Humanizer?
P.S.
Oczywiscie wszystko to w ramach jednego brzmienia/programu.
Oczywiscie wszystko to w ramach jednego brzmienia/programu.
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Re: Humanizer?
dokladnie
sampler otrzymuje z DAW komunikaty midi przypisane np. do werbla stick - 4 nastepujace po sobie z glosnoscia np. 90. Pomimo to sampler losuje probke ktora odtworzy z 5-6 ktore ma do dyspozycji.
sampler otrzymuje z DAW komunikaty midi przypisane np. do werbla stick - 4 nastepujace po sobie z glosnoscia np. 90. Pomimo to sampler losuje probke ktora odtworzy z 5-6 ktore ma do dyspozycji.
...sampler otrzymuje z DAW komunikaty midi przypisane np. do werbla stick - 4 nastepujace po sobie z glosnoscia np. 90. Pomimo to sampler losuje probke ktora odtworzy z 5-6 ktore ma do dyspozycji....
Jestem w stanie sobie to wyobrazić. Tylko, że nie znam aż na tyle Kontakta, bo sprzętowcem raczej jezdem
Tutaj zdałby się pewnie w odpowiednim miejscu kawałek programu, np.:
if (velocity == 90) {to coś tam}
Nie wiem czy Kontakt jest do tego zdolny
.
Jestem w stanie sobie to wyobrazić. Tylko, że nie znam aż na tyle Kontakta, bo sprzętowcem raczej jezdem

Tutaj zdałby się pewnie w odpowiednim miejscu kawałek programu, np.:
if (velocity == 90) {to coś tam}
Nie wiem czy Kontakt jest do tego zdolny

a gdzie slówko random? :)
...a gdzie slówko random? :)...
No tak
if (velocity == 90) {coś tam, np. $random}
gdzie GDZIEŚ TAM wcześniej:
$random = ("tyż coś tam");
Tak, czy inaczej lufa w krzokach, bo takie akcje to chyba już tylko w Reaktorze, aczkolwiek też mogie się mylić
.
[addsig]
No tak

if (velocity == 90) {coś tam, np. $random}
gdzie GDZIEŚ TAM wcześniej:
$random = ("tyż coś tam");

Tak, czy inaczej lufa w krzokach, bo takie akcje to chyba już tylko w Reaktorze, aczkolwiek też mogie się mylić

[addsig]
u kolegi widzialem Reaktora - ja pass, przerazajace!
Do Kontakta sa skrypty - probowalem je przejrzec pod tym katem - ale nic nie znalazlem - choc oczywiscie operatory logiczne sa.
Do Kontakta sa skrypty - probowalem je przejrzec pod tym katem - ale nic nie znalazlem - choc oczywiscie operatory logiczne sa.
...Do Kontakta sa skrypty - probowalem je przejrzec pod tym katem - ale nic nie znalazlem - choc oczywiscie operatory logiczne sa...
Właśnie próbowalem znaleźć manual i ... aż litość bierze
.
[addsig]
Właśnie próbowalem znaleźć manual i ... aż litość bierze

[addsig]
...tu jakby o tym - link goscia nie dziala - ale w dyskusji cos jest
a tu przykladowe skrypty uzytkownika...
O cholera, chyba będzesz mi musiał dać na to "troszkę" czasu
.
Tak na "szybkiego" pewnie bardziej przydałby się tu kolega WG.
[addsig]
a tu przykladowe skrypty uzytkownika...
O cholera, chyba będzesz mi musiał dać na to "troszkę" czasu

Tak na "szybkiego" pewnie bardziej przydałby się tu kolega WG.
[addsig]
alez spokojnie - nie ma pospiechu :)
mnie to natchnelo do ponownego grzebania w Kontakcie i jego skryptach - bo dobrze opracowane moze dadza mi to czego szukam.
Zaskoczylo mnie - choc nigdy nie szukalem pod tym katem - ze w skyptach na Kontakt sa nie tylko sprawy z velocity ale i (chyba) z time'm - moze to co nie pojdzie pdo Cubase okaze sie sensowne, albo wrecz ciekawsze w Kontakcie.
Co prawda diabli wezma Ezdrummera - ale sa niedrogie biblioteki sampli (np. Imperial Drums - po demach zjawiskowe) perkusyjnych
mnie to natchnelo do ponownego grzebania w Kontakcie i jego skryptach - bo dobrze opracowane moze dadza mi to czego szukam.
Zaskoczylo mnie - choc nigdy nie szukalem pod tym katem - ze w skyptach na Kontakt sa nie tylko sprawy z velocity ale i (chyba) z time'm - moze to co nie pojdzie pdo Cubase okaze sie sensowne, albo wrecz ciekawsze w Kontakcie.
Co prawda diabli wezma Ezdrummera - ale sa niedrogie biblioteki sampli (np. Imperial Drums - po demach zjawiskowe) perkusyjnych