to, zeby Cie zabic i ludzie ktorzy posluchaja... Naszprycuja sie przy okazji wspomagierami na dyskotekach czy koncertach i wtedy sie dzieje tragedia... A ludzie szukaja ukrytych przez zlo rzeczy ponizej slyszalnego pasma.

zektor

Post autor: zektor » poniedziałek 20 paź 2008, 21:17

to jest bardzo interesujące ;) czy audiofil uważa fana mp3 za opętanego czy tylko głuchego ;)

Awatar użytkownika
smiechu

Post autor: smiechu » poniedziałek 20 paź 2008, 21:17

Mam jeszcze pytanie co do tego:
Jak mniemam na tym forum wypowiada sie wiele specjalistow w dziedzinie realizacji muzyki...Przeciez to musi przejsc przez ich rece zanim trafi do samobojcy... Czy ktos z Was ma jakies doswiadczenie w tym temacie? Chodzi mi glownie o to, gdzie mozna posiasc taka wiedze tajemna...
Ja juz chyba na 3 nagraniach takie przesłania zamieszczałem...

Technika dość banalna... nagrywasz przekaz, wkladasz do kawalka puszczone "od tylu" i przestrojone o oktawe w dół... dodajesz delaya pogłosu... brzmi jak jak niezla schiza... brzmi jak głos z zaswiatów, czesto uzywany w nagraniach...
Bardziej dociekliwi sluchacze znajdą sobie programik i po puszczeniu nagrania od tylu uslysza przekaz podprogowy

W jednym przypadku był to przekaz mówiących gdzie w bydgoszczy mozna kupic najlepsze tanie wina... a w innym był adres myspace kapeli oraz adres pod ktorym mozna kupic koszulki i gadzety

Awatar użytkownika
Tureakh

Post autor: Tureakh » poniedziałek 20 paź 2008, 21:20

...Mam jeszcze pytanie co do tego:
Ja juz chyba na 3 nagraniach takie przesłania zamieszczałem...

Technika dość banalna... nagrywasz przekaz, wkladasz do kawalka puszczone "od tylu" i przestrojone o oktawe w dół... dodajesz delaya pogłosu... brzmi jak jak niezla schiza... brzmi jak głos z zaswiatów, czesto uzywany w nagraniach...
Bardziej dociekliwi sluchacze znajdą sobie programik i po puszczeniu nagrania od tylu uslysza przekaz podprogowy

W jednym przypadku był to przekaz mówiących gdzie w bydgoszczy mozna kupic najlepsze tanie wina... a w innym był adres myspace kapeli oraz adres pod ktorym mozna kupic koszulki i gadzety
...
I sklep w tym przypadku odniosl sukces na sprzedazy siarczystych napoji? Ale jak mozna zrozumiec cos puszczone od tylu?

ODPOWIEDZ