Elo dzieciaki no kurde wszystko fajnie ale podyskutujcie sobie na te tematy na innym watku oka?
NT1a, NT3, M3 rode.
skupmy sie na tych mikrofonach bo o nie pytam? damy rade, co?
dzieki.
Rode NT1-a vs. Rode NT3 vs. Rode M3
Re: Rode NT1-a vs. Rode NT3 vs. Rode M3
rode'y a szczególnie te niskobudżetowe to kicha jak dla mnie. Podkreślam jak dla mnie, bo do wokalu mic'a trzeba dobrać sobie indywidualnie.
Jeżeli chcesz dobry mikrofon klasy A w przyzwoitej cenie to polecam AKG c-414! Rode'y zostawia daleko w tyle :)
Jeżeli chcesz dobry mikrofon klasy A w przyzwoitej cenie to polecam AKG c-414! Rode'y zostawia daleko w tyle :)
"Wiem, jest jeden paten - zatyczki w audiotele - wsadź se w uszy i wyluzuj bo se rozwalisz panele..."
...rode'y a szczególnie te niskobudżetowe to kicha jak dla mnie. Podkreślam jak dla mnie, bo do wokalu mic'a trzeba dobrać sobie indywidualnie.
Jeżeli chcesz dobry mikrofon klasy A w przyzwoitej cenie to polecam AKG c-414! Rode'y zostawia daleko w tyle :)...
Zalezy kto co lubi. Ja nie lubie C414 na wokal, jaki by on nie byl (wokal, nie mikrofon).
Jeżeli chcesz dobry mikrofon klasy A w przyzwoitej cenie to polecam AKG c-414! Rode'y zostawia daleko w tyle :)...
Zalezy kto co lubi. Ja nie lubie C414 na wokal, jaki by on nie byl (wokal, nie mikrofon).
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Zalezy kto co lubi. Ja nie lubie C414 na wokal, jaki by on nie byl (wokal, nie mikrofon)....
Dla mnie jest ok. Poleciłem ten mic, bo autor posta potrzebuje chyba coś w miarę uniwersalnego w przyzwoitej cenie. Rode'y się nie nadają :P
Pewnie zwolennicy rode'ów zaczną besztać, ale każdy ma prawo do własnego zdania :)
Dla mnie jest ok. Poleciłem ten mic, bo autor posta potrzebuje chyba coś w miarę uniwersalnego w przyzwoitej cenie. Rode'y się nie nadają :P
Pewnie zwolennicy rode'ów zaczną besztać, ale każdy ma prawo do własnego zdania :)
"Wiem, jest jeden paten - zatyczki w audiotele - wsadź se w uszy i wyluzuj bo se rozwalisz panele..."
- zebromirrrr
...apropos ntk? włąsnie go zakupiłem.jak on sie sprawuje? bedzie podpiety pod spl gold mike.niby tu lampa i tu lampa
tak gwoli ścisłości, spl gold mike to nie sama lampa tylko hybryda, w której da sie ustawić wpływ lampy. używałem do nagrań z gold mike lampowej oktavy mkl 2500 i efekty przy wokalach były bardzo dobre, choć było "parę" wyjątków, jak zwykle zresztą :) pozdro ...
gwoli scisłosci to mowiłem o spl gold mike mk 1 a tam nie ma opcji ustawiania wpływu lampy.to hybryda ,lampe ma na wyjsciu ale poza ainem,flair,padem ,filtrem nie ma zbytniej kreacji w brzmieniu.mk 2 to co innegopozdro
tak gwoli ścisłości, spl gold mike to nie sama lampa tylko hybryda, w której da sie ustawić wpływ lampy. używałem do nagrań z gold mike lampowej oktavy mkl 2500 i efekty przy wokalach były bardzo dobre, choć było "parę" wyjątków, jak zwykle zresztą :) pozdro ...
gwoli scisłosci to mowiłem o spl gold mike mk 1 a tam nie ma opcji ustawiania wpływu lampy.to hybryda ,lampe ma na wyjsciu ale poza ainem,flair,padem ,filtrem nie ma zbytniej kreacji w brzmieniu.mk 2 to co innegopozdro
www.studiosquat.pl
...Elo dzieciaki no kurde wszystko fajnie ale podyskutujcie sobie na te tematy na innym watku oka?
NT1a, NT3, M3 rode.
dzieki....
Jak nagrywasz rap to w tym przedziale weź tego AKG.
Uwierz! jest ok! Jak chesz mogę Ci przesłać próbkę...
[addsig]
NT1a, NT3, M3 rode.
dzieki....
Jak nagrywasz rap to w tym przedziale weź tego AKG.
Uwierz! jest ok! Jak chesz mogę Ci przesłać próbkę...
[addsig]