...Bo grałem na K2000...... W poniedziałek ide na testy kurzweilów i zobaczymy.... P-120 wcale nie jest matowa. Jest akuratna, ale Grand Touch bije wszystko na głowe. Dlaczego nie wsadzą go do stge piana??????...
O gustach sie nie dyskutuje , ale...
Piano w K2000 bylo słabiutkie , w K2500 nie wiele lepsze-zdecydowanie lepiej wyglada to w serii PC Kurzweila.Co do P-120-jeśli jest taka "akuratna" to czemu szukasz dalej?

Ja tez mam własnie niedosyt
Co do opinii "Grembo"-mam całkiem inne odczucia.Jestem "związany" z pewna kajpą jazzową -gram tam zarówno koncerty jazzowe jak i bankiety-o ile do standardów granych w małym skladzie(np.piano+kontrabas+perka lub tylko piano i vocal) Yamaha spełnia swoje zadanie, to w szeroko pojętej muzyce pop nie przebija sie przez sekcję

Co ciekawe- koledzy po fachu, którzy słuchają mnie w róznych stylach-tez mają to odczucie.
Pisze o Kurzweilu bo ostatnio oglądałem koncert Engelberta Humpercinck'a(taki wokalista dla "wapniaków"

-mnie się podoba) i gość grał na PC88x(poprzednik PC2x) i fajnie to zażerało ,choc pewnie jako samoistne piano nie brzmi już jak Yamaha.
Pająk-stawiam drugą flaszkę Danielsa(dobry trunek)

dołączajac się do oferty
"Grembo"-jakiego piana Ty używasz? Pozdrawiam!