Eksport sesji z Cubase

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
smiechu
Re: Eksport sesji z Cubase

Post autor: smiechu » piątek 15 sie 2008, 10:20

To jak jest w końcu w Sonarze? Exportuje kilka ścieżek do wave na raz? O jakie kombinacje i myki chodzi?...
W sonarze w oknie eksport...
Sa rozne poziomy eksportu... caly mix, wyjscia karty, podgrupy, sciezki...
Wybierajac eksport sciezek, pokazuje sie lista wszystkich sciezek w projekcie... zaznaczasz zadane sciezki i klikasz eksport... po paru chwilach dostajesz zbior wavow z kazda sciezka, z dorzucona cisza od poczatku utworu i miedzy poszczegolnymi klipami na sciezkach...

Tak przygotowane wavy bez problemu mozna wrzucic do dowolnego DAW'a, i wszystko bedzie na swoim miejscu, wystarczy jedynie wiciacz cisze i gotowe... (tak samo sa przygotowywane wavy kiedy w EiS jest konkurs na remix utworu)

I taki sam efekt chce uzyskac pod Cubase...

Awatar użytkownika
smiechu

Post autor: smiechu » piątek 15 sie 2008, 10:21

Ehh, od razu mało....Sonar 5 jeszcze nie potrafił, dlatego pytałem.
Ja to robilem juz w S2

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 15 sie 2008, 10:24

...Ehh, od razu mało....Sonar 5 jeszcze nie potrafił, dlatego pytałem.
Ja to robilem juz w S2 ...
Dziwne To ja musiałem coś przeoczyć...

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » piątek 15 sie 2008, 12:55

......Ehh, od razu mało....Sonar 5 jeszcze nie potrafił, dlatego pytałem.
Ja to robilem juz w S2 ...
Dziwne To ja musiałem coś przeoczyć......
Postawcie na 1 takcie puste wavy na kazdym sladzie w Cubase,w zakladce AUDIO jest BOUNCE SELECTION i wszystkie tracki zostana wyexportowane na dysk od 1 taktu do konca ich trwania z nzwa jaka jest zapisana w okienku/sldzie miksera kazdego tracku.Proste i skuteczne.
[addsig]

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 15 sie 2008, 12:57

Postawcie na 1 takcie puste wavy na kazdym sladzie w Cubase,w zakladce AUDIO jest BOUNCE SELECTION i wszystkie tracki zostana wyexportowane na dysk od 1 taktu do konca ich trwania z nzwa jaka jest zapisana w okienku/sldzie miksera kazdego tracku.Proste i skuteczne.
...
O, nie pomyślałem o tym...W sumie nie potrzebowałem nigdy pracować poza Cubase-em jak już coś tam trafiło. Ale dzięki za radę!

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » piątek 15 sie 2008, 13:11

...

I to jest najlepsza metoda, bo z pominieciem miksera (nie ma jak popelnic bledu w postaci: nie ten bus, po drodze przez niechcaco wlaczona wtyczke leci, niebezpieczenstwo przesteru itp. W dodatku z mozliwoscia automatycznej podmiany nowo wygenerowanych sladow do sesji (co daje mozliwosc automatycznego i natychmiastowego usuniecia reszty niepotrzebnych plikow).

Jakby co, to domyslne hotkeye na automatyczne ustawienie lokatorow: "ctrl+A" (select all parts) i potem "P" (locator to selected parts)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » piątek 15 sie 2008, 15:24

I to jest najlepsza metoda, bo z pominieciem miksera (nie ma jak popelnic bledu w postaci: nie ten bus, po drodze przez niechcaco wlaczona wtyczke leci, niebezpieczenstwo przesteru itp. W dodatku z mozliwoscia automatycznej podmiany nowo wygenerowanych sladow do sesji (co daje mozliwosc automatycznego i natychmiastowego usuniecia reszty niepotrzebnych plikow).

Jakby co, to domyslne hotkeye na automatyczne ustawienie lokatorow: "ctrl+A" (select all parts) i potem "P" (locator to selected parts)...
Joachim,a propo Nuendo/Cubase,czy jest mozliwosc wlaczenia funkcji automatycznego usuwania sladu/sladow(czesci obiektow) w momencie skopiowania na to miejsce innego obiektu,jak to ma miejsce w ProTools lub Logic8?Nie umiem tego znalezc,albo nie ma tej funkcji w C/N.
[addsig]

Awatar użytkownika
smiechu

Post autor: smiechu » piątek 15 sie 2008, 16:43

...
O i o to mi chodzilo!! Wielkie dzieki za pomoc!!

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » piątek 15 sie 2008, 17:54

...

Jakby co, to domyslne hotkeye na automatyczne ustawienie lokatorow: "ctrl+A" (select all parts) i potem "P" (locator to selected parts)...
Joachim,a propo Nuendo/Cubase,czy jest mozliwosc wlaczenia funkcji automatycznego usuwania sladu/sladow(czesci obiektow) w momencie skopiowania na to miejsce innego obiektu,jak to ma miejsce w ProTools lub Logic8?Nie umiem tego znalezc,albo nie ma tej funkcji w C/N.
...
Juz znalazlem,w preference EDITING-DELETE OVERLAPS
[addsig]

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » sobota 16 sie 2008, 02:29

Post został usunięty.
[Użytkownik usunął konto]

ODPOWIEDZ