Czy jest w Polsce jakis producent BassTraps?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
grembo
Re: Czy jest w Polsce jakis producent BassTraps?

Post autor: grembo » czwartek 15 mar 2007, 20:31

...Wpisz "bass trap diy" lub "bass trap homemade" w goglach, ostatnio też coś szukałem i pamiętam, że było sporo ciekawych propozycji.
pozdrawiam...
Wiele przejrzalem, bardzo cennym zrodlem informacji bylo forum Gearslutz - gdzie niewatpliwie Basstrapy sa konstrukcja wiodaca. Ale niestety, z mozliwosciami DIY to u mnie krucho - brak materialu i najnormalniej w swiecie czasu i miejsca do takich dzialan - nie bede walczyl z welna w mieszkaniu - a pracownie dopiero wyposazam.

Zalezy mi na posiadaniu sprzetu o potwiedzonej jakosci, szczegolnie ze nie ja za niego place - jestem na pol researcherem.

Skutecznosc Realtraps znam z autopsji i jest dla mnie nie zaprzeczalna.

Drogi przedmowco - i ja wlasnie nawijam z Ethanem - wesołek :)

ALEK-W

Post autor: ALEK-W » czwartek 15 mar 2007, 20:45

......TZN tu http://www.eis.com.pl/virtual/modules.php?name=Forum&file=search...
jak na czlowieka ktory jest tu od dzisiaj (15.03.2007) masz duza wiedze o tym co tu bylo.

Nie bylo na przestrzeni napewno ostatnich miesiecy nic o polskich producentach/dystrybutorach basstrapów - bylo o pulapkach Hem (nie pamietam nazwiska) oraz o zwyklych materialach "tlumiacych" w rodzaju Porfles czy piramidka a nawet dykta....
Nie musze sie rejestrowac zeby miec wiedze, to po pierwsze, a po drugie, jak nie masz duzej kasy, a domyslam sie ze nie, to zbuduj sobie jak Slodowy radzil,
To troche smieszne:
z jednej strony maly pokoj z drugiej estetyka, a do tego chcesz uzyskac efekt za kilka tys$$$$.
Fanaberie i kosmos.

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 15 mar 2007, 21:28

nie moje wymagania , A FIRMY ktora udziela miejsca (nie biorac czynszu). Sprawdzilem te BassTrapy w malym pomieszczeniu i spelniaja swoja role, a cena... coz - jak pisalem ja i kolega - ta cene tworza koszty transportu niezwykle ciezki trapów zza oceanu

ALEK-W

Post autor: ALEK-W » czwartek 15 mar 2007, 22:56

...nie moje wymagania , A FIRMY ktora udziela miejsca (nie biorac czynszu). Sprawdzilem te BassTrapy w malym pomieszczeniu i spelniaja swoja role, a cena... coz - jak pisalem ja i kolega - ta cene tworza koszty transportu niezwykle ciezki trapów zza oceanu...
Sorry ze sie czepiam, jak sprawdziles?
Robiles pomiary, czy glównie na ucho?

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 15 mar 2007, 23:44

Na ucho (mnie to wystarczy - zreszta wejda tam ludzie ze sprzetem pomiarowym)

To nie bylo jedyne studio w ktorym bylem i spedzilem w nim wiele godzin, jak i w innych...
Widzialem rozne patenty na basy - wikeszosc skuteczna. Ale montazowe, glebokie komory czy strojone pulapki nie wchodza w gre - wymog ich (wlascicieli przestrzeni) i moj wlasny (w razie nie ukladajacej sie wspolpracy biore zabawki i ide do innej piaskownicy)

Trapy sa skuteczne (oczywiscie przy pewnych kompromisach, to nie sa pulapki dla wielkich sciennych systemów dalekiego pola) w zastosowaniu z malym i srednim polem. Przynajmniej w takich systemach je widzialem. U mnie beda pracowac z ADAM A7 + sub ADAM S8, pozniejszy etap ADAM S3A (prawdopodobnie). W pracy z tymi drugimi, w pomieszczeniu ok. 18 m2 je widzialem/slyszalem i swoje zadanie spelnialy. W pomieszczeniu o ktorym wspominam jest 7 MiniTrapow.

Przy okazji - czuje sie jak pracuje w nich membrana (KASLAB - dzieki, nie wiedzialem co to sie dzieje) - teraz wiem. Ma sie takie wrazenie jakby sie mialy nagrzac

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » piątek 16 mar 2007, 00:35

zeby nikt mi nie wyrzucal ze nie Googluje i czekam na gotowe :)

Korespondowalem dzis z Audiostacja - sa dystrybutorem SE a wiec i Ghostacoustic, jedyne w Polsce dostepne BassTrapy - jeszcze ich nie ogladalem, nie spotkalem sie tez jeszcze z nimi w zadnym studio.

Udalo mi sie znalezc jedna recenzje

Awatar użytkownika
SLP

Post autor: SLP » piątek 16 mar 2007, 08:40

...zeby nikt mi nie wyrzucal ze nie Googluje i czekam na gotowe :)

Korespondowalem dzis z Audiostacja - sa dystrybutorem SE a wiec i Ghostacoustic, jedyne w Polsce dostepne BassTrapy - jeszcze ich nie ogladalem, nie spotkalem sie tez jeszcze z nimi w zadnym studio.

Udalo mi sie znalezc jedna recenzje...
Kiedyś jak kupowałem graty w MBS ( w Wawie ) to mieli w ofercie jakieś ustroje , w tym ćwierć-walce-basstrapy. Nie pamiętam jakiej firmy niestety, koszt z przesyłką (chyba z Czech) to coś ok 2600 było.... za 4 sztuki.

...i ta cena zmusiła mnie do zbudowania sobie samemu basstrapów wg. metody z jakiejś amerykańskiej strony...

Powodzenia.
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)

R.B.

Post autor: R.B. » piątek 16 mar 2007, 09:09

......zeby nikt mi nie wyrzucal ze nie Googluje i czekam na gotowe :)

Udalo mi sie znalezc jedna recenzje...
Kiedyś jak kupowałem graty w MBS ( w Wawie ) to mieli w ofercie jakieś ustroje , w tym ćwierć-walce-basstrapy. Nie pamiętam jakiej firmy niestety, koszt z przesyłką (chyba z Czech) to coś ok 2600 było.... za 4 sztuki.

...i ta cena zmusiła mnie do zbudowania sobie samemu basstrapów wg. metody z jakiejś amerykańskiej strony...

Powodzenia....
SPL a mozesz podac ta stronke!
Dzieki z gory za linka
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
SLP

Post autor: SLP » piątek 16 mar 2007, 09:46

SPL a mozesz podac ta stronke!
Dzieki z gory za linka ...
To była chyba stronka "saecollege". Widzę, że trzeba się zarejestrować żeby móc przeglądać wszystkie patenty, ale to chyba nie problem i za free.
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » piątek 16 mar 2007, 09:52

Powodzenia....
w eis też o tym było, nawet ładnie napisane
mozna budować kolumny z kilkoma otworami a każdy z nich nastrojony na inną częstotliwosć rezonansową
Sądzę że w małych pomieszczeniach umiejscowianie takich pułapek basowych to przysłowiowa walka z wiatrakami, ale oczywiście nie zaszkodzi nikomu spróbować
pozdrawiam i również życzę powodzenia
tadeusz

ODPOWIEDZ