M-Audio FireWire 1814 - problem ze sterownikami?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
wroobelek84
Re: M-Audio FireWire 1814 - problem ze sterownikami?

Post autor: wroobelek84 » czwartek 16 paź 2008, 12:17

...a ja obstawiam ze kolega wypinal i wpinal firewire przy wlaczonym laptopie w m-audio kontroler w interfejsie jest delikatny jak cholera i pewnie padl sprawdz drugi port moze jeszcze zyje...
czy wypinałem , hmm , tak ale port kabel przy laptopie , ale po włożeniu zachowywał się identycznie , także myślę że będzie to wina chipsetu , swoją drogą jest prblem kupienia u nas karty PCIMCIA na chipsecie TI

wroobelek84

Re: M-Audio FireWire 1814 - problem ze sterownikami?

Post autor: wroobelek84 » czwartek 16 paź 2008, 22:08

Dzięki wszystkim za pomoc , opisuje co zauważyłem ... Podłączyłem interfejs na 3 różnych komputerach z 3 różnymi chipsetami które obsługuja FireWire i dopiero na TI wszystko działa jak należy. Na chipsetach innych niż TI problem wyglądał tak że oprogramowanie od interfejsu widziało sprzęt natomiast System nie. Dodam jeszcze ze nalezy byc cierpliwym w podłączeniu przez TI po wykryciu interfejsu po ok 20 sek gdy przypuszczalnie system nawiązuje kontakt ze sprzętem następuje reset interfejsu , po czym wszystko działa jak należy. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

ODPOWIEDZ