można u nich na stronie obliczyć ile przesyłka będzie kosztować, podobno z cłem oni sobie radzą sami, ale nie wiem czy to jest prawda.
czyli szmuglują?
ładne rzeczy
Alesis M1 Active MKII vs KRK RP8
Re: Alesis M1 Active MKII vs KRK RP8
Szmuglują czy nie, jakiego klienta to ma martwić jak ma tanio sprzęt? martwić może się ktoś ze skarbówki :)
tak jest!
dzisiaj zadzwonię do nich i się dowiem dokładnie na temat cła.

dzisiaj zadzwonię do nich i się dowiem dokładnie na temat cła.
...Szmuglują czy nie, jakiego klienta to ma martwić jak ma tanio sprzęt? martwić może się ktoś ze skarbówki :)...
W razie "wpadki" sprzęt pochodzący z przestępstwa podlega konfiskacie.
W razie "wpadki" sprzęt pochodzący z przestępstwa podlega konfiskacie.
......Szmuglują czy nie, jakiego klienta to ma martwić jak ma tanio sprzęt? martwić może się ktoś ze skarbówki :)...
W razie "wpadki" sprzęt pochodzący z przestępstwa podlega konfiskacie....
płace też za ubezpieczenie przesyłki jakieś 5$
płace też za ubezpieczenie przesyłki jakieś 5$
dzwoniłem, rozmawiałem.
wygląda to w ten sposób że jeżeli sprzęt nie możę przekroczyć wartości 45euro- wtedy bezproblemowo płynie i żadnego cła.
bez cła może być też prezent-naklejka gift, albo rzecz używana(niby przesyłają nam to co zapomnieliśmy
tylko wtedy musi być niechlujnie zapakowane, przykużone i z naklejką misia na membranie:)
generalnie jeżeli mamy kogoś w stanach to no problemo mi amigo.
może też być tak że nasi celnicy coś wywąchają, wtedy jest wizyta w urzędzie celnym-koszt ok.70zł. i tam trzeba podtwierdzić że to jest właśnie to na co czekamy i nie przekracza swojej wartości.
gość w polamerze powiedział że generalnie bardzo dużo ludzi korzysta z takich opcji i są zadowoleni.
nawed jeżeli nie wyjdzie to siedzieć nie pójdziemy, najwyżej zapłacimy to cło i podatek.
p.s.:
nikt z Polameru nikogo do niczego nie namawia i nie radzi.
pozdrawiam
wygląda to w ten sposób że jeżeli sprzęt nie możę przekroczyć wartości 45euro- wtedy bezproblemowo płynie i żadnego cła.
bez cła może być też prezent-naklejka gift, albo rzecz używana(niby przesyłają nam to co zapomnieliśmy

generalnie jeżeli mamy kogoś w stanach to no problemo mi amigo.
może też być tak że nasi celnicy coś wywąchają, wtedy jest wizyta w urzędzie celnym-koszt ok.70zł. i tam trzeba podtwierdzić że to jest właśnie to na co czekamy i nie przekracza swojej wartości.
gość w polamerze powiedział że generalnie bardzo dużo ludzi korzysta z takich opcji i są zadowoleni.
nawed jeżeli nie wyjdzie to siedzieć nie pójdziemy, najwyżej zapłacimy to cło i podatek.
p.s.:
nikt z Polameru nikogo do niczego nie namawia i nie radzi.
pozdrawiam
płace też za ubezpieczenie przesyłki jakieś 5$...
ale to jest ubezpiecznie chyba tylko za uszkodzenie towaru podczas transportu,
IMHO jezeli ktos mysli ze jezeli towar kradziony a jest ubezpieczenie to potem "ktos" wyplaci odszkodowanie, to jest raczej w bledzie.
płace też za ubezpieczenie przesyłki jakieś 5$...
ale to jest ubezpiecznie chyba tylko za uszkodzenie towaru podczas transportu,
IMHO jezeli ktos mysli ze jezeli towar kradziony a jest ubezpieczenie to potem "ktos" wyplaci odszkodowanie, to jest raczej w bledzie.
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
Wygląda na to, że ta firma uprawia szwindel na skalę masową. Ja bym jednak radził uważać, bo takie przewałki mogą się źle skończyć.
nie firma, tylko sami ludzie sobie radzą jak mogą, oni są tylko kurierem i nie piszą żadnych deklaracji anie nie naklejają naklejek , poza tym już wcześniej słyszałem że ludzie tak robią nie tylko polamerem.
pozdrawiam
pozdrawiam