...
Poważnie zaczynam się zastanawiać nad zamianą Virusa Ti na Propheta.
...
taniej, lepiej i wszystko działa :-8
Pozdro
Groover
Prophet '08 na Musikmesse 2008
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Re: Prophet '08 na Musikmesse 2008
www.davesmithinstruments.com nie chodzi mi od pewnego czasu... Czy tylko mnie ?
[addsig]
[addsig]
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
Jeszcze lepiej brzmią moogi. To są najlepsze (jak dla mnie) syntezatory analogowe.
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.
E tam, zawsze jak jest soft, to i znajdzie się ktoś, kto dokona skuchy.
## ale to nie ma wiele wspólnego z odpowiedzialnością producenta. Swego czasu Ensoniq zbańczył przez wypuszczenie niedopracowanej stacji MR.
Problem pozniejszego Ensoniq'a (glownie seria MR) to przede wszystkim linia montazu. Kilka razy otwieralem ten sprzet, zdarzalo mi sie poprawiac lutowanie, bo np. jedna strona chipa pamieci probek od ktorejs sciezki audio nie byla prawidlowo przylutowana. Oczywiscie to wina dzialu kontroli jakosci, ale jakby nie bylo - skutki pracy tam, gdzie jest tansza sila robocza.
Natomiast gorsze jest to, ze bledy nie ucza ludzi - lepiej zaoszczedzic. Bledy projektowe np. buforow wyjsciowych audio z serii MR, ktore padaly jak kaczki, zostaly do dzis w kartach Creative...
## ale to nie ma wiele wspólnego z odpowiedzialnością producenta. Swego czasu Ensoniq zbańczył przez wypuszczenie niedopracowanej stacji MR.
Problem pozniejszego Ensoniq'a (glownie seria MR) to przede wszystkim linia montazu. Kilka razy otwieralem ten sprzet, zdarzalo mi sie poprawiac lutowanie, bo np. jedna strona chipa pamieci probek od ktorejs sciezki audio nie byla prawidlowo przylutowana. Oczywiscie to wina dzialu kontroli jakosci, ale jakby nie bylo - skutki pracy tam, gdzie jest tansza sila robocza.
Natomiast gorsze jest to, ze bledy nie ucza ludzi - lepiej zaoszczedzic. Bledy projektowe np. buforow wyjsciowych audio z serii MR, ktore padaly jak kaczki, zostaly do dzis w kartach Creative...
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...insynuujesz, że JK to taki ignorant?
...
Nic nie insynuuję, gdzież bym miał śmiałość.
...aż nie chce się wierzyć, że na targach puścili wersję ze starym softem...
Tego nie wiem, wiem natomiast, że Waldorf bardzo dziwnie podchodzi do całej sprawy. Do tej pory nie ma edytora, nawet implementacji MIDI. Na serwisie też bryndza.
...a Pitch Bend i filtry działają w nowej wersji płynnie? ...
W tej kwestii nic się nie zmieniło. Wszystkie dostępne przez MIDI kontrolery dalej mają max. zakres 0 - 127. Data Entry (CC# 06) wciąż "not used"
[addsig]

Tego nie wiem, wiem natomiast, że Waldorf bardzo dziwnie podchodzi do całej sprawy. Do tej pory nie ma edytora, nawet implementacji MIDI. Na serwisie też bryndza.
...a Pitch Bend i filtry działają w nowej wersji płynnie? ...
W tej kwestii nic się nie zmieniło. Wszystkie dostępne przez MIDI kontrolery dalej mają max. zakres 0 - 127. Data Entry (CC# 06) wciąż "not used"

[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
......insynuujesz, że JK to taki ignorant?
...
###
hihi - aż dziw, że jeszcze się nie burzy
###
faktycznie dziwna sprawa... Może wychodzą z założenia, że za tę cenę nie należy wybrzydzać?
Pozdro
Groover
PS: szkoda, że Cię nie było na MM

###
hihi - aż dziw, że jeszcze się nie burzy

###
faktycznie dziwna sprawa... Może wychodzą z założenia, że za tę cenę nie należy wybrzydzać?
Pozdro
Groover
PS: szkoda, że Cię nie było na MM

nowe portale:
fajny jest prophet ale jakos nie do konca mi przypadl do gustu....brzmi peknie ale gdy otwiera sie filtr jest troche gorzej....pogralem tylko 15 minut. jestem krytycznie nastawiony bo nigdy nie bylem fanem propheta rev3...ale wydaje mi sie ze cos mu brakuje.....nawet do rev3
czekam na innych producentow.....smith na tym nie straci....moze inni pojda za przykladem...polifonicznych analogow jest malo.....
czekam na innych producentow.....smith na tym nie straci....moze inni pojda za przykladem...polifonicznych analogow jest malo.....
lubie halas
...fajny jest prophet ale jakos nie do konca mi przypadl do gustu....brzmi peknie ale gdy otwiera sie filtr jest troche gorzej....pogralem tylko 15 minut. jestem krytycznie nastawiony bo nigdy nie bylem fanem propheta rev3...ale wydaje mi sie ze cos mu brakuje.....nawet do rev3
IMO Moog jest bardziej miękki, Prophet ma więcej zadziora w brzmieniu. Dla każdego coś miłego
Pozdro
Groover
IMO Moog jest bardziej miękki, Prophet ma więcej zadziora w brzmieniu. Dla każdego coś miłego

Pozdro
Groover
nowe portale: