Niedźwiecki żegna radiową 3-kę

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
ktm
Re: Niedźwiecki żegna radiową 3-kę

Post autor: ktm » piątek 10 sie 2007, 16:04

...
współczuje tobie i twoim poglądom, mało jest tak inteligentnych i znających się na muzycy(też współczesnej) ludzi jak Niedźwiecki, a ty próbujesz jego sprowadzić do pułapu lokalnych prezenterów??? pomyłka. na temat odejścia prawda jest jasna- prawda jest jedna- Niedźwiecki nie pierwszy i nie ostatni z szanujących się ludzi który odszedł tylko i wyłącznie ze względu na miłość do naszej partii rządzącej.
...
nie dramatyzowałbym tak Może to zależy od tego jakiej lokalnej rozgłośni słuchasz... ....jet wiele fajnych roadiostacji...i nie mówie tutaj np, o Antyradio z pseudointeligenckimi ale czasem smiesznymi tekstami...bo to dobre dla fanów Wojewódzkiego....
Jedyne co lubiłem z trójki to nieliczne audyjce Beksińskiego.....Jego Noc z Lacrimosą powalił mnie na kolana....
Pozatym nie zaniżaj poziomu inteligencji lokalnych prezenterów bo wśród nich zdarzają sie perełki...najczęściej w akademickich radiach....
Pozdro! I nie masz co mi współczuć
...
wiadomo przecież że nie można porównywać wieloletniego doświadczenia Niedźwieckiego z doświadczeniem prezentera z rozgłośni "akademickiej" i nie mówię tutaj o poziomie inteligencji. Niedźwieckiego po prostu nic nie zastąpi, był on nieodłączną częścią trójki przez wiele lat. I na pewno dla wielu ludzi "dziura" w trójce będzie zauważalna przez dłuższy czas

atlantic

Post autor: atlantic » piątek 10 sie 2007, 19:38

...Nie wiem jak Wy, ale to dla mnie nawet szok. Wychowałem się na trójce i liście przebojów Marka Niedźwieckiego. Bez Niego nie ma listy. Nie przejde przecież do radia zlote przeboje !!!Czy to kasa??!! Nie sądzę. W związku z tym co??

Nieciekawie......
Spokojnie , długo tam nie posiedzi ......... przecież tam puszczają Modern Talking

atlantic

Post autor: atlantic » piątek 10 sie 2007, 22:44

wiadomo przecież że nie można porównywać wieloletniego doświadczenia Niedźwieckiego z doświadczeniem prezentera z rozgłośn

Co rozumiesz przez słowo-doświadczenie? I w czym niby miało mu pomóc w konfrontacji z prezenterem rozgłośni akademickich?

Chociażby tym że Niedzwiecki za pośrednictwem radia potrafił opisać okładkę płyty którą w danej chwili słuchałeś , prezenter z rozgłośni akademickich co najwyżej powie ci z którego serwera została ściągnięta płyta.....

a tak na poważnie to doświadczenie i osłuchanie na które potrzeba długich , długich lat stażu aby zrozumieć i rozpoznawać muzykę która niesie ze sobą wartości godne zapamiętania

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » piątek 10 sie 2007, 23:00

,,,,,, potrzeba długich , długich lat stażu aby zrozumieć i rozpoznawać muzykę która niesie ze sobą wartości godne zapamiętania ...
Piszesz o popie z lat 80-tych i 90-tych? czy o zwietrzalym smooth jazz? Z tych balwochwalczych zdan wynika ze Trojka to Niedzwiedzki - a Trojka to w on w jakims procencie, ale tam bylo i jest jeszcze wielu niezwyklych ludzi i nie tylko programy muzyczne przeciez...

zdawal sobie on sprawe ze smooth w Polsce musi sie pojawic - obserwowal tez inne radia (np. PIN i JAZZ) wiec wprowadzil smooth - to samo bylo z alternatywa z lat 80-tych czy New Wave...

ma/miewa wyczucie koniunktowy (coraz bardziej spoznione jak widac po smooth, byc moze dlatego smiga do Radia dla oldboyow) i czy jedst to cecha prezentera radiowego to niech kazdy sobe sam odpowie :)

Awatar użytkownika
Mrzygłód
Kontakt:

Post autor: Mrzygłód » piątek 10 sie 2007, 23:21

Dla niektórych rock'n'roll to smęt...
heh, no tak, ale nie miałem na myśli tych staroci, które puszcza W. Mann i Chojnacki tylko wszystkie nowe płyty :).

Marek Niedźwiecki jest super prezenterem. gość ma mega głos, klase i fanów. Dobrze robi przechodząc do Złotych Przebojów - na pewno dobrze się w tym czuje - Genesis, Phil Collins, grupa Maanam itd.
Nie zapominajmy też, że zaczynał od radia akademickiego Żak w Łodzi.

Gorzej z 3ką - to radio bez pomysłu. Dla nikogo. Smolik, Nosowska, Porter i Cohen. Jeszcze Kammel się udzielał niedawno i puszczał francuskie piosenki - żenada.
Ani Zet ani Eska ani AntyRadio ani Do Przodu. Trójka to dzisiaj takie Radio Nic. Mam rację?

Awatar użytkownika
Jackal

Post autor: Jackal » sobota 11 sie 2007, 08:16

Chociażby tym że Niedzwiecki za pośrednictwem radia potrafił opisać okładkę płyty którą w danej chwili słuchałeś , prezenter z rozgłośni akademickich co najwyżej powie ci z którego serwera została ściągnięta płyta.....

Hahahaha....nie rozsmieszaj mnie gościu bo najwidoczniej nigdy nie słuchałeś tego typu rozgłośni akademickich....tu akurat trafiłeś jak kulą w płot...to, że rozgłośnia jest akademicka to nie znaczy że udzielają sie w niej tylko niedoświadczone studenciaki....z tą okładka płyty to dałeś ciała....swego czasu w akademickim radiu centrum w Lublinie był gościu który takie okładki opisywał tak, że kopara opadała, a wypociny niedźwieckiego były przy tym zabawą w piaskownicy...Ty chyba rzeczywiście ograniczałeś się do tej trójki i masz tak ograniczony pogląd na ta sprawę...widzę, że cytat dotyczący Nosowskiej odnosi sie równiez w 100% do ciebie...
Dla twojej wiadomości: nie wiem z czym ty miałeś kontakt ale to że jest to radio akademickie to nie znaczy, że nie kupuje płyt...z tymi waszymi podejrzeniami o piractwie jesteście kompletnymi paranoikami co poniektórzy....

a tak na poważnie to doświadczenie i osłuchanie na które potrzeba długich , długich lat stażu aby zrozumieć i rozpoznawać muzykę która niesie ze sobą wartości godne zapamiętania ...

Przecież to jakiś nonsens...co wspólnego z wrażliwościa na muzykę ma doświadczenie w jej osłuchaniu...sądzisz, że niedźwiecki słucha muzyki 28h na dobę (czyli więcej nież Ty)? Słuchasz jej mniej więcej tyle ile ktoś w Twoim wieku który wykazuje jakiekolwiek zainteresowanie muzyką....to pozwala Ci poznać jakiś tam całokształt muzyki świata....a dopiero Twoja wrażliwość pozwoli wyłowić z tego jaieś perełki...jeżeli jej nie masz to Twój problem...wychodzi na to, że bez takich niedźwieckich, którzy Cie prowadzą za uszy wogóle nie dałbyś sobie rady w rozeznaniu w tym co wartościowe a co nie...

[addsig]
Śniło sie wam kiedyś, że się obudziliście?

atlantic

Post autor: atlantic » sobota 11 sie 2007, 08:47

....swego czasu w akademickim radiu centrum w Lublinie był gościu który takie okładki opisywał tak, że kopara opadała, a wypociny niedźwieckiego były przy tym zabawą w piaskownicy...
tak , nie wątpię i pewnie puszczał powerplaya w postaci Scootera

Przecież to jakiś nonsens...co wspólnego z wrażliwościa na muzykę ma doświadczenie w jej osłuchaniu...

chociażby to że Ty najprawdopodobniej nigdy nie będziesz mieć czasu na to aby obsłuchać się wstecz , a nawet jeśli znajdziesz czas to nie znajdziesz atmosfery jaka towarzyszyła w danym czasie - ale nie przejmuj się to przychodzi z czasem , gdzieś za 20 - 30 lat spojrzysz na to inaczej - w końcu świat nie kręci się tylko wokół Scootera
null

Awatar użytkownika
Jackal

Post autor: Jackal » sobota 11 sie 2007, 08:57

inaczej - w końcu świat nie kręci się tylko wokół Scootera
null...

Widzę, że twój swiat sie jednak wokół tego kręci...poziom twojej dyskusji i argumentów jest poniżej zera...potrafisz tylko infantylnie ironizować...
Ja mówię o tym, że niedźwiecki od jakiegoś czasu puszcza osłuchane gnioty a ty wyskakujesz z jakimś scooterem...wybacz ale z kims takim odpuszczam sobie jakąkolwiek dyskusję...Głeboko w rectum mam twoje opinie i twojego scootera...
[addsig]

Awatar użytkownika
Jackal

Post autor: Jackal » sobota 11 sie 2007, 09:10

Chyba zresztę wiem na czym polega twój problem. Przedstawię ci to na schemacie (bo widzę, że Twa ciasna główka czasem nie nadąża).

........1.................2................3................

Te kropeczki (wiesz które to?) to poziom wartości muzyki, rosnący w prawo.
Obszar wokół 1 to scooter i tym podobne rzeczy, wokół 2 to to co teraz puszcza Niedźwiecki (przyzwoite gnioty w przyzwoitym radiu) natomiast 3 to perełki muzyczne, produkcje mniej znane i szalenie ciekawe.
Ty mi usilujesz udowodnic i pokazać, że muzyka nie ogranicza sie tylko do muzyki z obszrów 1 ale warto także sięgnąć i rozkoszować sie muzą z obszaru 2. Ja natomiast w liceum przerobiłem ten twój obszar dwójki i usiłuję ci opowiedzieć o istnieniu muzyki z obszarów 3.

Ufff....jeżeli tego nie zaczajasz to zaraz pobiegnę do znajomej psycholozki zajmującą sie pedagogiką dziecięcą to może wskaże mi lepsze schematy...może jakieś rysunki poglądowe...
[addsig]

Awatar użytkownika
Jackal

Post autor: Jackal » sobota 11 sie 2007, 09:11

No i zniżyłem się do Twojego poziomu
[addsig]

ODPOWIEDZ