Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
elmuz1
Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: elmuz1 » środa 28 lis 2007, 11:31

...Witam !
Dzisiaj Przyszła do mnie instrukcja obsługi po Polsku do mojej M-trójeczki (jakieś 300 stron !!!) . Naprawde szybko. Brawa dla dystrybutora.
Ciekawi mnie czy bedzie też polska wersja rozszerzonej instrukcji.
Pozdrawiam!...
Ja już dawno mam tę instrukcję Ciekaw jestem kiedy będą rozszerzenia do M3. Np. pamięć. 64Mb to trochę mało, choć na starcie może być. To i tak lepiej niż oferta Yamahy w XS. A propos Yamaha. Użytkowałem dość długo instr. tej firmy i teraz cieszę się że mam M3 a nie XS. Dla mnie w brzmieniu Yamahy jest coś co trudno mi teraz słowami okreslić, a co bardzo przeszadza. I rzeczywiście, jak piszą wyżej koledzy, odczuwalne jest to szczególnie w zestawach perkusyjnych ( ja tu czuję poświatę starej W7 ), ale i w innych barwach. Oczywiście to moje subiektywne odczucia, tak że proszę - bez ekscytacji.

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » środa 28 lis 2007, 12:04

Ja już dawno mam tę instrukcję Ciekaw jestem kiedy będą rozszerzenia do M3. Np. pamięć. 64Mb to trochę mało, choć na starcie może być. To i tak lepiej niż oferta Yamahy w XS. A propos Yamaha. Użytkowałem dość długo instr. tej firmy i teraz cieszę się że mam M3 a nie XS. Dla mnie w brzmieniu Yamahy jest coś co trudno mi teraz słowami okreslić, a co bardzo przeszadza. I rzeczywiście, jak piszą wyżej koledzy, odczuwalne jest to szczególnie w zestawach perkusyjnych ( ja tu czuję poświatę starej W7 ), ale i w innych barwach. Oczywiście to moje subiektywne odczucia, tak że proszę - bez ekscytacji....
Mnie z rozszerzeń najbardziej kręci Radias. Ale jak informował mnie Pan z Korga płyną już do nas. Mają być w ofercie w przyszłym roku.
A co do Yamahy...hm. Mnie też jakoś nie powaliła. Ale każdy ma indywidualny gust no i słuch

faro

Post autor: faro » środa 28 lis 2007, 12:07

I całe szceście że każdy ma inny gust. Mnie natomiast M3 nie zachwycił wogóle.

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » środa 28 lis 2007, 14:44

Mnie z rozszerzeń najbardziej kręci Radias. Ale jak informował mnie Pan z Korga płyną już do nas.
A mówił coś o cenie Radiasa? Oczywiście chodzi o wersję karty do M3.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » środa 28 lis 2007, 15:11

Dla mnie w brzmieniu Yamahy jest coś co trudno mi teraz słowami okreslić, a co bardzo przeszadza. I rzeczywiście, jak piszą wyżej koledzy, odczuwalne jest to szczególnie w zestawach perkusyjnych ( ja tu czuję poświatę starej W7 ), ale i w innych barwach. Oczywiście to moje subiektywne odczucia, tak że proszę - bez ekscytacji....
Gralem duzo na korgu x5 i podchodzac do m3 dalej czuje tamte lata w smyczkach gitarach nawet hammondach. Dlatego wole inne marki - dlatego ze korg mi sie przejadl :)- oczywiscie subiektywne odczucie spowodowane dlugotrwalym uzytkowaniem korga :)

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » środa 28 lis 2007, 16:23

A mówił coś o cenie Radiasa? Oczywiście chodzi o wersję karty do M3....
mówił...nie chce skłamac ale coś ok. 1300 zł

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » sobota 22 gru 2007, 09:32

Bardzo fajna prezentacja Korga M3. Karma to potęga jednak! Po wybraniu strony kliknąć na KorgTV, tam będzie M3. http://www.korg.de/tv#
Ze świątecznym pozdrowieniem!
elmuz1

Masteroff

Post autor: Masteroff » sobota 22 gru 2007, 12:21

...Bardzo fajna prezentacja Korga M3. Karma to potęga jednak! Po wybraniu strony kliknąć na KorgTV, tam będzie M3. http://www.korg.de/tv#
Ze świątecznym pozdrowieniem!
elmuz1...
Prezentacja znakomita. Bardzo dobrze przygotowana. Osoba doskonale się porusza po systemie Korga; ale z pewnością nauka i zaznajomienie się z M3 (pomijając oczywiście formę klawiszowca) jest procesem długotrwałym. Dzięki i polecam innym zobaczenie tej prezentacji.
zapraszam do odwiedzin mojej strony:
www.michalgomulka.com

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » sobota 22 gru 2007, 14:02

...Bardzo fajna prezentacja Korga M3. Karma to potęga jednak! Po wybraniu strony kliknąć na KorgTV, tam będzie M3. http://www.korg.de/tv#
Witam!
Zgadza się.Prezentacja pierwsza liga. A co do trudnosci obsługi tego klawisza nie jest on bardziej skomplikowany od telefonu komórkoweg.
Jednak aż boję się pomyslec co by się stało gdyby nie było dotykowego wyświetlacza. Wszystko rozmieszczone ładnie pod ręką.
Polska instrukcja zasługuje na pochwałę.

Ja już nie mogę się doczekać radiasa.

Wszystkiego Naj Naj koledzy i do Siego Roku 2008!

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » sobota 22 gru 2007, 14:02

Prezentacja znakomita. Bardzo dobrze przygotowana. Osoba doskonale się porusza po systemie Korga; ale z pewnością nauka i zaznajomienie się z M3 (pomijając oczywiście formę klawiszowca) jest procesem długotrwałym. Dzięki i polecam innym zobaczenie tej prezentacji....
Masz rację! A może by tak warsztaty z M3? Ciekawe ilu użytkowników M3 jest już w Polsce? Natomiast kilka artykułów dotyczących samej KARMY przydałoby się. Określenie KARMA dość często funkcjonuje w środowisku, ale jakie możliwości kryją się w tym systemie wie chyba mało kto.

ODPOWIEDZ