SPL Gold Mike 2 na IGS Double Triode - warto zamienić?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Davi
Re: SPL Gold Mike 2 na IGS Double Triode - warto zamienić?

Post autor: Davi » wtorek 14 lip 2009, 17:29

dlatego wybrałem DT bo jako jedyny preamp dał mi wiele więcej na wszystkich rejestrowanych śladach jak jedyny SPL.

Za to może się okazać, że to SPL wygra w niektórych przypadkach z każdym innym preampem nawet tym 4x droższym kwestia celu produkcyjnego, inaczej mówiąc współpracy.

pakamc

Post autor: pakamc » środa 15 lip 2009, 09:33

''
Tylko 2 tysiace czy az dwa tysiace? Sa ludzie, ktorzy wiecej placa za kabel, ktory naprawde nie daje nic poza iluzja, a Ty piszesz o solidnym urzadzeniu... ''

Naprawde bardzo mnie to cieszy,że istnieją tacy ludzie.
Ja jednak do nich nie należe, do tego na tym etapie życia i w tej sytuacji wydać 2 tysiące na to żeby mówić '' MAM DT IGS'A'' jest zbedne ( oczywiscie mówie tu o swojej sytuacji, patrząc na to bardziej jako amator dźwieku niz profesjonalista )

Albo róznica jest duza albo jej nie ma, w tym przypadku to drugie.
I wszystko, oczywiście mozna dywagowac ala co by było gdyby - ale po co ?

Bron boze nie krytykuje tego preampu, bo naprawde jest dobrą robotą!

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jull

Post autor: Jull » środa 15 lip 2009, 22:19

Witam. Posiadam SPL Gold Mike 2, zastanawiam się jednak na zamianą na : IGS Double Triode - 2 kanały. Czy zna ktoś z was preamp IGS-a ? a może ktoś miał możliwość porównania SPL z Double triode ? jeżeli tak, to jakie wrażenia ? Chcę także zaminić mikrofon GT60 na coś bliższego U87Ai, na którego wciąż mnie nie stać. Co myślicie o TLM 49, lub MG M930 ? wokal > popowo-rokowy, ( dynamicznie śpiewany ) Niestety, nie mam możliwości testowania wwmikrofonów, poza IGS preampem, dlatego być może skorzystam z tej opcji. Pozdrawiam.

Witaj,
sądzę, że nikt poza Tobą sobie na to pytanie nie odpowie. Rady z poziomu forum odnośnie Twojego postu nie będą zasadne, a dlaczego?
Otóż, musisz sam zorganizować do testu preampy i mikrofony, te które masz zamiar kupić (wypożyczyć). Jak to zrobić, proszę się umówić z Panem Konradem Żywieckim z MusicToolz - prze-sympatyczna i bardzo życzliwa osoba. Umówić się na testy ze swoimi klockami, przetestować mikrofony. Konrad na pewno coś dobierze do barwy vocalu, jego właściwego rejestru i wspomnianej dynamiki. Tylko na zasadzie testu i eliminacji składników, które Ci nie odpowiadają dokonasz wyboru, za który będziesz w 100% odpowiedzialny i z całą pewnością zadowolony.
Co do DT IGS, jest to póła światowa, brzmi rewelacyjnie. Uwierz mi, gratów "przewaliłem" już baaardzo dużo. Weź go do testów, porównaj z innymi i dokonaj wyboru. Ot moja rada.
Pozdrawiam Cię i życzę owocnych efektów:)

Awatar użytkownika
morpheus70

Post autor: morpheus70 » środa 15 lip 2009, 22:30

Witaj,
sądzę, że nikt poza Tobą sobie na to pytanie nie odpowie. Rady z poziomu forum odnośnie Twojego postu nie będą zasadne, a dlaczego?
Otóż, musisz sam zorganizować do testu preampy i mikrofony, te które masz zamiar kupić (wypożyczyć). Jak to zrobić, proszę się umówić z Panem Konradem Żywieckim z MusicToolz - prze-sympatyczna i bardzo życzliwa osoba. Umówić się na testy ze swoimi klockami, przetestować mikrofony. Konrad na pewno coś dobierze do barwy vocalu, jego właściwego rejestru i wspomnianej dynamiki. Tylko na zasadzie testu i eliminacji składników, które Ci nie odpowiadają dokonasz wyboru, za który będziesz w 100% odpowiedzialny i z całą pewnością zadowolony.
Co do DT IGS, jest to póła światowa, brzmi rewelacyjnie. Uwierz mi, gratów "przewaliłem" już baaardzo dużo. Weź go do testów, porównaj z innymi i dokonaj wyboru. Ot moja rada.
Pozdrawiam Cię i życzę owocnych efektów:)
...

Ale kolega chyba już wyżej napisał, że dokonał już swojego wyboru tj. kupił IGS DT :)

Choć na marginesie muszę przyzanć, że Konrad i całe MusicToolz to pełne PRO - gorąco polecam i przy okazji pozdrawiam! :)

Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

ODPOWIEDZ