Jaki mikrofon w teren?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
grembo
Re: Jaki mikrofon w teren?

Post autor: grembo » niedziela 30 gru 2007, 21:13

leniuch ;)

http://novamusic.pl/product_info.php?cPath=114_117&products_id=654

wytrzymaja, zreszta maja wymienne kapsuly (jakby co) i sa rosyjskie :)

chyba ze bedziesz nagrywal delfiny...

kemot

Post autor: kemot » niedziela 30 gru 2007, 22:20

Tylko czy ten uchwyt nie jest przypadkiem do mocowania na statywie?
Paluszki, owszem, mają tą zaletę, żesą bardzo uniwersalne, ale za to mikrofony douszne to jednak spora wygoda zwłaszcza w takich miejscach jak np pociąg czy w ogóle tłok i teoretycznie są przystosowane do pracy w warónkach naturalnych. Sam nie wiem.
W dodatku Jak założę na paluszki osłonki przeciwwietrzne to to będzie całkiem spore, zwłaszcza, że dwa. Dlatego pytałem o te dpa. Może są jeszcze jakieś douszne oprócz tych soundmanów tak powiedzmy do 2000 zł?

kemot

Post autor: kemot » czwartek 10 kwie 2008, 23:03

Odświerzam temat. Audiostacja została dystrybutorem dpa i w Polsce można 4060 kupić za 1200 zł z hakiem. Czy ktoś z forumowiczów używał ich do nagrań w plenerze? ile takie coś może wytrzymać w warnkach atmosferycznych w lasach i ugorch względnie nad morzem? Jak jest z pocieraniem i stukaniem w obudowę? bo bez tego zwłaszcza w ruchu to się nie obejdzie, no i jak reagują na podmuchy?
Jeszcze drugie pytanie. Czy tygodniowa albo dwótygodniowa podróż morska może zaszkodzić elektronice? chodzi o np nagrywadło w rodzaju fostexa fr-2le albo takim mikrfonom? ta sól, wilgoć itp? słyszałem, że to baaardzo szkodzi, są specjalne laptopy i w ogóle sprzęt do pobytu na morzu robiony, drogi jak nie trzeba i w ogóle zwykła elektronika z daleeka od morza. Ile w tym prawdy?

ODPOWIEDZ