Dynamiczny EQ VST

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Balsenior
Re: Dynamiczny EQ VST

Post autor: Balsenior » piątek 12 paź 2007, 13:53

...czy do "dużych" PoCo zalicza się wersja firewire? (karty nie wsadzę sobie w laptopa...)

Tak

Wiadomo przecież do czego używa się Dynamicznych EQ - głównie mastering, naprawianie nagrań, etc...

Więcej i bardziej ogólnie to znaczy co ? zapinasz w miksie na wszystkie ścieżki ? ;)
...

Tez, m.in. naprawiam to, czego nie mozna (lub byc moze ja nie umiem) naprawic procesorem dynamiki.
Ostatnio np. naprawialem dostarczone mi slady wokalu, (zly mikrofon, zle i nagrany wokalista), choc nie dalo sie uratowac brzmienia tak, jakbym chcial, uzyskany efekt byl lepszy niz to, co na tym sladzie udawalo mi sie uzyskac na innym sprzecie cyfrowym jak i analogowym...
No nie źle a ja cały czas myślałem, że procesor dynamiki i equalizer to w gruncie rzeczy to samo Miałby kto ochote wskazać zasadniczą różnice?/sork że offtopic
Może kiedy indziej

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » piątek 12 paź 2007, 14:29

No nie źle a ja cały czas myślałem, że procesor dynamiki i equalizer to w gruncie rzeczy to samo Miałby kto ochote wskazać zasadniczą różnice?/sork że offtopic
Uuu... brak wiedzy elementarnej : ]
eqalizer to tzw. korektor - służy do do pracy nad charakterystyką częstotliwościową sygnału.

a procesory dynamiki - to wszelakie urządzenia, które wpływają na dynamikę sygnału (czyli różnicę pomiędzy najgłośniejszymi a najcichszymi fragmentami utworu...) - wszelkiego rodzaju kompresory, bramki szumów, limitery,etc...
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » piątek 12 paź 2007, 14:30

Tez, m.in. naprawiam to, czego nie mozna (lub byc moze ja nie umiem) naprawic procesorem dynamiki.
Ostatnio np. naprawialem dostarczone mi slady wokalu, (zly mikrofon, zle i nagrany wokalista), choc nie dalo sie uratowac brzmienia tak, jakbym chcial, uzyskany efekt byl lepszy niz to, co na tym sladzie udawalo mi sie uzyskac na innym sprzecie cyfrowym jak i analogowym...
No i w zasadzie od tego są takie urządzenia, od tego są one : ]
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

ODPOWIEDZ